Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η πρόταση από την "Αίγινα Κοινωνία Πολιτών" για τη διαχείριση των απορριμάτων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αίγινα Κοινωνία Πολιτών" κύριο Αντώνη Ντελή φιλοξένησε σήμερα το βράδυ το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς λίγο νωρίτερα η δημοτική παράταξη είχε αποστείλει έγγραφο όπου περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αποκομιδή των απορριμάτων, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης: Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες του νησιού: "Ζούμε για μια ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Τα σκουπίδια «ξεχειλίζουν» από τους κάδους και παραμένουν για πολλές μέρες εκεί, αλλά και όταν  επιτέλους πραγματοποιηθεί η αποκομιδή τους, σε λίγες ώρες η κατάσταση είναι η ίδια. Οι κίνδυνοι για την υγεία των Δημοτών και επισκεπτών -σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες- είναι πολύ μεγάλοι.  Αφενός μεν είναι προφανής η πρόθεση να περάσει η καθαριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες με την απαξίωσή της από την κεντρική εξουσία(δραματική μείωση προσωπικού, γραφειοκρατικά προβλήματα στη συντήρηση οχημάτων κ.λ.π.). Από την άλλη όμως το επιτελικό και οικονομικό σχέδιο της Δημοτικής αρχής είναι ανύπαρκτο, οι δικαιολογίες περισσεύουν και  η ζημιά στο τουριστικό προϊόν του νησιού ανυπολόγιστη. Έστω όμως αυτή την ύστατη στιγμή, αντί στείρας κριτικής, η Δημοτική μας παράταξη «Αίγινα Κοινωνία Πολιτών» προτείνει κάποια μέτρα που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.
1. Δανεισμό οχημάτων αποκομιδής από Δήμους της Αττικής (προτείνουμε 5 Δήμους που θα βοηθήσουν).
2. Αξιοποίηση όλου του δυναμικού της καθαριότητας στους δρόμους και  προσωρινή μετακίνηση υπαλλήλων από άλλους τομείς (όπου αυτό είναι δυνατόν).
3. Ενημέρωση όλων των Δημοτών για περιορισμό των κλαδεμάτων το μήνα Αύγουστο. Παραμονή των χόρτων και κλαδεμάτων σε μέρη των οικοπέδων για δημιουργία λιπάσματος ή μελλοντικό κάψιμο. Εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας  για τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα.
4. Διαχωρισμό των ειδών ανακύκλωσης και αξιοποίηση των οικιακών απορριμμάτων για λίπασμα ή τροφή για κατοικίδια ζώα.
5. Εθελοντική προσφορά στον τομέα καθαριότητας όλων των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων αλλά και Δημοτών, ως παράδειγμα  συμμετοχής  στην επίλυση του προβλήματος.
Μπορούμε να έχουμε έναν Αύγουστο χωρίς σκουπίδια στο νησί μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png