Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αίγινα Κίνηση Ευθύνης κύριος Νίκος Πτερούδης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Τον κύριο Νίκο Πτερούδη φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal, λίγες ώρες μετά την ομόφωνη εκλογή του από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του χθες, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. Αναφορικά με το διαδικαστικό κομμάτι της εκλογής του, ο κύριος Πτερούδης είπε ότι η διαδικασία έγινε σύμφωνα με άρθρο 66 παράγραφος 3 του Καλλικράτη, σύμφωνα με την οποία οι οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης συνήλθαν προκειμένου να αποφασίσουν τον νέο επικεφαλής. Οι κύριοι Νεκτάριος Λεούσης, Νίκος Πούντος, Γιάννης Πούντος, Σωκράτης Δούκας, Κυριάκος Τρίμης και η κυρία Μαρία Γιαννοπούλου εξέλεξαν ομόφωνα τον κύριο Νίκο Πτερούδη.

Ο κύριος Πτερούδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και χαμογελώντας είπε ότι "ελπίζει να μην τους διαψεύσει για αυτό που έκαναν". Σε ερώτηση για τους λόγους που θεωρεί ότι επιλέχθηκε ως επικεφαλής της παράταξης και εάν το όνομά του προτάθηκε από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης είπε ότι: "Δυστυχώς ή ευτυχώς προτάθηκα από όλους. Το σκέφτηκα σοβαρά, είναι μεγάλη ευθύνη, γιατί η Αίγινα Κίνηση Ευθύνης ψηφίστηκε περίπου από το 50% των Αιγινητών. Είμαστε εκεί τώρα, όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, να πάμε κόντρα στη δημαρχιακή αρχή, δεν είναι ο σκοπός μας αυτός. Άλλωστε και το πνεύμα του Παναγιώτη Κουκούλη με τον οποία συνεργαστήκαμε πάρα πολύ στενά για μία δεκαετία, δεν ήταν ποτέ αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ήταν μία αξιοπρεπής αντιπολίτευση, εποικοδομητική η οποία έπρεπε να φέρει αποτελέσματα. Αυτό θα συνεχίσουμε και αυτό πιστεύω ότι θέλουμε όλοι εμείς οι Αιγινήτες. Άλλωστε το πνεύμα της Αίγινας - Κίνηση Ευθύνης είναι να δουλεύουμε με γνώμονα το καλό της Αίγινας". Διαβάστε περισσότερα...
Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί την εκλογή του "διαδικαστική", δηλαδή ότι με την εμπειρία του θα καταφέρει, μετά την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη, να πάει την παράταξη στην "επόμενη μέρα" με συνοχή και χωρίς τριγμούς ή αν σκοπεύει να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα σε επόμενες εκλογές, είπε ότι για το δημαρχιακό αξίωμα είναι πολύ πρώιμο να απαντήσει τώρα. "Είναι πάρα πολύ πρώιμο. Αυτή τη στιγμή εκείνο που ενδιαφέρει την παράταξη και η ευχή όλων είναι να διατηρηθεί η συνοχή της παράταξης, να προσφέρει η παράταξη και να μείνει ζωντανή για τα επόμενα χρόνια" Ο κύριος Πτερούδης είπε επίσης ότι σύντομα θα γίνει μία συγκέντρωση με ευρύτερη συμμετοχή της παράταξης, ενώ σε σχετική παρατήρηση λίγο αργότερα συμφώνησε ότι σε αυτή θα δοθεί από τη βάση της μία σαφής εντολή για το μέλλον της.
Στη συνέχεια συζητήσαμε από τον κύριο Πτερούδη να σχολιάσει τη δήλωση του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη στο Aegina Portal, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του: "Χρειάζεται να αναδειχθούν και νέες δυνάμεις, και νέες φωνές, και νέα πρόσωπα. Θα πρέπει σιγά - σιγά να αποσυρόμαστε".  Πόσο ποντάρετε στα νέα πρόσωπα; ήταν η ερώτηση προς τον κύριο Πτερούδη. "

Είμαι απολύτως σύμφωνος με τη δήλωση του κυρίου Κουκούλη, είναι αυτός ο σκοπός μας. Είναι τα νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες, με ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν την Αίγινα. Όπως είπε και ο κύριος Κουκούλης: Εμείς οι παλαιοί σιγά - σιγά να αποσυρόμαστε. Ας δώσουμε όμως τη δύναμη στην παράταξη αυτή τη στιγμή, να κάνει ένα άλλο βήμα με ανανέωση και με νέα πρόσωπα τα οποία θα έχουν την αγάπη και την όρεξη να δουλέψουν".

Σε ερώτηση για το είδος της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει ως επικεφαλής, και σύμφωνα με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας η παράταξη Αίγινα Κίνηση Ευθύνης έκανε κυρίως δημιουργική αντιπολίτευση, χωρίς εντάσεις. Ο κύριος Πτερούδης σχολίασε ότι γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Στην παρατήρηση ότι σε αυτή τη θητεία ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης ασκεί πιο σκληρή αντιπολίτευση, ενώ ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος συντάσσεται αρκετά συχνά για παράδειγμα με το έργο του κυρίου Κώστα Γεννίτσαρη, και ότι είναι εμφανείς δύο διαφορετικές άκρες στον τρόπο που ασκείται η αντιπολίτευση. "Εμείς είμαστε η Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαφορετικές φωνές, αν θέλετε, που συμπίπτουν στο τέλος, που συμφωνούν στο τέλος και κάνουν την αντιπολίτευση, όπως ασκούσαν τη διοίκηση κάποτε, με διαφορετικές φωνές". Ο κύριος Πτερούδης δήλωσε ότι δεν διαφωνεί με αυτό, αλλά όπως είπε με έμφαση "Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να κάνουμε κακό στο νησί. Κάνουμε αντιπολίτευση για να ελέγξουμε και να οικοδομήσουμε μαζί με τη διοίκηση το μέλλον της Αίγινας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png