Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο δήμαρχος Αίγινας για το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας.


"Είναι γεγονός ότι κανένας δεν είναι ευχαριστημένος και ιδιαιτέρως εγώ ως δήμαρχος, όταν αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως είναι αυτό της πρωτοβάθμιας υγείας, να στερούμαστε ακόμη και αυτών των ουσιωδών", δήλωσε ο κύριος Μούρτζης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal σήμερα το μεσημέρι, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αίγινας, από σήμερα το πρωί εξαιτίας της μείωσης του ιατρικού προσωπικού, καθώς δύο εκ των τριών ιατρών είναι σε άδεια λόγω ασθενείας.

Ο κύριος Μούρτζης συνέδεσε για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αίγινας με τη συνολική εικόνα που παρουσιάζει το Κράτος και το γεγονός ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γίνονται για τρίτη φορά εκλογές. "Όταν ένας δήμαρχος εκλιπαρεί έναν υπουργό, τον απερχόμενο υπουργό, στον οποίο είχαμε στείλει τουλάχιστον δέκα έγγραφα και δέκα τηλεφωνικές επικοινωνίες να μας δεχθεί και δυστυχώς δεν μπόρεσε να μας δεχθεί.
 
Στην παρατήρηση ότι η διοίκηση του Δήμου πρέπει να κάνει κάτι άμεσα, είπε ότι: "Έχουν εγκριθεί δύο μόνιμες θέσεις στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, αλλά η κατάσταση αυτή που προανέφερα είναι η αιτία και η απόρροια ότι δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη", είπε ο κύριος Μούρτζης που συμπλήρωσε ότι "ο Δήμαρχος και το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολύ μικρό για να μπορεί να δίνει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα". Αυτή η τοποθέτηση αποτέλεσε την αιτία ώστε να γίνει αναφορά στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσαν  στο Aegina Portal οι δύο ιατροί που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας, οι κυρίες Χατζηαλεξιάδη και Λεωνίδη. Σε αυτή η συνέντευξη οι δύο ιατροί είχαν επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες από το εξοντωτικό πρόγραμμα των εφημεριών, "κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου" για τα αποτελέσματα της εξαντλητικής υποβολής των τριών ιατρών σε διαρκή, χωρίς ρεπό εργασία".  Στον κύριο Μούρτζη επισημάνθηκε ότι ουσιαστικά αυτές οι τοποθετήσεις αγνοήθηκαν από το Δ.Σ., αφού παρά το γεγονός ότι η δημοσίευση της συνέντευξης έγινε το πρωί της Δευτέρας, και το απόγευμα υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, αυτές δεν σχολιάστηκαν, ούτε συζητήθηκαν καν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Ο κύριος Μούρτζης παρέθεσε την επικοινωνία που είχε με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κυρία Γελαδάκη, η οποία του ζήτησε να εξασφαλίσει χώρο διαμονής στην Αίγινα, για ιατρό του Τζανείου, που ωστόσο δεν είναι γενικής ιατρικής, και που βρίσκεται ήδη στο νησί.
 
Στον κύριο Μούρτζη παραθέσαμε επίσης στοιχεία του ρεπορτάζ για την κατάσταση που μοναδικού ιατρού που βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας, που από την όψη του φαινόταν ταλαιπωρημένος και εξασθενισμένος, ο οποίος χθες έκανε πλήρη εφημερία, και θα κληθεί να κάνει το ίδιο ξανά, χωρίς ξεκούραση. "Ο κίνδυνος είναι μεγάλος", συμφώνησε ο κύριος Μούρτζης, που είπε ότι  τη Δευτέρα το πρωί  θα επικοινωνήσει με τον υπηρεσιακό υπουργό για το ζήτημα.
 
"Τι θα κάνετε εάν ο ένας ιατρός του Κέντρου Υγείας, θα είναι ανήμπορος να εκτελέσει τα καθήκοντά του;". Ο κύριος Μούρτζης είπε ότι έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρχές και ο εισαγγελέας, αλλά όπως συμπλήρωσε λόγω του Σαββατοκύριακου οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να κάνουν κάτι. "Δηλαδή, κλειστό λόγω Σαββατοκύριακου, θα είναι ο τίτλος του άρθρου για το Κέντρο Υγείας;", ρωτήθηκε ο κύριος Μούρτζης, που αρνήθηκε αυτή την πιθανότητα και δεσμεύθηκε ότι παρά τις αρνητικές συνθήκες θα επιδιώξει να έχει μία θετική απάντηση, για την προσωρινή στελέχωση του Κέντρου Υγείας,  ακόμη και σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png