Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για την σύσκεψη των Κέντρων Υγείας του Σαρωνικού.


Για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν η διοικητής της υπηρεσίας κυρία Όλγα Ιορδανίδου, οι υποδιοικητές κ. Ευάγγελος Κυζηράκος και κ. Γιώργος Αντύπας, οι βουλευτές κυρία Ελένη Σταματάκη και κυρία Γεωργία Γεννιά, οι δήμαρχοι Αίγινας, κ. Δημήτρης Μούρτζης, Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης και Τροιζηνίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης και ο αντιδήμαρχος Αγκιστρίου κ. Χρήστος Τζάνος, καθώς και εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας και ιατρικό προσωπικό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δημήτρη Μούρτζη.








Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης είπε ότι η σύσκεψη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και σημείωσε ότι από αυτή την σύσκεψη υπάρχουν δεσμεύσεις για διορισμούς προσωπικού. "Γενικά κινήθηκε, από ότι κατάλαβα, από τα έγγραφα που έχουμε κάνει εμείς οι δήμαρχοι, αλλά και οι διευθύνοντες των Κέντρων Υγείας. Η πίεση που πρέπει να ασκηθεί, γιατί θα ασκηθεί σοβαρή πίεση, για την υλοποίηση αυτών των σοβαρών θεμάτων που είναι της πρωτοβάθμιας φροντίδας, θα συνεχιστεί. Από μέρους μου θα είμαι σε συνεχή επαφή".

Στη συνέχεια ο κύριος Μούρτζης αναφέρθηκε σε ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δωριθεί στο δήμο Αίγινας από το Ωνάσειο για το Κέντρο Υγείας. Σε ερώτηση για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η υπόθεση αυτού του ασθενοφόρου, ο κύριος Μούρτζης είπε ότι: "Προέβαλαν κάποια διαδικαστικά θέματα. Στο δημόσιο καμιά φορά οι υπηρεσίες θέλουν οι μία την έγκριση της άλλης. Μου είπαν ότι βρίσκεται σε μία πορεία ικανοποιητική. Εγώ τους είπα ότι σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να εφαρμόζεται η τυπικότητα των νόμων, πρέπει να γίνονται άμεσα, είναι θέματα υγείας. Πιστεύω ότι αυτό με πολύ πίεση θα το πάρουμε σχετικά σύντομα".

Σαφώς, από την συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά στους οδηγούς των ασθενοφόρων και το άλλο αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Ο κύριος Μούρτζης επανέλαβε το ζήτημα της εντοπιότητας στους διαγωνισμούς, εξηγώντας ότι είναι πολύ δύσκολο με τους μικρούς μισθούς που οι διοριζόμενοι λαμβάνουν να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα διαβίωσης σε ένα νησί.

Η είδηση που "βγήκε" από την συζήτηση είναι ένα έγγραφο, που σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Μούρτζη έχουν αποστείλει οι γιατροί κύριοι Σωκράτης Δούκας, Γρηγόρης Γαλάνης και το μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αίγινας κύριος Νεκτάριος Λαβούτας προς τον δήμο, με το οποίο δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από την Επιτροπή Υγείας, καθώς "δεν έγινε κάτι, δεν έγινε τίποτε", δεν προχώρησαν θέματα όπως έγινε αντιληπτό . Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει αναλυτικότερο ρεπορτάζ σύντομα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png