Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αίγινα.

 
Την πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal, με την ευκαιρία των δύο καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγινα την Κυριακή 1 Μαρτίου. Πρόκειται για το καρναβάλι του Μεσαγρού το οποίο θα ξεκινήσει στις 12:30 και το καρναβάλι της Αίγινας που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα στην παραλία του νησιού.

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζαμε οι περισσότεροι, είναι ότι στις 11 το πρωί η Κοινότητα της Πέρδικας θα διοργανώσει φέτος το δικό της καρναβάλι.
 
Στην Κοινότητα Μεσαγρού η καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Λεωφόρου Αφαίας, με ώρα έναρξης τις 12:30. Η Καρναβαλική Επιτροπή Μεσαγρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας - Αλώνων - Μεσαγρού "ΟΙΝΟΗ", κάτοικοι και επισκέπτες υπόσχονται, όπως κάθε χρόνο, πολύ κέφι και εκπλήξεις.
 
Στην πόλη της Αίγινας, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κατά μήκος της Παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, με ώρα έναρξης τις 16:00. Τα συμμετέχοντα γκρουπ αποτελούμενα από πολιτιστικούς συλλόγους και Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του νησιού θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Εθνεγερσίας με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου "Παναγίτσα". Η συγκεκριμένη διαδρομή θα πραγματοποιηθεί δύο φορές και θα καταλήξει στον χώρο της παλαιάς προβλήτας όπου θα παρουσιασθεί ο παραδοσιακός αιγινήτικος γάμος, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας", σε εξέδρα που θα έχει τοποθετηθεί εκεί. Επί της ίδιας εξέδρας, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη, θα παρουσιασθεί και ένα σύντομο πρόγραμμα μοντέρνων χορών από τη Σχολή Χορού Μαρία Γιαννοπούλου.