Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Οι κυρίες Σοφία Κάππου και Στέλλα Λορέντζου, για την 50η Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αίγινας.


Τις κυρίες Σοφία Κάππου και Στέλλα Λορέτζου φιλοξένησε χθες το ραδιόφωνο του Aegina Portal καθώς στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 50η Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία. Η κυρία Σοφία Κάπου ορίστηκε αρμόδια υπάλληλος για την αιμοδοσία το 2013 και η κυρία Στέλλα Λορέντζου το 2015. Από τότε εργάζονται από κοινού προκειμένου να υλοποιούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες. Η κυρία Σοφία Κάππου είπε για την προετοιμασία μίας αιμοδοσίας ότι: "Για να διεξαχθεί μία εθελοντική αιμοδοσία το πρώτο που χρειάζεται είναι η βούληση του δήμαρχου, ο οποίος είναι εκείνος που δίνει την εντολή και προχωράμε στις επόμενες εγκρίσεις. Για να γίνει μία αιμοδοσία χρειάζονται κάποιες βασικές πιστώσεις (όπως νερά, ποτήρια αφίσες, πανό κ.α) που χωρίς αυτές δε θα μπορούσαμε να τις κάνουμε. Αυτόν τον ρολό τον παίζει η Οικονομική Επιτροπή, που και φέτος τις ενέκρινε με χαρά. Στην συνεχεία το θέμα τίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο οπού και παίρνεται η τελική έγκριση των πιστώσεων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο γι' αυτό".

Ακολούθως αναφέρθηκε ειδικότερα στην 50η Εθελοντική Αιμοδοσία και τους στόχους της: "Φέτος σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι πιο δυναμικό, σκεφτήκαμε βαθιά και θεωρούμε ότι το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να στραφεί στα παιδιά, που είναι και οι αυριανοί αιμοδότες. Φυσικά οι ενήλικες είναι το σήμερα και μας ενδιαφέρουν επίσης να έρθουν να αιμοδοτήσουν, άλλα και τα παιδιά είναι το αύριο. Έχω μάθει από φίλους και γνωστούς που τους προσκαλώ για την αιμοδοσία ότι φοβούνται και προβάλλουν οποιαδήποτε αιτιολογία για να μην έρθουν. Από φέτος κι εφόσον μας το επιτρέπουν ο δήμαρχος, οι πιστώσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο θα προσπαθήσουμε να πάμε την αιμοδοσία ένα βήμα πιο κάτω. Μόλις ανακοινώσαμε στον κ.δήμαρχο τον σκοπό μας ενθουσιάστηκε και μας είπε να προχωρήσουμε και θα είναι κοντά μας. Το ίδιο συνέβη και με την κυρία Σαλπέα, τον κύριο Σκαλτσιώτη, τον κύριο Θεριανό και τον κύριο Καραγιάννη που ζητήσαμε την βοή8εια τους στην ιδέα αυτή".

Εξήγησε ότι στην διοργάνωση των εκδηλώσεων θα προστρέξει για την υλοποίησή της η ομάδα εθελοντών της 10ης Γιορτής Φιστικιού: "Είναι λοιπόν η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται στην παλαιά προβλήτα αύριο 25/09/2018. Θα ξεκινήσουμε στις 18:30 με την έναρξη του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα: "Εθελοντής αιμοδότης- δίνω αίμα σώζω μία ζωή". Τα παιδιά είναι μοναδικοί καλλιτέχνες και είμαστε σίγουροι ότι με έναν μοναδικό υπέροχο τρόπο θα αποδώσουν το μήνυμα της αιμοδοσίας. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής θα "τρέξει" με την βοήθεια των εθελοντών του 10ου Φεστιβάλ Φιστικιού και ευχαριστούμε θερμότατα την κυρία Σαλπέα Αικατερίνη πρόεδρο της ΚΕΔΑ, αλλά άλλα και την κυρία Ευαγγέλια Μεθενίτη υπεύ8υνη των εθελοντών".

Υπάρχει όμως και ιατρική ομιλία από την ιατρό του Κέντρου Υγείας Αίγινας κυρία Βασιλική Γουρζή: "Στις 7 το απόγευμα κι ενώ παράλληλα θα τρέχει ο παιδικός διαγωνισμός θα μιλήσει γιατρός κυρία Βασιλική Γουρζή. Έπειτα θα ακολουθήσουν ερωτήσεις πολιτών για το ποτέ μπορούν να δίνουν αίμα. Στις 20:00 περίπου θα λήξει ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής. Ο χώρος της Παλαιάς Προβλήτας χρησιμοποιείται κατόπιν έγκρισης του προέδρου ΔΛΤ Αίγινας κυρίου Σκαλτσιώτη και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αίγινας κυρίου Καραγιάννη".

Και ολοκλήρωσε με χρήσιμες πληροφορίες για τους εθελοντές αιμοδότες: "Όμως κανένα νόημα δεν θα υπήρχε για όλα αυτά αν δεν υπήρχαν οι ε8ελοντές αιμοδότες μας που το στηρίζουν όλο αυτό. Θέλω να ξέρετε ότι το νησί μας έχει ανθρώπους που προσφέρουν το αίμα τους σε οποίον το έχει ανάγκη. Σπεύδουν στην ανάγκη και τους ευχαριστούμε 8ερμά. φέτος για όλους τους εθελοντές θα υπάρχει ένα δωράκι έκτος από τον έπαινο που τον έχουμε καθιερώσει από πέρσι. Για την αιμοδοσία στις 26ης και 27ης πρέπει να έχετε ταυτότητα και ΑΜΚΑ και να έχετε πιει νερό. Σεπτεμβρίου η κυρία Δέσποινα Καμπουράκη από το Γενικό Νοσοκομείο Γεννηματά θα κάνει επί τόπου την διαδικασία για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας".

Ακολούθως το λόγο πήρε η κυρία Στέλλα Λορέτζου, που παρουσίασε στατιστικές από την 43 ε8ελοντική αιμοδοσία που έχουν αναλάβει η δύο κυρίες.

43η εθελοντική αιμοδοσία
Οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου ήταν 84
άτομα εκ των οποίων οι 74 θεωρήθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία. Χρειάστηκαν
41 μονάδες αίματος για επείγοντα περιστατικά από 11/07/2014 έως 16/01/2015
(7 ΜΗΝΕΣ).
44η εθελοντική αιμοδοσία
Οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου ήταν 87
άτομα 74 θεωρήθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία. Χρειάστηκαν 84 μονάδες
αίματος για επείγοντα περιστατικά από 17/01/2015 έως 10/09/2015 (9 ΜΗΝΕΣ).
45η εθελοντική αιμοδοσία
Οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου ήταν 89
άτομα εκ των οποίων οι 75 θεωρήθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία. Χρειάστηκαν
72 μονάδες αίματος για επείγοντα περιστατικά από 11/09/2015 έως 19/02/2016
(6 ΜΗΝΕΣ).
46η εθελοντική αιμοδοσία
Οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου ήταν 117
άτομα εκ των οποίων οι 108 θεωρήθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία. Χρειάστηκαν
151 μονάδες αίματος για επείγοντα περιστατικά από 20/02/2016 έως 30/09/2016
(8 ΜΗΝΕΣ).
47η εθελοντική αιμοδοσία
Οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου ήταν 117
άτομα εκ των οποίων οι 108 θεωρήθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία. Χρειάστηκαν
184 μονάδες αίματος για επείγοντα περιστατικά από 30/09/2016 έως 06/10/2017
(14 ΜΗΝΕΣ).
48η εθελοντική αιμοδοσία
Οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου ήταν 136
άτομα εκ των οποίων οι 121 θεωρήθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία. Χρειάστηκαν
108 μονάδες αίματος για επείγοντα περιστατικά από 07/10/2017 έως 23/03/2018
(6 ΜΗΝΕΣ).
49η εθελοντική αιμοδοσία
Οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου ήταν 142
άτομα εκ των οποίων οι 127 θεωρήθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία. Χρειάστηκαν
108 μονάδες αίματος για επείγοντα περιστατικά από 24/03/2018 έως 24/09/2018
(7 ΜΗΝΕΣ).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png