Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο νέος δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς για την εγκατάσταση της δημοτικής αρχής, την εκλογή του προεδρείου του Δ.Σ. την δυνατότητα σύμπραξης και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης.


Καθώς οι επόμενες ημέρες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, σχετικά με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, την ορκωμοσία, την εγκατάσταση, τον ορισμό των αντιδημάρχων, την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τις πρώτες προτεραιότητες που θα πάρει η νέα διοίκηση για την λειτουργία του δήμου, το ραδιόφωνο του Aegina Portal φιλοξένησε τον νέο δήμαρχο κύριο Γιάννη Ζορμπά. Ο κύριος Ζορμπάς χθες ανακοίνωσε την πρόκληση για την τελετή της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 19:30 στο κτήριο του παλαιού δημαρχείου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιάννη Ζορμπά.



Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής και θα συνταχθεί το πρακτικό της εγκατάστασης, ενώ στην συνέχεια θα οριστούν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, δηλαδή οι τέσσερεις αντιδήμαρχοι.

Σε ερώτηση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μπορεί να γίνει είτε την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 1 Σεπτεμβρίου, είτε στις 8 Σεπτεμβρίου. Πιο πιθανή από τις δύο ημερομηνίες είναι η επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας: "Νομίζω ότι την 1η το μηνός, δηλαδή την Κυριακή το απόγευμα, μετά από πρόκληση να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο".

Σε άλλη ερώτηση, εάν έχει προχωρήσει σε πρόσκληση σύμπραξης προς κάποια άλλη παράταξη, βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας για την Κυβερνησιμότητα, ώστε να μπορεί να διασφαλιστεί ομαλή διακυβέρνηση ο κύριος Ζορμπάς είπε: "Δε έχω στείλει κάποια πρόσκληση, σε κάποιον άλλον επικεφαλής παράταξης.

Παρόλα αυτά να σας πω ότι με τις τελευταίες ισχύουσες διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών, δίνεται η δυνατότητα η διοικούσα παράταξη να έχει την πλειοψηφία στα δύο θεσμικά όργανα: στην Οικονομική Επιτροπή και στην Ποιότητα Ζωής. Τα ίδια, επίσης, καθορίζονται και στα νομικά πρόσωπα του δήμου. Πάλι, επίσης, ορίζεται και προβλέπεται η πλειοψηφία, που μπορεί η δική του παράταξη να ορίζει τα 3/5 του διοικητικού συμβουλίου του κάθε νομικού προσώπου. Οπότε κάποια θέματα πλειοψηφίας και διοίκησης τα έχει λύσει.

Από εκεί και πέρα εγώ προσωπικά έχω κάνει κάποιες επαφές με επικεφαλής παρατάξεων. Είμαστε σε κάποιες συζητήσεις, δεν έχει αποσταλεί κάποια πρόσκληση για σύμπραξη. Να σας πω ότι η σύμπραξη μπορεί να γίνει, μόνο με την παράταξη του δημάρχου. Βέβαια, έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας και όλα είναι πιθανά, υπάρχει χώρος για συνεργασία και για συζήτηση".

Σε επόμενη ερώτηση για τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής είπε: "Είναι η καθαριότητα, να κατορθώσουμε μέσα στο 1ο δεκαπενθήμερο να αποσυμπιεστεί αυτή η κατάσταση, δηλαδή ειδικά με τα ογκώδη κτλ και να δούμε την αναδιάρθρωση που σκεπτόμαστε να κάνουμε στον δήμο, τόσο σε προϊσταμένους, όσο και σε προσωπικό να κάνουμε μία αναδιάταξη.

Αυτή είναι η άμεση προτεραιότητα και από εκεί και πέρα έχω πει να γίνει άμεσα η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Προβλέπεται με την νέα νομοθεσία ο διορισμός του μετακλητού Γενικού Γραμματέα, καθώς επίσης έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες για να μπορέσει να στελεχωθεί ο δήμος καλύτερα. Αυτά είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Η σύνταξη του προϋπολογισμού άμεσα, εγώ βάζω ένα χρονοδιάγραμμα ότι θα πρέπει να έχει ψηφιστεί αρχές Δεκεμβρίου, ώστε αρχές του χρόνου να έχουμε έναν εγκεκριμένο προϋπολογισμό ή αν προκύψουν παρατηρήσεις να μπορέσουμε γρήγορα να τις διορθώσουμε και να συνταχθούμε με αυτό που μας ορίζει το Παρατηρητήριο, ενδεχομένως και να μπορέσει έτσι απρόσκοπτα να λειτουργήσει ο δήμος".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png