Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

"Μακαρίτης… ενεργός τώρα". Η Θεατρική Ομάδα της Κυψέλης παρουσιάζει μια ευρηματική κωμωδία!

 
"Μακαρίτης… ενεργός τώρα", είναι ο τίτλος της νέας θεατρικής παράστασης, που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα της Κυψέλης. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και βασίζεται στο ευρηματικό σενάριο του Γιώργου Μπήτρου, ο οποίος έχει κάνει και την σκηνοθεσία του έργου.

Ο Γιώργος Μπήτρος μίλησε χθες στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, για όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την δομή του ευρηματικού σεναρίου της παράστασης. Μία κωμωδία η οποία "παίζει" με τον τρόπο που επηρεάζει ή καλύτερα ορίζει την καθημερινότητά μας η χρήση της τεχνολογίας και ειδικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως του instagram.
 
Εκπαιδευτικός ο ίδιος, έχει μία πλήρη εικόνα για τους τρόπους με τους οποίους αυτό το κομμάτι της τεχνολογίας - των social media - επηρεάζει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία χρήστες.
 
Το έργο είναι μία κωμωδία χωρίς διδακτισμό, αποκαλύπτει όμως την "νεοπλουτίστικη ξιπασιά και την επιδειξιομανία", που συχνά προβάλουν ως κύρια χαρακτηριστικά στο περιεχόμενο του instagram. 
 
Να πως περιγράφει το πρόγραμμα της παράστασης την υπόθεση του έργου: "Ο ξαφνικός θάνατος του αγαπημένου Θείου δεν ξαφνιάζει απλά την οικογένεια του, αλλά τη βάζει και σε μεγάλες περιπέτειες. Η γυναίκα του εκλιπόντος στην προσπάθειά της να τον τιμήσει όπως του άξιζε, παρασύρεται σε έναν αγώνα προετοιμασίας φαραωνικών τελετών που αποκαλύπτουν την νεοπλουτίστικη ξιπασιά και την επιδειξιομανία της. Καταστάσεις, φιλοδοξίες, επιθυμίες , σχέδια, ξεχασμένες σχέσεις περιπλέκουν το κουβάρι της υπόθεσης και οδηγούν σε συγκρούσεις οι οποίες επιβαρύνονται με την εμφάνιση στο προσκήνιο νέων προσώπων. Οι ήρωες χρησιμοποιούν ακόμα και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή στη μνήμη φίλων και συγγενών η θύμηση του Θείου! Με λίγα λόγια προσπαθούν να εμφανιστεί ο "μακαρίτης ως ενεργός" ακόμα και στο instagram. Το τελευταίο θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις για όλους".
 
Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο - σκηνοθεσία: Μπήτρος Γιώργος.
Επιλογή χρωμάτων σκηνικού: Μπήτρου Νεκταρία.
Εκτύπωση προγράμματος - αφίσας: Ματούλα Ρούσου "Γραφή".
Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Χελιώτης.
Εγγραφή μουσικής: Ανέστης Κορνέζος.
Συμμετέχουν: Νεκταρία Κοπανά. Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, Παντελής Γκαρής, Μαρία Λυκούρη, Ηλίας Θωμάς, Βασίλης Παλαμιδόπουλος, Μιχάλης Κοπανάς.
 
Ώρες και ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή 21 – Σάββατο 22 – Κυριακή 23, Παρασκευή 28, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 20.00 μ. μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png