Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Επιχείρηση για τον έλεγχο νάρκης στην περιοχή του Μεσαγρού. Ο κ. Μανώλης Λεούσης εξηγεί τι συνέβη.


Μία επιχείρηση που διήρκεσε δύο ώρες και στην οποία συνεργάστηκαν ο δήμος, το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και άνδρες των ΟΥΚ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Μεσαγρού. Η υπόθεση αφορούσε στον έλεγχο μίας νάρκης, η οποία μαζί με άλλα αντικείμενα δωρήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, από τον νέο ιδιοκτήτη της κατοικίας στην οποία βρίσκονταν εδώ και δεκαετίες. Δεν πρόκειται για συνηθισμένα αντικείμενα, καθώς η δωρεά αποτελείται από δύο κανόνια, δύο άγκυρες και δύο νάρκες. Η μία από αυτές ήταν ανοιχτή, η δεύτερη όμως ήταν κλειστή και προκειμένου να εκτελεστεί η παραλαβή από την Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, το συμβούλιο αποφάσισε πρώτα να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και στη συνέχεια να την μετακινήσουν.

Άλλωστε σε απόφαση ενάμιση χιλιομέτρου βρίσκονται τα σχολεία του Μεσαγρού και σε μικρή απόσταση ο κεντρικός δρόμος, έτσι ο πρόεδρος κύριος Μανώλης Λεούσης, που μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Σε συνεννόηση με την διοίκηση της ναυτικής βάσης του Τούρλου και στη συνέχεια σε επαφή με το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, έγινε όλη η διαδικασία ώστε σήμερα το πρωί να επισκεφθούν τον Μεσαγρό τρεις αξιωματικοί των ΟΥΚ που έλεγξαν την νάρκη. Για την επιχείρηση ο δρόμος έκλεισε για περίπου δύο ώρες. Τελικά οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι η νάρκη δεν είναι επικίνδυνη.
Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, που έχει κάνει αποδοχή της δωρεάς, τα δύο κανόνια θα μεταφερθούν στο ηρώο πεσόντων στην Παναγία την Πολίτισσα στον Μεσαγρό, οι δύο άγκυρες θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, ενώ για τις δύο νάρκες δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Πάντως η κλειστή νάρκη, για την οποία έγινε ο έλεγχος σήμερα, θα μεταφερθεί μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης του Πολεμικού Ναυτικού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png