Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η αυτοδιοικητική ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε από τον κ. Φίλιππο Τζίτζη.

 
Με τον κ. Φίλιππο Τζίτζη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα Ώρα Συνεργασίας", ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των εκπομπών με θέμα την αυτοδιοικητική ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας. Η εγγραφή της εκπομπής έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2021. Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης είπε τα ακόλουθα:

Ζούμε σε μία πολύ δύσκολη πραγματικά εποχή, πρωτόγνωρη για όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τα μαγαζιά, τους νέους, αλλά έχουμε μία πρωτόγνωρη κανονικότητα στα ταμεία του δήμου. Μία πρωτόγνωρη κανονικότητα σε όλες τις επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια προς τους δήμους, που επιτρέπει κάποιοι να νομίζουν ότι ζουν σε άλλες εποχές, αντί να ασχολούνται με τα καθημερινά πολλά προβλήματα των πολλών, να αγοράζουν δυστυχώς παγκάκια 50.000 ευρώ εν μέσω πανδημίας για λίγους. 

Έλεγχος, διαφάνεια και λογοδοσία

Η εξουσία για κάποιους είναι λάφυρο. Από το Αίγινα εσύ αποφασίζεις βρισκόμαστε εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου στο Αίγινα εμείς οι τρεις- τέσσερις αποφασίζουμε για όλους και για όλα. Ακόμα και σε μερικά που δεν έχουνε αρμοδιότητα κάνουνε τους χωροφύλακες και τον Χαρδαλιά. Το πνεύμα των χωροφυλάκων έχει κυριαρχήσει στο νου τους. Οι ναρκισσιστές της αυταπάτης έχουν την τάση να είναι πομπώδεις και επιδειχτικοί. Αισθάνονται την επιθυμία να κυριαρχούν πάνω σε όλους και να τους ελέγχουν.  Μυστικότητα, μαγείρεμα, εσωστρέφεια παντού, εκνευρισμός, παραλογισμός, αμέτρητες παρατυπίες, αμετροέπειες, επινόηση εχθρών και αντιπάλων, πλαστογραφίες αποφάσεων οικονομικής επιτροπής, πλαστογραφίες αποφάσεων ποιότητας ζωής, ειρωνείες, μικρότητες, μικροπολιτική, τα κύρια χαρακτηριστικά του συνδυασμού Αίγινα εμείς οι τέσσερις αποφασίζουμε για όλους σας.
 
Πιο πολύ όμως αυξάνονται όλα αυτά τα παραπάνω, όταν εμείς ως συνδυασμός ζητάμε από τον νόμο γραπτώς ή προφορικώς να εκτελούμε τα καθήκοντά μας για τα δημόσια πράγματα, για το δημόσιο χρήμα. Άρθρο 12 2478/1997 νόμιμο το δικαίωμά μας για υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος έναντι ατομικών συμφερόντων. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι αυτοκίνητα του δήμου Αίγινας πηγαίνει νερό σε ιδιώτες που έχουν πισίνες. Τα παραστατικά κρύβονται; εάν υπάρχουν. Όμως υπάρχουν φωτογραφίες με το αυτοκίνητο του δήμου και τον υπάλληλο του δήμου να δίνουν νερό παράνομα σε πισίνες και βίλες. Δίνουν νερό σε παροχές υπάρχουσες. Δίνουν νερό από κρουνούς.

Άρθρο 51 2690/1999 ο δημοτικός σύμβουλος είναι ενδιαφερόμενος 90/2009 Συμβούλιο της Επικρατείας απόφαση 94/2013 ο δημοτικός σύμβουλος ενεργεί στο πλαίσιο των καθηκόντων του για το δημόσιο συμφέρον και όχι για ιδιωτικό σκοπό. Δεν απαντούν στις γραπτές ερωτήσεις μας. Αμέρικαν μπαρ λοιπόν στην ύδρευση, νερό σε πλούσιους και φίλους, επίσης, αλλάζουν, διορθώνουν μόνοι τους λογαριασμούς ύδρευσης, έχει δημιουργηθεί μία φάμπρικα διορθώσεων λογαριασμών ύδρευσης, εις βάρος αυτών που πληρώνουν κάθε δίμηνο. Αμέρικαν μπαρ στις διορθώσεις λογαριασμών ύδρευσης.
 
Άλλη πρωτοτυπία, παγκόσμιο ρεκόρ. Σε 15 ημέρες καθαρίστηκαν 25 οικόπεδα, από τον γνωστό μπουλντοζιέρι, εθελοντή εργολάβο του δήμου. Παγκόσμιο ρεκόρ, φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα, ποινικό μητρώο σε 10 μέρες, αντί για 15 μέρες για αλλοδαπό γνωστό μπουλντοζιέρι εθελοντή.
 
Απευθείας αναθέσεις, άλλο πανελλήνιο ρεκόρ. Η απευθείας ανάθεση είναι εργαλείο, στα χέρια των δήμων από την κυβέρνηση για γρήγορες διαδικασίες, όχι όμως για αδιαφανείς διαδικασίες, όχι όμως για διαδικασίες copy - paste στους ίδιους, στους ίδιους, στους ίδιους και τους κουμπάρους τους. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 μέχρι σήμερα που μιλάμε. Αυτή είναι χρηστή διοίκηση; Ζημιώνεται οικονομικά ο δήμος, όταν δεν υπάρχουν άλλες προσφορές, έστω μία. Ζημιώνονται οικονομικά οι περισσότεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τόπου μας και σύντομα πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει ένα μπαμ.
 
Όταν την ίδια μέρα γίνεται η πρόσκληση, την ίδια μέρα γίνεται η ανάληψη υποχρέωσης από τον ανάδοχο. Δυστυχώς, σαράντα φορές την ίδια μέρα έχει γίνει πρόσκληση και ανάληψη υποχρέωσης από τον ανάδοχο. Τριανταπέντε φορές έχει γίνει την επόμενη ημέρα. Εικοσιπέντε φορές έχει γίνει στις δύο επόμενες μέρες και είκοσι φορές, άκουσον - άκουσον χωρίς ημερομηνία πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Μόνο ανάληψη υποχρέωσης από τον ανάδοχο ή από τους ανάδοχους αυτούς τους γνωστούς. Αμέρικαν μπαρ στις απευθείας αναθέσεις. Δυστυχώς τους ξεπεράσανε όλους, υπάρχουν εντάλματα πληρωμής προς τον κουμπάρο του κυρίου Ζορμπά Ιωάννη. Γιατί κρύβουν πράγματα από τις απευθείας αναθέσεις, γιατί αναθέτουν στους ίδιους και στους ίδιους; τι φοβούνται;
 
Πολλές φορές με έχει κατηγορήσει ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Ζορμπάς Ιωάννης ότι αν έχουμε στοιχεία να πάμε στον εισαγγελέα. Δεν έχουμε πάει ακόμα, γιατί πιστεύουμε ότι τα θέματα εν μέσω πανδημίας δεν πρέπει να φτάνουμε την κατάσταση στα άκρα. Δεν μας αρέσουν τα άκρα. Δεν είμαστε οπαδοί των άκρων, αλλά είμαστε οπαδοί της συνεννόησης, της σύνθεσης, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας. Σύντομα όμως θα πάμε εκεί που πρέπει και φυσικά θα πάμε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, διαφάνεια παντού και πάντα, διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα, όπως είπε πρόσφατα ο νέος υπουργός εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδης.
 
Η πρότασή μας ήταν και είναι εντός του δημοτικού συμβουλίου, διαφάνεια παντού και πάντα, διαφάνεια προς όλους τους επαγγελματίες, προς όλους τους επιχειρηματίες. Στις αποφάσεις, συλλογικότητα στους θεσμούς, όχι χαβιάρι και χαβιάρι. 
 
Στη φιγούρα, δυστυχώς και στο θεαθήναι πρώτοι κάποιοι στην Αίγινα, τους ξεπεράσανε όλους. Ο Ηράκλειτος έλεγε τα πάντα ηδονή, ο κ. Ζορμπάς το 2020 τον είδαμε στο δημοτικό συμβούλιο και εκτός δημοτικού συμβουλίου, κάνει τα πάντα για την προβολή. Αυτοθαυμάζεται και αυτοθαυμάζονται αυτοί οι γνωστοί οι 4-5. Κάνουν τους θαυματοποιούς χωρίς να μας απολογούνται γιατί οι ίδιοι τα πέντε προηγούμενα χρόνια, γιατί δεν σήκωσαν τα πόδια τους από το έδαφος. Ένα βήμα, να κάνουν ένα βήμα και σήμερα πετάνε. Ρίχνουν δέκα μέτρα πίσσα. Ρίχνουν δέκα μέτρα άσφαλτο, αυτοθαυμάζονται με φωτογραφίες.
 
Κάνουν πέντε κλαδέματα όπου θέλουν, όταν θέλουν στους δικούς τους, χωρίς ποτέ να μας λένε πως πληρώνονται οι γνωστοί γνωστοί μπουλντοζιέριδες εθελοντής εργολάβοι. Κάνουν τρία ασβεστώματα της πλάκας με αντιαισθητικά και αντικανονικά χρώματα για τα δημόσια κτήρια στην Αίγινα.   Μαζεύουν λιγότερα σκουπίδια με περισσότερους υπαλλήλους με το γνωστό τρόπο του κυρίου Πτερούδη και πανηγυρίζουν για τα αυτονόητα.  

Η ανακύκλωση και οι αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης
 
Δεν γνωρίζουν δυστυχώς τα δημοπρατούμενα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μας διακηρύσουν ότι ξεκίνησε η ανακύκλωση και πανηγυρίζουν, χωρίς να μας λένε αν έχουν οι ίδιοι ευθύνη που είχε σταματήσει η ανακύκλωση την προηγούμενη πενταετία. Αν δεν κάνω λάθος οι ίδιοι ήταν διοίκηση και σε όλες τις κορυφαίες επιτροπές του δήμου Αίγινας. Για την ιστορία να θυμίσω σε εσάς και στους ακροατές σας ότι η ανακύκλωση ξεκίνησε με ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου Αίγινας την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2006 επί δημαρχίας Δημητρίου Μούρτζη και σύμβαση συνεργασίας υπογράφτηκε Πέμπτη 22 Ιουνίου 2006 όπως ορίζει ο νόμος 2939/2001. Μα είναι δυνατόν τέτοιο θράσος; Αυτοί που σαμποτάριζαν τα πάντα στα σκουπίδια; αυτοί που σαμποτάριζαν τις επισκευές στην Οικονομική Επιτροπή; Αυτοί που δυσφήμιζαν την Αίγινα να μας κάνουν σήμερα τους θαυματοποιούς με ξένα κόλλυβα;  Αυτοί που δημοσίευαν επιστολές εναντίων των συναδέλφων τους στην Οικονομική Επιτροπή εναντίων συναδέλφων τους αντιδημάρχων σήμερα να μας κάνουν τους θαυματοποιούς κι ότι δεν ξέρουν τίποτα;
 
Είναι δυνατόν σήμερα άνθρωποι που αλλάζουν συνδυασμούς από προσωπικό πείσμα και ίδιον όφελος να παίρνουν τηλέφωνο τους επαγγελματίες του νησιού μας, να τους απειλούν με αφαίρεση αδειών και προσαυξήσεις 100% Είναι δυνατόν τέτοιο θράσος; Να είναι πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο του δήμου με 50.000 ευρώ για χρυσά παγκάκια, εν έτη πανδημίας και να μην έχουν πάρει ούτε ένα tablet στους μαθητές για τις τηλεδιασκέψεις των σχολείων. Μας μήπως σαμποτάρουν το έργο της κυβέρνησης για τις τηλεδιασκέψεις των σχολείων;
 
Δυστυχώς, μέχρι και σάντουιτς έχουν βάλει στον προϋπολογισμό του δήμου πάνω από χίλια ευρώ, για να  πληρώνει ο δήμος τα δικά τους κεράσματα. Όχι σε υπαλλήλους φυσικά του δήμου, όπως προτείναμε εμείς στην Οικονομική Επιτροπή. Τα προβλήματα δυστυχώς είναι πολλά και όχι αν τα αυτοκίνητα καθαριότητας τον χειμώνα του 2020 και αρχές του 2021 είναι 9, 8 ή 7.

Για τα προβλήματα στην Ποιότητα Ζωής

Πολλά προβλήματα στην δημόσια υγεία, πολλά προβλήματα στην δημόσια παιδεία. Την αδικαιολόγητη εμμονή της διοίκησης για την μη μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων, από μαγαζιά που δεν λειτουργούν με κρατική εντολή. Η ποιότητα ζωής στους πεζόδρομους της Αίγινας εντελώς υποβαθμισμένη, αποφάσεις της Ποιότητας Ζωής που δυστυχώς είναι μεροληπτικές γιατί αποκλείουνε κάποιους πεζοδρόμους. Η μη σωστή αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας μέχρι τώρα και θέματα που τα έχετε αναδείξει και εσείς και εμείς. Οι χωματερές στον Μεσαγρό, στο Μπαρού, που μόλις καταγγείλαμε την χωματερή με φωτογραφίες τρέξανε να την φτιάξουνε, να την καλλωπίσουνε. Η χωματερή σήμερα που μιλάμε στο κτήμα Γκίκα, σήμερα που μιλάμε.
 
Οι μικρές επιχορηγήσεις του δήμου Αίγινας σε σχέση με τον δήμο Σπετσών και τον δήμο Τροιζηνίας δεν πρέπει να μας κάνουν υπερήφανους, γιατί αυτές οι περιοχές, αυτά τα νησιά έχουν και μικρότερη έκταση και είναι νησιά πολύ μικρότερα από το δικό μας νησί την Αίγινα.

Για την δημόσια υγεία, την Επιτροπή Υγείας και την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας

Στην υγεία και στην παιδεία, δυστυχώς η δημοτική αρχή προχωράει με το δόγμα βλέποντας και κάνοντας, ακούγοντας έναν ή δύο γιατρούς, τους δικούς της γιατρούς και με δύο γιατρούς που έχει μείνει. Κατέργησε την Επιτροπή Υγείας και τους καλύτερους γιατρούς όλων των συνδυασμών, κατηγορώντας μάλιστα έναν από αυτούς δημόσια, φτάνοντας σε επίπεδο ιδιωτικού κουτσομπολιού και κατινιάς. Έχουν χάσει την μπάλα. Με φτηνούς αντιπερισπασμούς, με παραπλανητικές ενημερώσεις για την πανδημία και τεχνάσματα ότι έρχεται σύντομα ο ΕΟΔΥ. Δυστυχώς είναι πίσω από τα γεγονότα, που έπρεπε σήμερα που μιλάμε, εχθές, να έχουν γίνει rapid test για τους καθηγητές των σχολείων, που θα ξεκινήσουν την Δευτέρα τα σχολεία των παιδιών μας.
 
Ο κάθε πολίτης, σας ενημερώνω και το ξέρετε πολύ καλά και πιστεύω και οι συμπολίτες μας, ο κάθε πολίτης εδώ και επτά μήνες κάνει δωρεάν τεστ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, γύρω στα 250 τεστ έχουν γίνει από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα που μιλάμε. Επίσης, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει άλλα 70 δωρεάν rapid test, χωρίς να διαφημίζεται το Κέντρο Υγείας και χωρίς να διαφημίζονται οι πολύ καλοί γιατροί του.
 
Τα ατελείωτα τηλέφωνα του κυρίου Ζορμπά και του κυρίου Πτερούδη για τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής είναι επιεικώς απαράδεκτη παρέμβαση στην αυτόνομη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας.
 
Συγχαρητήρια στον κ. Αυγενάκη τον υπουργό αθλητισμού που είναι κοντά σε όλα τα σωματεία της Αίγινας εν μέσω πανδημίας, ουραγός ο δήμος της Αίγινας και στον αθλητισμό.

Το εναλλακτικό Τεχνικό Πρόγραμμα και η απόρριψή του

Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ένα επίκαιρο θέμα. Πήραμε το θάρρος να καταθέσουμε μία εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, πάνω στην πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όχι για να το μηδενίσουμε, όχι για να το ακυρώσουμε, αλλά για να τον ενισχύσουμε. Η αφετηρία μας δεν είναι το κέρδος. Δεν φτιάχνουμε εμείς Τεχνικό Πρόγραμμα, εναλλακτικές προτάσεις και πληρωνόμαστε, δεν θέλουμε μισθό, δεν θέλουμε θέση,  δεν είμαστε εργολάβοι, δεν είμαστε φίλοι εργολάβων, αλλά καταθέσαμε μία εναλλακτική πρόταση για να βοηθήσουμε. Αλλά δυστυχώς η διοίκηση ανακάλυψε προφάσεις και το απέρριψε, όπως πέρυσι χωρίς υπογραφή του κυρίου Βλαστού και φέτος ανυπόγραφο χωρίς την υπογραφή της αρμοδίας υπαλλήλου χωρίς να το δει. Αντί αυτού τρίτη φορά σε μία μη συνεδρίαση παρωδία ο κ. Ζορμπάς ύβρησε και συκοφάντησε 19 συμβούλους και δυστυχώς εκεί που έφτυνε γλύφει.
 
Κλείνοντας, το καράβι που οδηγούν αυτοί οι 4-5 και άλλοι 2-3 και η Κοινότητα Αίγινας, αυτοί που βαστάνε το φανάρι στο μαγείρεμα, δεν πάει μακριά, ούτε μέχρι την Μονή. Ο αυταρχισμός είναι το πρώτο στάδιο της κατηφόρας. Στον κατήφορο, όπου και αν σταματήσει κανείς είναι κέρδος.
 

Λίγα λόγια για αυτή την σειρά των εκπομπών: Οι επικεφαλής είχαν δεκαπέντε λεπτά στην διαθέσή τους, σε μία παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης που δεν περιελάμβανε ερωτήσεις. Συμμετείχαν ο κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ο κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο κ. Παντελής Μεθενίτης και ο κ. Παναγιώτης Ηλίας. O κ. Γιάννης Ζορμπάς δεν θέλησε να συμμετέχει.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png