Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η Δανάη Σήμαν, η Τόνια Σκαλίδη και η Αλεξία Παπαγιάννη για τη φιλοζωία στην Αίγινα.

Τη Δανάη Σήμαν, την Τόνια Σκαλίδη και την Αλεξία Παπαγιάννη φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, σε μία συζήτηση για τη φιλοζωία στην Αίγινα, αλλά κάτω από την "ομπρέλα" του νόμου "Περί προστασίας και ευημερίας των ζώων". Οι τρεις τους αποτελούν μέλη μίας εθελοντικής ομάδας που ασχολείται ακριβώς με αυτό. Μάλιστα ο Δήμος Αίγινας το καλοκαίρι, μαζί με το λογαριασμό ύδρευσης έστειλε και την ακόλουθη επιστολή, δίνοντας βαρύτητα στην πρωτοβουλία και ενισχύοντας το σκοπό της. Στο video εξηγούν τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν κατοικίδια ζώα.

"Η Αίγινα είναι από τα πιο φιλόζωα νησιά. Εκτός από πολλά κατοικίδια, έχουμε το “Σωματείο Προστασίας Ζώων Αίγινας”, με καταφύγιο σκύλων & πρόγραμμα τακτικών στειρώσεων αδέσποτων γατιών/σκυλιών, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Αίγινας, καθώς και το ΕΚΠΑΖ, καταφύγιο άγριων ζώων. Η νέα νομοθεσία υποχρεώνει όσους έχουν κατοικίδια ζώα να τους παρέχουν καθαρά άνετα καταλύματα, με προστασία από τη βροχή, το κρύο και τον ήλιο, φαγητό, καθαρό νερό και τακτική άσκηση ειδικά σε περιπτώσεις που τα σκυλιά μένουν δεμένα ή εγκλωβισμένα. Επισημαίνουμε ότι είναι παράνομο ένα σκυλί να είναι διαρκώς δεμένο. Επίσης πρέπει να παρέχουν κτηνιατρική φροντίδα και να στειρώνουν τα κατοικίδιά τους εφόσον δεν επιθυμούν να κρατήσουν ή δεν έχουν βρει να δώσουν τα μικρά.

Σας πληροφορούμε ότι αυτοί που δηλητηριάζουν ή σκοτώνουν τα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) είναι εγκληματίες και υπόκεινται σε ποινική δίωξη με ποινές φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους & πρόστιμα από 5.000 έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Στέλνουμε μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν στην Αστυνομία τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων (τηλ. 22970 22100). Η Αστυνομία έχει δεσμευτεί για την διερεύνηση & λήψη μέτρων, αλλά χρειάζεται την βοήθειά μας όσο και εμείς τη δική της για να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png