Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Διαδικτυακή δράση "Επιστήμη & Κοινωνία" από την ΚΕΔΑ και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με θέμα την κλιματική αλλαγή. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα.


Την πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Παναγιώτη Φιλντίση φιλοξένησε σήμερα το Aegina Portal, στο πλαίσιο της διαδικτυακής δράσης"Επιστήμη & Κοινωνία". Πρόκειται για κύκλο τεσσάρων ομιλιών με κεντρικό θέμα "Η επιστήμη στη θωράκιση της κοινωνίας από την κλιματική αλλαγή".

Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα Δευτέρα στις 19:00. Η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν. Το link στο οποίο μπορεί να συνδεθεί κάποιος μέσω της πλατφόρμας του zoom είναι: https://us02web.zoom.us/j/84074723545

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών ομιλιών είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα 5 Απριλίου
19:00 "Ανθρωπόκαινος γεωλογική εποχή: μύθος ή πραγματικότητα;"
Εισηγητής: Δρ. Παναγιώτης Νάστος, καθηγητής Κλιματολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Κλιματολογίας & Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, Διευθυντής Τομέα Γεωγραφίας & Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Σχολή Θετικών Επιστημών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας

Δευτέρα 12 Απριλίου
19:00 "Κλιματική μεταβολή: αλήθειες και αμφισβητήσεις"
Εισηγητής: Δρ. Χάρης Καμπεζίδης, ομότιμος ερευνητής, Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δευτέρα 19 Απριλίου
19:00 «Κλιματικές μεταβολές: από την αρχαιότητα στη σύγχρονη εποχή και από το τοπικό στο παγκόσμιο. Μνήμες και προκλήσεις του καιρού μας»
Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Βλαχάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία & Επιστήμες στον ελληνικό χώρο από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα», Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Επικοινωνία της Επιστήμης".

20:00 «Παραγωγή ενέργειας στα ελληνικά νησιά – Μείωση ρυπογόνων μεθόδων και προτάσεις Α.Π.Ε.»
Εισηγητής: Δρ. Ανδρέας Κόρας, Υπολογιστική Ρευστομηχανική (με εφαρμογή στην αιολική ενέργεια), Λέκτωρ Τομέα Αεροδυναμικής & Μηχανικής Πτήσης Σχολής Ικάρων, Μέντωρ 1ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ε.Ε.Φ. με θέμα «Η καθαρή ενέργεια στη μάχη για την κλιματική αλλαγή»


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png