Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα, για το πρόγραμμα της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.


Καθώς οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει και το ενδιαφέρον του κοινού κορυφώνεται για τις μεγάλες - κεντρικές εκδηλώσεις, που θα πλαισιώσουν την επετειακή 10η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Καίτη Σαλπέα, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal και την Μαρία Μαλτέζου, κάνοντας μία εκτενή παρουσίαση στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που κάθε χρόνο κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Μία από αυτές είναι η τελετή έναρξης, που φέτος την έχει αναλάβει ο ταλαντούχος Αιγινήτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαγγέλης Πιτσιλός. Αν και αρκετά από τα στοιχεία της κεντρικής εκδήλωσης παραμένουν μυστικά, η κυρία Σαλπέα εξήγησε ότι πρόκειται για μία εκδήλωση όπου κυριαρχεί το φως, τα οπτικά εφέ και η παραλία της Αίγινας, όπου θα εξελιχθεί ένα πρωτοποριακό δρώμενο.

Το πρόγραμμα, ως επετειακό, περιλαμβάνει εκδηλώσεις που επιστρέφουν στην αρχή του φεστιβάλ και στους ανθρώπους που το ξεκίνησαν, ενώ εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του κυρίως προγράμματος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προφεστιβαλικές όπως η συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου στις 1 Σεπτεμβρίου, ενώ νωρίτερα στις 26 Αυγούστου συναυλία με την κ. Κλεονίκη Δεμίρη με παραδοσιακά τραγούδια και "αρώματα" από την Μεσόγειο και την Νότια Αμερική, με το συγκρότημα Kulamacus The Band στο λιμάνι της Πέρδικας στις 8 Σεπτεμβρίου, την Εστουδιαντίνα της Αίγινας στις 9 Σεπτεμβρίου στην Παλαιά Προβλήτα και συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: Αγίων Ασωμάτων, Βαθέος, Κυψέλης στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές ακόμη κεντρικές συναυλίες όπως αυτή της Νάσιας Κονιτοπούλου στην έναρξη στις 14 Σεπτεμβρίου και του Κώστα Χατζή το βράδυ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, αλλά και για πιο ροκ ακούσματα με το συγκρότημα The Good Fella's Band την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ.

Ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιάζει δύο εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Μία κεντρική την βραδιά του Σαββάτου 16 και την τελετή λήξης στις 17 Σεπτεμβρίου. Σημαντική και φέτος η παρουσία της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος που παρουσιάζουν διαγωνισμό μαγειρικής με θέμα: "Σιροπιαστά με Φιστίκι Αιγίνης" και μία ακόμη με θέμα: "Το Φιστίκι στα γλυκά του".

Η παιδική ψυχαγωγία έχει κεντρικό ρόλο στο φεστιβάλ με πολλές δράσεις, παιχνίδια, αθλήματα ακόμη και παιδική γαστρονομία.

Βέβαια, όπως σημαντική θέση στο φεστιβάλ θα έχει η "Διαδρομή των καλλιτεχνών", αλλά και η γενικότερη συμμετοχή πολλών μεγάλων καλλιτεχνών. Το 10ο Φεστιβάλ δίνει μεγάλη έμφαση στη αρχιτεκτονική του νησιού οργανώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις, στην λαογραφία με εδικό πρόγραμμα και ανακαλύπτει υπέροχους ξεχασμένους οικισμούς με τον Νεκτάριο Κουκούλη και τις βόλτες που διοργανώνει.

Το κοινό του φεστιβάλ μπορεί να απολαύσει σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος εκθέσεις με έργα της Ειρήνης Βουρλούμη, της Κατερίνας Γιάννακα, της Έλλης Διονυσίου, της Κυριακής Χριστακοπούλου, αλλά και του Σταύρου Ιωάννου, του Νεκτάριου Κοντοβράκη, του Παύλου Σάμιου, του Αλέκου Σπανούδη, του Νεκτάριου Αποσπόρη, του Δημήτρη Πικιώνη, του Παναγιώτη Μαρίνη και του Α. Ασπράκη. Μία από τις εκθέσεις είναι τιμητική για τους: Νικολάου, Καπράλο και Μόραλη.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από αυτά που θα απολαύσει φέτος το κοινό του φεστιβάλ, αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png