Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για την παραίτησή του από την έδρα του δημοτικού συμβούλου.


Τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της "Δημοτικής Παράταξης Αίγινα Κίνηση Ευθύνης" κύριο Παναγιώτη Κουκούλη, φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal, δύο εικοσιτετράωρα μετά την παραίτησή του από την έδρα του δημοτικού συμβούλου, τον απόηχο από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η αναφορά στην προσφορά του από συναδέλφους του όλων των παρατάξεων, ήταν εκτενής και βέβαια μία πρώτη ματιά στην "επόμενη μέρα" της μακροβιότερης, αυτή τη στιγμή, εν ενεργεία Δημοτικής Παράταξης την "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης".

Η συνέντευξη του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη στο ραφιόφωνο του Aegina Portal


 
Σε ερώτηση για τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του ο κύριος Κουκούλης απάντησε: "Όπως έχω πει και στους συνεργάτες μου, από την επομένη των προηγούμενων εκλογών τις οποίες χάσαμε, είχα δηλώσει ότι η ανάμειξή μου στα δημοτικά θα πάρει ένα τέλος. Και φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω από τα δημοτικά πράγματα. Νομίζω ότι είχα μία διαδρομή, οι πολίτες με τίμησαν με το αξίωμα του δημάρχου, είχα και μία διαδρομή ως αντιπολίτευση. Σε όλες τις θέσεις που ασχολήθηκα προσπάθησα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου με συνέπεια και με μοναδικό κριτήριο, τι είναι συμφέρον για την Αίγινα και τους πολίτες. Όπως όλα τα πράγματα έτσι και αυτό έχει ένα τέλος, νομίζω ότι είναι κατάλληλη στιγμή να αναδειχθούν και νέες ιδέες, νέα πρόσωπα και η παράταξή μας να έχει μία συνέχεια, που να αξίζει το κόπο να διατηρηθεί και να καρποφορήσει".  Διαβάστε περισσότερα....
Σε ερώτηση, για ποιο λόγο επέλεξε την παραίτηση από την έδρα του δημοτικού συμβούλου, από όπου κατά γενική ομολογία προσέφερε πολύ σημαντικό έργο με τις γνώσεις του, και εάν η παραμονή σε αυτό θα εμπόδιζε τις διεργασίες που θα οδηγήσουν τη δημοτική παράταξη σε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, ο κύριος Κουκούλης απάντησε: "Χρειάζεται να αναδειχθούν και νέες δυνάμεις, και νέες φωνές, και νέα πρόσωπα. Θα πρέπει σιγά - σιγά να αποσυρόμαστε. Εξάλλου εγώ ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι ένας πολιτικός καριέρας. Είμαι απλά ένας πολίτης που σε κάποιο σημείο της ζωής του αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δημόσια πράγματα και είναι ευχής έργο οι πολίτες της Αίγινας να ασχοληθούν κατά το δυνατόν με τα δημοτικά πράγματα. Χρειάζεται ο Δήμος της Αίγινας τους άξιους πολίτες, να δώσουν το παρόν, και να αναμειχθούν ενεργά.
 
Η επόμενη ερώτηση αφορούσε εάν η απόφασή του να παραιτηθεί, ήταν προσωπική επιθυμία ή εάν προήλθε από γεγονότα, συζητήσεις ή ενδεχομένως κάποιο κλίμα το οποίο είχε αναπτυχθεί στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης: "Χίλια τις εκατό αποκλειστικά δική μου" απάντησε ο κύριος Κουκούλης. "Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Βεβαίως είναι μία παράταξη η οποία έχασε τις εκλογές, οριακά θα το έλεγα. Υπάρχει μια απογοήτευση. Η απογοήτευση τις πρώτες ημέρες ήταν πιο έντονη, σιγά - σιγά τα πράγματα παίρνουν μία πιο ήρεμη κατάσταση. Απογοήτευση ναι, αλλά σε καμία περίπτωση ούτε κλίμα παραίτησης ή αμφισβήτησης ή οτιδήποτε. Υπάρχει πάντοτε ένα καλό κλίμα, και μεταξύ μας έχουμε μία καλή σχέση εμπιστοσύνης ο ένας στον άλλο".
 
Η ερώτηση που ακολούθησε αφορούσε εάν ο ίδιος θα παραμείνει επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. Η απάντηση αφορούσε το ζήτημα της εκπροσώπησής της, ως μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, με την ανάδειξη ενός εκ των δημοτικών συμβούλων της ως επικεφαλής. "Η δημοτική παράταξη, έτσι όπως εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το νόμο,  θα πρέπει να αναδείξει έναν νέον επικεφαλής, που θα είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους. "Υπάρχουν αυτές οι διεργασίες; είναι ορατές;" ακολούθησε η συμπληρωματική ερώτηση, "Είναι απαραίτητες", είπε με έμφαση και συμπλήρωσε:"Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας είναι ικανοί, να φέρουν σε πέρας αυτή την υπεύθυνη και πολύ σημαντική θέση. Ο καθένας από αυτούς μπορεί να είναι ένας άξιος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης", σημείωσε ο κύριος Κουκούλης.
 
Σχετικά με το  εαν εκτιμά ότι θα διατηρηθούν ή θα αλλάξουν οι θέσεις και οι κατευθύνσεις της Δημοτικής Παράταξης Αίγινας - Κίνηση Ευθύνης ο κύριος Κουκούλης παρέθεσε το γεγονός ότι δεν αποφάσισε ο ίδιος να είναι υποψήφιος δήμαρχος και πολιτικό πρόσωπο, αλλά υποδείχθηκε και αναδείχθηκε από τους πολίτες της παράταξης. "Η φορά των πραγμάτων ήταν ακριβώς η αντίθετη. Ξεκίνησε από τους πολίτες, η ομάδα η οποία ξεκίνησε αυτή την παράταξη, και υπέδειξα και ανέδειξαν εμένα επικεφαλής. Η συλλογικότητα λοιπόν αυτή παραμένει αναλλοίωτη κυρίως όσον αφορά τις αρχές. Οι αρχές της παράταξης παραμένουν οι ίδιες, γιατί οι άνθρωποι παραμένουν οι ίδιοι. Από την άλλη μεριά, η τακτική η οποία ακολουθεί η παράταξη ενδεχομένως να αλλάξει, δεν ξέρω. Μπορεί με τη δική μου αποχώρηση να επικρατήσουν άλλες απόψεις όσων αφορά την τακτική, αλλά ούτε οι αρχές θα αλλάξουν, ούτε παραβιάζονται, ούτε τα βασικά στοιχεία αυτής της παράταξης. Διότι το ξαναλέω, ο πυρήνας των ανθρώπων παραμένει, είναι εκεί και ελπίζω να δυναμώνει και να μεγαλώνει και να προσελκύει ακόμη περισσότερους ανθρώπους.
 
Ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης σχολίασε επίσης τις τελευταίες εξελίξεις της πορείας του υποθαλάσσιου αγωγού, υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας: "Ξεκίνησε μία συγκεκριμένη πορεία για την υλοποίηση του αγωγού. Είναι η σημαντικότερη συμβολή μας, ξεκινήσαμε μία συγκεκριμένη πορεία. Αποφασίσαμε τότε, το 2008, ότι το έργο θα γίνει ως δημόσιο έργο, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά πάσα πιθανότητα, εντοπίσαμε ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία για να γίνει αυτό το έργο ως δημόσιο έργο. Τα βήματα ήταν γνωστά, έπρεπε να γίνει μία προκαταρκτική μελέτη την οποία κάναμε, έπρεπε να γίνει μία προμελέτη την οποία κάναμε". Χαρακτήρισε την πρόσφατη έγκριση της προγραμματικής για τον αγωγό ένα πολύ σημαντικό στάδιο μιας προδιαγεγραμμένης πορείας για την υλοποίησή του.

Σε ερώτηση για το εάν θα προσέφερε την αυτοδιοικητική εμπειρία που έχει αποκτήσει, εφόσον η διοίκηση του δήμου του το ζητούσε, απάντησε: "Με ενδιαφέρει ο τόπος μου. Η απάντηση είναι αυτή, η Αίγινα με ενδιαφέρει, θέλω να πάει μπροστά. Και ασφαλώς είμαι πολίτης της Αίγινας, είμαι διαθέσιμος σε ότι μπορώ να προσφέρω".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Κουκούλη στο ηχητικό αρχείο από το ραδιόφωνο του Aegina Portal.

 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png