Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Για δεύτερη ημέρα η Αίγινα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς επιπέδου 4. Ο κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός για την προετοιμασία του δήμου στην Πολιτική Προστασία.


Το υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Παναγιώτη Μαρμαρινό, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς για δεύτερη ημέρα αύριο Τετάρτη η Αίγινα βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, που σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου επιπέδου 4, δηλαδή πολύ υψλή. Ο κύριος Μαρμαρινός θέλησε να ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού για τις ενέργειες που έχουν γίνει. Ανάμεσα σε άλλα είπε ότι η Πολιτική Προστασία του δήμου είναι πανέτοιμη και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο δήμος διαθέτει για το σκοπό αυτό πέντε οχήματα, εκ των οποίων τα δύο υδροφόρες. Η μία από αυτές θα διατεθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και η δεύτερη ως πυρασφάλεια στο ΣΜΑ στην Σκοτεινή, όπου επίσης έχει ολοκληρωθεί η αντιπυρική ζώνη.

Αναφορικά με τις αποψιλώσεις, το οποίο αποτελεί ένα από τα κυριότερα θέματα, ο κύρος Μαρμαρινός είπε ότι η περίοδος των εκλογών πήγε τον δήμο πίσω. Στην υπηρεσία υπάρχουν δύο υπάλληλοι οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με καινούργια χορτοκοπτικά. Είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η αποψίλωση στην Καποδιστρίου και έχει ξεκινήσει ο οδικός άξονας Κυψέλης - Βαθέος. Επίσης, αναφέρθηκε στην εθελοντική δράση για την αποψίλωση που "έτρεξε" και θα επαναληφθεί το Σαββατοκύριακο. Από αυτή έχει καθαριστεί η περιοχή στην Κολώνα με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο "Δανάη" και έχουν προγραμματιστεί και άλλες περιοχές, όπως Στρατηγού Πετρίτη, στην Καβουρόπετρα, τον Πεντάδρομο, Άλωνες, Αγία Μαρίνα και ένα μέρος της Πέρδικας (από προφήτη Ηλία).

Την Πέμπτη θα βγει ο ανάδοχος για τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών. Ο κύριος Μαρμαρινός αναφέρθηκε και σε μία σειρά άλλων ζητημάτων, όπως ότι ξεκινούν οι τσιμεντοστρώσεις (είναι ο διαγωνισμός για την τσιμεντρόστρωση πολλών μικρών δρόμων σε διάφορες περιοχές), καθώς και ο καθαρισμός των παραλιών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png