Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Γιάννης Ζορμπάς για τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (FEAD).

Τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κύριο Γιάννη Ζορμπά φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal με την ευκαιρία της πρόσφατης ανακοίνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης για το πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι", αλλά και τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (FEAD) ή αλλιώς ΤΕΒΑ μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Η ΚΕΔΑ ανταποκρίθηκε σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, αποστέλλοντας πληροφορίες, που προέκυψαν μετά από μία έρευνα, η οποία αφορούσε κατοίκους του νησιού που αντιμετωπίζουν επισιτιστικό πρόβλημα. "Εμείς από την πλευρά μας καταγράψαμε όλα αυτά τα δεδομένα που συλλέξαμε από συλλόγους και τις ενορίες του νησιού, ώστε να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον αριθμό των ατόμων εκείνων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα".

"Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή, για το κοινωνικό χρέος που έχουμε όλοι για τον συνάνθρωπό μας. Πρέπει να είμαστε αρωγοί, να είμαστε κοντά τους", είπε ο κύριος Ζορμπάς, καλώντας τους κατοίκους του νησιού, να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 22970 22067 και 6988152912 όταν γνωρίζουν οικογένειες και συνανθρώπους μας, που μπορούν να βοηθηθούν μέσα από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Το μεγαλύτερο πρόβλημα τονίζει ο ίδιος, είναι ότι τα άτομα που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια δεν έχουν την ενημέρωση για αυτού του είδους τα προγράμματα, είναι καθήκον όσων γνωρίζουν, να τους καθοδηγούν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν.

Να σημειώσουμε ότι από την πλευρά του δήμου έχει ήδη οριστεί επιτροπή για το ΤΕΒΑ, ενώ υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κυρία Καίτη Σαλπέα. Περισσότερα για το ΤΕΒΑ μπορείτε να δείτε εδώ, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png