Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, για τρέχοντα ζητήματα και τους στόχους του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου.


Τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλη Λεούση, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, σε μία εκπομπή με στόχο την επισκόπηση των προβλημάτων της καλοκαιρινής περιόδου, τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει το συμβούλιο της Κοινότητας για την νέα δημοτική περίοδο.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα της καλοκαιρινής σεζόν που πέρασε, ήταν τα απορρίμματα για μία ακόμη φορά, δυστυχώς και η ανακύκλωση συγχρόνως. Έχω ξαναπεί και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και θα το ξαναπώ και σήμερα, ότι ένα απορριμματοφόρο από τις Πόρτες, μέχρι τον Κοντό και την Σουβάλα, δεν φτάνει για να καθαριστεί σχεδόν το μισό νησί", είπε ο κ. Λεούσης ως μία πρώτη διαπίστωση για το κεντρικότερο πρόβλημα του καλοκαιριού σε τουριστικές περιοχές, όπως είναι η περιοχή ευθύνης του.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να λειτουργήσει η ανακύκλωση και στις δράσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ανακυκλώνουν όλοι ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα κλαδέματα και τα ογκώδη.

"Γίνεται μία προσπάθεια, την ξέρετε όλοι, έχει βγάλει μία ανακοίνωση ο κ. αντιδήμαρχος. Εδώ και μία εβδομάδα καθαρίζεται και η περιοχή μου και θα είμαστε έτοιμοι, μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν καθαριστεί τα πάντα. Αυτός είναι και ο στόχος του κ. Πτερούδη", συμπλήρωσε. Εξέφρασε όμως και τον προβληματισμό του, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Βαγίας, ενώ είχε γίνει καθαρισμός σε διάφορα σημεία, κάποιοι στη συνέχεια άρχισαν και πάλι να πετούν διάφορα αντικείμενα και κλαδέματα, ενέργεια την οποία την χαρακτήρισε "ανεπίτρεπτη".

Σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να πάρει η Κοινότητα, στις περιπτώσεις των επαγγελματιών που πετούν ανεξέλεγκτα τα ογκώδη τους, ο κ. Μανώλης Λεούσης είπε: "Πιστεύουμε πάντα στο φιλότιμο. Εμείς έχουμε συζητήσει με πολλούς επαγγελματίες, μάλιστα στις 12 Ιουνίου, δέκα ημέρες μετά τις εκλογές, κάναμε μία συνάντηση στην Αγία Μαρίνα. Τους είπαμε ότι πρέπει να προφυλάξουμε τον τόπο μας, γιατί όλα κινούνται γύρω από τον τουρισμό και ο τουρίστας που θα έρθει στο νησί μας δεν θα ξανάρθει αν δει καθαρό νησί".

Στην ερώτηση εάν το πρόβλημα των απορριμμάτων έχει επιφέρει αρνητικές συνέπειες, που μεταφράζονται σε πτώση του αριθμού των τουριστών, ο κ. Μανώλης Λεούσης ήταν απόλυτος, απαντώντας καταφατικά και μάλιστα επικαλέστηκε την εμπειρία του ως επαγγελματία στον τομέα του τουρισμού: "Χάνουμε κόσμο, χάνονται πάρα πολλά χρήματα από την οικονομία του νησιού", είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την πρόσφατη εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας ο κ. Μανώλης Λεούσης συνεχάρη την Ένωση για των πρωτοβουλία, όμως σημείωσε ότι ακούστηκαν κάποια πράγματα τα οποία τον ενόχλησαν: "Καταρχάς πρέπει να συγχαρώ την Ένωση Ξενοδόχων και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, που μας έκανε την τιμή και ήρθε στην Αίγινα, μετά από το 1985, από ότι άκουσα στην συνάντηση. Αλλά όταν έρχεται ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στην Αίγινα, επικεντρώνουμε την κουβέντα μας σε λίγα θέματα τα οποία θα πιάσουν τόπο, πχ διαφήμιση".

Το Aegina Portal επισήμανε στον κ. Μανώλη Λεούση, ότι αυτό που ελέχθη στην εκδήλωση, δηλαδή ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ έχει να έρθει στην Αίγινα από το 1985, είναι λανθασμένο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πάνος Λειβαδάς Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, το 2013 ήταν επίσημος προσκεκλημένος του δήμου Αίγινας το καλοκαίρι του 2013. Μάλιστα τότε ο πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χρήστος Πάλλης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Λειβαδάς είχαν κάνει δηλώσεις στο Aegina Portal. Επίσης, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η παρουσία του τότε προέδρου του ΕΟΤ κ. Χρήστου Πάλλη ήταν συχνή στο νησί, ενώ είχε συνδράμει στη υπόθεση της Γαλάζιας Σημαίας της Αγίας Μαρίνας.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το επίπεδο της συνεργασίας της Κοινότητας με την νέα διοίκηση, την χαρακτήρισε ως "άψογη" και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τον κ. Νίκο Πτερούδη, τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη και τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά.

Ως προβλήματα έθεσε το θέμα της χερσαίας συγκοινωνίας και είπε ότι έχουν γίνει έγγραφα προς την Περιφέρεια, ενώ σε κάποιο επόμενο συμβούλιο θα κληθεί και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ. Επισήμανε ότι όσο έκανε δρομολόγια το πλοίο στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, το τελευταίο δρομολόγιο λεωφορείου ήταν στις 8 το βράδυ, ενώ όταν τα δρομολόγια του πλοίου σταμάτησαν στις 3 το μεσημέρι.

Στις 3 το μεσημέρι είναι και το τελευταίο δρομολόγιο από Αίγινα, Κυψέλη, Σουβάλα, Βαγία. Περιοχές για τις οποίες είπε ότι το τελευταίο είναι μονίμως στις 3 το μεσημέρι: "Είναι ανεπίτρεπτο για νησί που περιμένει να δουλέψει, ιδιαίτερα το καλοκαίρι", είπε ο κ. Μανώλης Λεούσης.

Συνοπτικά, σε άλλα θέματα είπε, ότι αυτή την περίοδο επιλέγουν τους κάδους των απορριμάτων που είναι κατεστραμμένοι, ώστε να αντικατασταθούν όπως έχει ζητήσει ο κ. Πτερούδης. Αναφέρθηκε στα προβλήματα του ηλεκτροφωτισμού και αναφέρθηκε σε κατεστραμμένα φωτιστικά που πρέπει να αντικατασταθούν. Για τα ρέματα είπε ότι καθαρισμοί είχαν γίνει πέρυσι, ενώ είπε ότι θα γίνει ένας καθαρισμός σε ρέμα στην περιοχή "Χαλδαίικα".

Αλλαγή θα υπάρξει επίσης στην ροή έλευσης και αποχώρησης των μαθητών από το δημοτικό και το γυμνάσιο του Μεσαγρού (θα έρθει ως πρόταση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο) ενώ γίνονται προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει διέξοδος του συγκροτήματος στον κεντρικό δρόμο. Επίσης ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση ώστε να μην λιμνάζουν όμβρια σε σημεία που περπατούν οι μαθητές.

Θέματα που θα "τρέξει" το Κοινοτικό Συμβούλιο την επόμενη περίοδο είναι η επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου, η παρακολούθηση του έργου για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στον Μεσαγρό. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της παιδικής χαράς που θα κατασκευαστεί στο υπάρχοντα χώρο, καθώς η Κοινότητα στην Αγία Μαρίνα δεν διαθέτει ιδιόκτητο χώρο. Τέλος, αναφέρθηκε σε ζητήματα προώθησης του τουρισμού, την οδική ασφάλεια και την στάθμευση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png