Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Συναυλίες του Μακεδόνα, της Γλυκερίας με την Μελίνα Ασλανίδου και γεύσεις φιστικιού με τον Στέλιο Παρλιάρο, περιλαμβάνει η 11η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας.


Από 12 έως 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 11η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της γιορτής, που περιλαμβάνει αρκετές προφεστιβαλικές και πολλές ενδιαφέρουσες φεστιβαλικές εκδηλώσεις παρουσίασε σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα. Από το μενού των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της φετινής γιορτής, ξεχωρίζει η συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο τον Θαλασσινό (είναι η βραδιά της έναρξης του φεστιβάλ) και η συναυλία με την Γλυκερία και την Μελίνα Ασλανίδου (το πρόγραμμα παρουσιάστηκε και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, ενώ και το κλείσιμο του φεστιβάλ είναι μουσικό με το σχήμα "Cherchez La Femme" την Κυριακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες μουσικές εκδηλώσεις και φιλοξενεί μουσικούς και μουσικά σχήματα από Αιγινήτες καλλιτέχνες.

Το φετινό πρόγραμμα κρύβει και πολλές γευστικές εκπλήξεις, καθώς φιλοξενεί τον Στέλιο Παρλιάρο, την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και ταλαντούχους chefs σε επιλεγμένες εκδηλώσεις γεύσης, με το φιστίκι Αιγίνης πάντα σε πρώτο πλάνο.

Στην ψαραγορά θα πραγματοποιηθεί ατομική έκθεση του Χριστόδουλου Καμπουρογιάννη με θέμα: "Τα καΐκια μας", ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα εγκαινιαστεί μία μεγάλη ομαδική έκθεση με θέμα "Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι", που θα φιλοξενήσει  έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών. Στο φεστιβάλ συμμετέχει και φέτος η εικαστικός Βένια Δημητρακοπούλου, διοργανώνοντας ένα ενδιαφέρον εργαστήρι γλυπτικής για παιδιά.

Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί δεκάδες ακόμη εκδηλώσεις που αφορούν την λαογραφία, την παιδική ψυχαγωγία, τις τέχνες, την ψυχαγωγία και πολλά ακόμη θέματα.

Φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η "Διαδρομή των Καλλιτεχνών", καθώς στη θέση της θα υπάρξει η δράση "Εικαστικές παρεμβάσεις", όπου καλλιτέχνες θα επέμβουν εικαστικά σε διάφορα σημεία του νησιού.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί από την ΚΕΔΑ στη δημοσιότητα αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά και των προφεστιβάλικών εκδηλώσεων, που ξεκινούν 7 Αυγούστου με εκθέσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις. Κεντρική θέση στο προφεστιβαλικό πρόγραμμα έχει η έκθεση - αφιέρωμα στον Κυριάκο Κρόκο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας. Το μεταφεστιβαλικό πρόγραμμα, φέτος περιλαμβάνει δύο εκδηλώσεις ολοκληρώνεται 21 και 27 Σεπτεμβρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png