Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Δράση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες από το Γ.Ε.Φ. Αίγινας. Η κυρία Λουκία Γιαννάκη εξηγεί πως μπορούν να βοηθήσουν οι κάτοικοι του νησιού.

Μία σημαντική πρωτοβουλία, μία δράση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ξεκίνησε αυτές τις μέρες από το Σύλλογο Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομών Αττικής και Κυκλάδων. Η δράση αφορά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Οι εργαζόμενοι του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Αίγινας ανταποκρίθηκαν άμεσα και στηρίζοντας έμπρακτα τη δράση καλούν τους κατοίκους του νησιού να βοηθήσουν προσφέροντας όποια είδη επιθυμούν από τη λίστα που δημοσιεύεται στη συνέχεια.

Η κυρία Λουκία Γιαννάκη, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, εξηγώντας τους σκοπούς της δράσης και τον τρόπο που αυτή θα λειτουργήσει. Η διαδικασία είναι απλή και ουσιαστική. Οι κάτοικοι του νησιού πηγαίνουν στο Γ.Ε.Φ. ότι επιθυμούν να προσφέρουν, και στη συνέχεια αυτά συγκεντρώνονται όλα μαζί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των δύο νομών και μεταφέρονται, χωρίς κάποιο τρίτο μεσάζοντα, εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη από τους πρόσφυγες, από τους ανθρώπους του συλλόγου. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται δεκτά χρήματα. Ακολουθεί η λίστα με τα προιόντα και το πλήρες κείμενο του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομών Αττικής και Κυκλάδων για τη δράση.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα ακόλουθα:

-Yπνόσακους
-Αδιάβροχα
-Eίδη προσωπικής υγιεινής
-Bρεφικά είδη: γάλατα σε σκόνη, κρέμες σκόνη ή βαζάκια, πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες για συγκάματα.
-Tρόφιμα έτοιμα όπως: μπισκότα, κράκερς, κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, παξιμάδια, ξηρούς, καρπούς, παστέλια, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, ατομικούς χυμούς και ατομικά γάλατα εβαπορέ. (και γενικά οτιδήποτε δεν χρειάζεται μαγείρεμα).
-Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά:
1.Αναλγητικά, αντιπυρετικά (π.χ. Depon ή Panadoltabl και σιρόπι)
2.Αντιβιοτικά (Augmentin, Ciprofloxacin, Ceclorκ.λπ.)
3.Αντιφλεγμονώδη (π.χ. Mesulid, Voltaren)
4.Αντιδιαρροϊκά (Immodium)
5.Αντισταμινικά (π.χ. Aerius, Xozal)
6.Betadin -Fusicort cream – Aerolin inhaler – Salospir
7.Συμπληρώματα διατροφής /βιταμίνες
8.Γάζες
Διαβάστε περισσότερα...
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς εγκαταλείπουν τις χώρες και τα σπίτια τους κυνηγημένοι και εν μέσω βομβαρδισμών. Πέφτουν στα χέρια αδίστακτων δουλεμπόρων, οι οποίοι αφού τους αφαιρέσουν και τα τελευταία υπάρχοντα, τους στοιβάζουν σε σαπιοκάραβα και βάρκες και τους ρίχνουν στο φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου. Όσοι τα καταφέρουν, φτάνουν στη χώρα μας, όπου προσπαθούν να ανασυνταχθούν προκειμένου να συνεχίζουν το δύσκολο ταξίδι τους προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Απέναντι σ’ αυτό το έγκλημα δεν μπορούμε να στέκουμε αδιάφοροι. Οι πόλεμοι και οι βομβαρδισμοί γειτονικών χωρών, οι χιλιάδες ξεριζωμένοι που σπεύδουν να σωθούν, τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο και τη Λαβεντούζα, δεν μπορεί να είναι απλά για ‘μας ένα από τα θέματα των νυχτερινών δελτίων. Είναι απ’ τις στιγμές που ως εργαζόμενοι και κοινωνία πρέπει να πάρουμε θέση απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση. Να καταδικάσουμε του πολέμους (που γίνονται για τα πετρέλαια και τις ζώνες επιρροής), αλλά και να στηρίξουμε έμπρακτα τα αθώα θύματα αυτών. Η εικόνα με το άψυχο κορμάκι του 3χρονου Αϊλάν, ξεβρασμένο σε μια τούρκικη παραλία, ήταν από τις συγκλονιστικότερες μαρτυρίες του προσφυγικού δράματος, όπως όλοι μας τη βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι, εντονότερα από ποτέ. Σκληρές όμως είναι και οι εικόνες των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, εγκλωβισμένοι στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς υποδομές, στέγη και τροφή.

Χωρίς τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς τους ελάχιστους όρους υγιεινής. Με μοναδικό όπλο την ελπίδα και την πίστη τους για επιβίωση και μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους. Σ’ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης καλούμαστε να δώσουμε άμεσα τη συλλογική μας απάντηση. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσετε σε όλη τη χώρα και στόχο έχει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους στο δύσκολο ταξίδι τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να πάρει μέρος στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα παιδιά. Καλούμε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Να συμβάλει με κάθε τρόπο και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους στην οργάνωση της προσπάθειας, σε επίπεδο υπηρεσίας, και στη συλλογή όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων των συγκεκριμένων ειδών. (Για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας, τα είδη που συγκεντρώνουμε αλλά και τον τρόπο διάθεσης αυτών, ακολουθεί αναλυτική εγκύκλιος)

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Μέρκος Δημήτριος -  Η Γεν Γραμματέας: Χριστακοπούλου Βάλια.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png