Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος για δασική αστυνομική διάταξη, που έχει προκαλέσει ανησυχία, λόγω των πιθανών επιπτώσεων της στην γεωργία.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Κώστας Κατσαφάδος, σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με απόφαση σύμφωνα με την οποία "απαγορεύεται για 10 χρόνια σε ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας του δασαρχείου Πειραιά, η υλοτομία, κλάδευση ή εκρίζωση κάθε δασικού δέντρου, θάμνου, φρύγανου και χόρτου για λόγους προστατευτικούς, δασοπονικούς, τουριστικούς και γενικά για λόγους κοινής ωφέλειας. Πρόκειται για απόφαση που όπως σημειώνει και σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες, η εν λόγω απόφαση είναι υπερβολικά αυστηρή, πλήττει καίρια την γεωργική εκμετάλλευση και απαγορεύει εν τοις πράγμασι την οποιαδήποτε γεωργική καλλιέργεια. Επιπλέον δεν συνάδει με πολλές Πυροσβεστικές Διατάξεις, οι οποίες υποχρεώνουν τον καθαρισμό των χωραφιών από τα φρύγανα για την αποτροπή των πυρκαγιών".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.



"Θεωρώ ότι μέσα από αυτή την ερώτηση θα μπορέσει να αποσαφηνιστεί η κατάσταση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα είναι τόσο αυστηρή αυτή η διάταξη. Νομίζω ότι θα υπάρξει μία συμπληρωματική διάταξη η οποία θα απορφανίζει αυτή την κατάσταση", δήλωσε.

Επίσης, ερωτήθηκε σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα με τα ΚΤΕΟ, μετά την υπουργική απόφαση όπου εξαιρούνται τα νησιά με κατοίκους άνω των 5.000. Ο κύριος Κατσαφάδος είπε ότι διαφωνεί κάθετα με αυτή την εξαίρεση, σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνεται ένας σοβαρός έλεγχος στα οχήματα για λόγους ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. "Οφείλει το κράτος λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας και της γεωγραφικής ασυνέχειας με την νησιωτικότητα την οποία έχει, να μπορεί και να καλύπτει, σε μία περίοδο τέτοιας πολιτικής κρίσης, με υποδομές και να μην επιβαρύνει τους πολίτες με περαιτέρω έξοδα", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Κατσαφάδος.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. θα βρίσκεται στην Αίγινα το Σάββατο, καθώς στις 15:00 στο ξενοδοχείο "Δανάη" η Τ.Ο. θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι εθελοντές του Λεουσείου Ιδρύματος καθώς και μέλη του Δ.Σ. για την προσφορά τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png