Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Φίλιππος Τζίτζης. Αποκρύπτεται η Αίγινα ως πρώτη πρωτεύουσα, στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.


Με αφορμή την έναρξη των επαφών, της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου με τους δήμους της χώρας, που ξεκίνησαν από το Ναύπλιο, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης ζήτησε να παρέμβει προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με την θέση, που πρέπει να έχει η Αίγινα, ως πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, στον εορτασμό για τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Για το θέμα είχε προηγηθεί Δελτίο Τύπου του πρώην δημάρχου κ. Σάκη Σακκιώτη.

Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης είπε ότι: "Το Ναύπλιο υπήρξε δεύτερη πρωτεύουσα του Νεότερου Ελληνικού Κράτους" και επικαλέστηκε το Προεδρικό Διάταγμα 7/30.1.2012 επί δημαρχίας Σάκη Σακκιώτη, τα επίσημα έγγραφα του κράτους όπως η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του 1827, την έρευνα και τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γιαννούλης.

Σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας δηλώσεις της προέδρου της Επιτροπής κ. Γιάννας Αγγελοπούλου είπε: "Δεν μπορούμε να λέμε ότι η γέννηση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους ξεκίνησε οπουδήποτε αλλού εκτός από την Αίγινα. Αυτό είναι αδιανόητο να το λένε επίσημα χείλη" είπε και συμπλήρωσε: "Το Νεώτερο Ελληνικό Κράτος ξεκίνησε από την Αίγινα, με την ορκωμοσία του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια".

Ακολούθως ζήτησε να υπάρξουν πρωτοβουλίες από τον δήμαρχο Αίγινας, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, αλλά και από τους βουλευτές της περιφέρειάς μας: "Περιμένω επίσημα τον δήμαρχο Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά και από αυτό το βήμα τον παρακαλώ, όποιες πρωτοβουλίες και όποιες ενέργειες να της τρέξει. Παρακαλώ τον Περιφερειάρχη τον κ. Πατούλη, αφού αφορά την περιοχή μας, την Περιφέρειά μας και δεν αφορά ούτε το Αγρίνιο, ούτε το Ναύπλιο, ούτε την Αργολίδα".

Χαρακτήρισε ως "φτωχές και τυπικές" τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιωάννη Καποδίστρια και ζήτησε την δημιουργία μίας επιτροπής, προτείνοντας να συμμετέχουν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, ως πρόεδρος ή από οποιαδήποτε άλλη θέση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο δήμαρχος, σύμβουλοι και άνθρωποι του πολιτισμού και της ιστορίας.

Σχολιάζοντας δήλωση που έγινε στο Ναύπλιο, όπου αναφέρεται ότι: "H επιλογή του Ναυπλίου έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στη δημοτική αρχή υπήρχαν ήδη ώριμες σκέψεις και προτάσεις που άφηναν ανοικτό, ευρύ πεδίο συνεργασίας με την Επιτροπή", ο Φίλιππος Τζίτζης είπε: "Ποια επιτροπή δική μας είναι έτοιμη ώστε να καταθέσει κάποιες ώριμες προτάσεις και σκέψεις; ρωτώ. Πρέπει να τρέξουμε κάποια γεγονότα και να μην συρόμαστε πίσω από τα γεγονότα. Είναι μία αγωνία που εκφράζω και σε ευχαριστώ που μου δίνεις το βήμα, αλλά πρέπει να τρέξουμε. Πρέπει να τρέξουμε, περιμένω να κάνει ο δήμαρχος μία συνάντηση με την κυρία Αγγελοπούλου και σε ένα επόμενο δημοτικό συμβούλιο να ειπωθούν αυτά".

Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης είχε μια κατ' ιδίαν συνάντηση και συνομιλία με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, όπου του ζήτησε να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε σε αυτά τα "ανιστόρητα", όπως τα χαρακτήρισε, να δοθεί μία εξήγηση και να "προσπαθήσουμε κι εμείς σαν Αίγινα να πάρουμε την θέση που μας αξίζει", συμπληρώνοντας ότι ο κ. Ζορμπάς του υποσχέθηκε, ότι θα έχει μία συνάντηση με την κυρία Αγγελοπούλου και θα τον ενημερώσει είτε μέσω του Aegina Portal, είτε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png