Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Φωτεινή Μπήτρου: "Online Yoga και Pilates για να παραμείνει ενεργή η ψυχή και το σώμα μας".

 
Η Φωτεινή Μπήτρου ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας, συνεχίζει να τροφοδοτεί με ενέργεια και θετική διάθεση τους κατοίκους της Αίγινας, αλλά και όσους αγαπούν την γυμναστική σ' όλο τον κόσμο. Αποφάσισε ότι η καραντίνα δεν θα πρέπει να στερήσει από τους φίλους της γυμναστικής την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Έτσι, προχώρησε στην δημιουργία online τμημάτων για Yoga και Pilates μέσω της πλατφόρμας του zoom και τους παρακινεί να παραμείνουν ενεργοί και σε αυτή την περίοδο για τη ψυχή και το σώμα τους. Λίγο πριν ξεκινήσει ένα ακόμη διαδικτυακό μάθημα μέσω zoom, βρήκε τον χρόνο να μιλήσει στο Aegina Portal.

Ποιες είναι αντιδράσεις του κόσμου στο κλείσιμο των γυμναστηρίων;
 
Ο κόσμος διψάει για άσκηση αλλά κατανοεί παράλληλα και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η απώλεια άσκησης δεν επηρεάζει μόνο την σωματική κατάσταση και το βάρος αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του κόσμου. Βλέπω κόσμο έξω να τρέχει και να γυμνάζεται αλλά λιγότερο από τη πρώτη καραντίνα γιατί τώρα βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα και πριν πλησιάζαμε στο καλοκαίρι. Ο κόσμος πρέπει να κρατά επαφή με το σώμα του καθημερινά γιατί το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.
 
Πως το έχετε αντιμετωπίσει οι ιδιοκτήτες;
 
Είναι πράγματι μια κατάσταση που όλοι οι επαγγελματίες απ’ όλους τους κλάδους αλλά και οι εργαζόμενοι που βιώνουν τις συνέπειες. Δεν μπαίνω στη λογική γιατί αυτός ο κλάδος είναι ανοιχτός και ο άλλος κλειστός.
Να θυμίσω ότι τα γυμναστήρια είναι κλειστά περισσότερο, σε αριθμό ημέρων απ’ όλους τους κλάδους. Προσωπικά εμμένω στις αρχές μου και δεν θα πάω να κάνω εν κρυπτό personal, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο διάδοσης και τον ασκούμενο και εμένα. Είναι συλλογική η προσπάθεια για να το περάσουμε αυτό. Τι κάναμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση. Το καλοκαίρι το γυμναστήριο μας, το Κούρος, έστησε για 4 ολόκληρους μήνες σε εξωτερικό χώρο αίθουσα όπου κάναμε όλα τα ομαδικά προγράμματα. Και τέλος ξεκίνησα σε καθημερινή βάση Online Μαθήματα Zoom Yoga και Pilates.
 
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην online γυμναστική;
 
H Αλήθεια είναι ότι στη πρώτη καραντίνα δεν έκανα καθημερινά διαδικτυακά μαθήματα αλλά μια φορά την εβδομάδα, ελευθέρα, μέσω facebook. Στη δεύτερη καραντίνα αποφάσισα ότι ήθελα καθημερινή επαφή με τους μαθητές μου και έστησα ένα ολόκληρο studio στο σπίτι μου.

 Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή με πάνω από 150 συμμετοχές την εβδομάδα με δύο μαθήματα την ημέρα πρωί απόγευμα εναλλάξ, ένα Yoga και ένα Pilates. Στα θετικά είναι ότι γυμναζόμαστε με ασφάλεια, συμμετέχουν τα μέλη του γυμναστηρίου, που δεν σταματήσαν ούτε μία μέρα, και μπαίνουν μαθητές από όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Σουηδία. Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν ήταν εξοικειωμένος με την τεχνολογία και φοβόταν να ανοίξει την κάμερα μέσα στο χώρο του. Τώρα όλοι νιώθουν άνετα. Ίσως βοηθάει ότι περισσότεροι εξ’ αποστάσεως είτε δουλεύουν είτε κάνουν τα μαθήματα των παιδιών τους μέσω zoom, webex , teams.

Νιώθω πολύ χαρούμενη με την επιλογή μου να είμαι στο zoom με τους μαθητές μου, γιατί πέραν της άσκησης είναι και ένας τρόπος να βρισκόμαστε. Έχω γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους και μαθητές.
Αποφάσισα λοιπόν ότι και με το που θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια τα μέλη να μπορούν να έρχονται και να παρακολουθούν το μάθημα με φυσική παρουσία ή εάν έχουν κάποιους φόβους, ενδοιασμούς ή είναι μακριά, την ίδια στιγμή να συνδέονται με κάμερα στο γυμναστήριο και να παρακολουθούν το μάθημα.
 
Μπορεί να βιώνουμε τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας όμως ένα από τα θετικά της είναι ότι η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς, ακόμα και στη γυμναστική.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png