Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ανυπέρβλητα τα προβλήματα της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αίγινας. Σε αδιέξοδο πεζοί και οδηγοί. Δηλώσεις κ. Δημήτρη Μούρτζη.


Ανυπέρβλητα συνεχίζουν να είναι τα προβλήματα της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αίγινας, με αποτέλεσμα καθημερινά, να βρίσκονται σε αδιέξοδο πεζοί και οδηγοί. Ωστόσο, ένα γεγονός σήμερα το πρωί, από τα πολλά συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της Αίγινας, έδωσε την αφορμή για ένα ακόμη ρεπορτάζ στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί μία γυναίκα η οποία βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλου εκνευρισμού, καθώς για πολύ ώρα προσπαθούσε να βρει θέση parking ώστε να αγοράσει από φάρμακα για ένα άρρωστο παιδί. Πρότεινε στο Aegina Portal να ζητήσουμε από τον δήμαρχο της Αίγινα να ακολουθήσει το ακολουθήσει το Aegina Portal ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο και να προσπαθήσει να αγοράσει κάτι από το κέντρο της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούτζη.







Η Μαρία Μαλτέζου από την ραδιοφωνική της εκπομπή, επικοινώνησε με τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη και του παρέθεσε τα σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα στην καθημερινότητα και την έλλειψη τροχονόμευσης. Ο κύριος Μούρτζης παραδέχθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και είπε ανάμεσα σε άλλα ότι: "Είναι γεγονός ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσουμε διαχρονικά στο νησί, είναι και αυτό το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα λόγω της εγγύτητας, της επισκεψημότητας που έχουμε στο νησί, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Συνωστίζονται αυτοκίνητα μέσα στην παραλία, ένα θέμα που έχει απασχολήσει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, αλλά και τη δική μας και με αφορμή την έγκριση της μελέτης του περιφερειακού δρόμου, που πήραμε πριν από 25 ημέρες, πιστεύω ότι αυτό θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι κι αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα, γιατί είναι επί καθημερινής βάσεως, αυτός ο συνωστισμός μέσα στο κέντρο της Αίγινας και η ιδιαιτερότητα που έχει το λιμάνι μας, πιστεύω ότι θα εκλείψουν, αλλά κι εμείς ως δημοτική αρχή, έχουμε εισάγει δύο φορές το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο: το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των πεζοδρομήσεων, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων. Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί. Βεβαίως όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να το τελειώσουμε αυτό το θέμα εντός του έτους, διότι η κατάσταση επειδή θα συνεχιστεί".

Ο κύριος Μούρτζης είπε πως πιστεύει ότι η επισκεψημότητα της Αίγινας θα αυξηθεί του χρόνου και πως για αυτό το λόγο θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις.

Τέλος, για το θέμα της αστυνόμευσης και της τροχονόμευσης είπε: "Εγώ δεν θέλω να ρίξω ευθύνες ούτε στο Αστυνομικό Τμήμα, ούτε σε κάποια άλλη υπηρεσία ελέγχου. Εγώ θα πω ότι αυτό είναι το έλλειμμα της πολιτείας γιατί εμείς τα έγγραφα που έχουμε στείλει προς όλους τους φορείς, προς τα υπουργεία παντού, είναι ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στην αστυνόμευση. Δεν μπορεί ένα νησί των 16.000 κατοίκων να γίνεται 106.000 και να μένουν οι ίδιοι αστυνομικοί μέσα. Έχει έλλειψη αυτή τη στιγμή το Αστυνομικό Τμήμα, γιατί επί καθημερινής βάσεως συζητάμε (τώρα σε λίγο θα είναι ο διοικητής εδώ για άλλο θέμα) όταν στερείται 20 άτομα, 20 άτομα στερείται το Αστυνομικό Τμήμα, τι απαιτήσεις να έχω εγώ και τι απαιτήσεις να έχει ο πολίτης. Για αυτό το λόγο περιοριζόμαστε στο να κάνουμε μία διαχείριση μιζέριας όλοι μαζί σε ένα θέμα υπαρκτό. Να καταλάβουν οι κύριοι μέσα, οι εκάστοτε κύριοι ότι αυτά τα νησιά που δέχονται τέτοια επισκεψημότητα πρέπει απαραιτήτως να έχουν και το ανάλογο προσωπικό. Τι απαιτήσεις να έχω εγώ; όταν μου λένε δεν έχουμε προσωπικό κύριοι δήμαρχε".

Η Μαρία Μαλτέζου συγκέντρωσε και παραθέτει ένα προς ένα τα υπαρκτά προβλήματα στην καθημερινότητα κατοίκων και παραθεριστών, όπως έχουν καταγραφεί επανειλημμένα μέσα από το ρεπορτάζ:
  • Ο πεζός διαμαρτύρεται γιατί δεν μπορεί περπατήσει από την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.
  • Ο πεζός διαμαρτύρεται γιατί δεν μπορεί να περπατήσει στο πεζοδρόμιο από τα παρκαρισμένα μηχανάκια , τα εμπορεύματα, τις γλάστρες, τα σταντ και σε κάποια πεζοδρόμια καρέκλες και τραπέζια.
  • Ο καταστηματάρχης διαμαρτύρεται γιατί για να προστατεύσει την είσοδο στο κατάστημά του, από αυτούς που θέλουν να παρκάρουν μπροστά από την επιχείρησή του, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει όλα τα παραπάνω "εμπόδια".
  • Γονείς με καροτσάκια, ΑμεΑ, ή οι ηλικιωμένοι αδυνατούν να κάνουν έστω ένα μέτρο με ασφάλεια.
  • Οι επισκέπτες οδηγοί "χάνονται" λόγω έλλειψης σήμανσης, αυτό έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα να κατευθύνονται ανάποδα σε κεντρικούς μονόδρομους μεγάλης κυκλοφορίας.
  • Οι οδηγοί οχημάτων αγανακτούν και πολλές φορές διαπληκτίζονται με άλλους οδηγούς και πεζούς
  • Έλλειψη χωρών στάθμευσης
  • Χώρος στάθμευσης στο Ορφανοτροφείο - Φυλακές χωρίς φωτισμό.
  • Ανεξέλεγκτα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
  • Έλλειψη τροχονόμου σε κεντρικά σημεία, πχ διασταύρωση Ορφανοτροφείου - Φυλακές.
  • Καποδοστρίου. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού κανένας τρόπος να διασχίσει κάνεις το δρόμο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
  • Η παραλία τις βραδυνές ώρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png