Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την εποχική γρίπη. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον κορονοϊό.


Μία ιδιαίτερη χρήσιμη ενημέρωση, έκανε ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας, μιλώντας πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, σχετικά με τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από την εποχική γρίπη. Από μια τέτοια ενημέρωση δεν θα μπορούσε να λείψουν και οι αναγκαίες πληροφορίες για τον κορονοϊό, καθώς χθες το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τους κανόνες υγιεινής, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης αλλά και αποτροπής εξάπλωσης για τον κορωνοϊό.

"Πράγματι είμαστε στην περίοδο της έξαρσης των λοιμώξεων. Όπως κάθε χρόνο για αυτή την εποχή και αυτούς τους μήνες, έχουμε τον ιό της γρίπης ο οποίος εμφανίζεται κάθε χρόνο με παλιότερα ή με πιο καινούργια στελέχη. Για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη, από τον ιό της γρίπης έχουμε μέχρι τώρα, εάν δεν απατώμαι, 80-90 θανάτους. Πράγμα που σημαίνει ότι καθεαυτό ο ιός της γρίπης δυνητικά και σε κάποιες κατηγορίες ασθενών είναι θανατηφόρος, έχει θνητότητα", είπε ο κ. Σωκράτης Δούκας και συμπλήρωσε ότι:"Για να βάλουμε στην κουβέντα μας και το θέμα του κορονοϊού αυτό είναι μία επιδημία στην παρούσα φάση, που τείνει, ακόμη δεν έχει δοθεί ο ορισμός της πανδημίας, αλλά εφόσον θα εξελιχθεί σε περισσότερες χώρες, σε περισσότερες ηπείρους με αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, ίσως και να χαρακτηριστεί, αυτό είναι θέμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που ενδεχομένως να το ανακοινώσει".

Ο κ. Δούκας παρουσίασε τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να τηρούνται σχολαστικά και έκανε μία κατανοητή παρουσίαση του θέματος που αφορά στον κορονοϊό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png