Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Σταύρος Καλαμάκης: "Ικανοποιητικά τα μηνύματα από το τριήμερο. Ασφαλής προορισμός με πολλά πλεονεκτήματα η Αίγινα".

10.jpg
Με την ευκαιρία του πρώτου τριημέρου του καλοκαιριού και βέβαια την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας κ. Σταύρος Καλαμάκης μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σταύρο Καλαμάκη.



Η εικόνα από το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού.
 
"Είναι ικανοποιητικά τα μηνύματα, όπως και τα δύο - τρία προηγούμενα Σαββατοκύριακα που μεσολάβησαν, συγκριτικά βέβαια με το τι συνέβαινε πέρυσι, συγκριτικά με το τι συμβαίνει σε άλλους προορισμούς. Η Αίγινα πιστεύω, ειδικά τη φετινή χρονιά, πλεονεκτεί για πάρα πολλούς λόγους, πρώτα και κύρια είναι ένας ασφαλής προορισμός, ένας κοντινός προορισμός με χαμηλό κόστος μετάβασης, μεγάλο πλήθος δρομολογίων, καλή μπορώ να πω συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση και μπροστά μας βέβαια πρέπει να δούμε ότι έχουμε ένα υπόλοιπο 20-21 Σαββατοκύριακα μέχρι του Αγίου Νεκταρίου.
 
Πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε πολύ σοβαρά αυτή την παράμετρο, γιατί δυστυχώς οι κρατήσεις από αλλοδαπούς είναι πάρα πολύ περιορισμένες. Πρέπει όλοι οι πατριώτες που ασχολούνται με τον τουρισμό να αξιοποιήσουν αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, προκειμένου να μειώσουμε τις απώλειες που πιθανών να υπάρξουνε στη διάρκεια αυτής της τουριστικής σεζόν".
 
Όσο προχωράει το καλοκαίρι θα προσαρμόζεται η επισκεψημότητα από χώρες που η Αίγινα δέχεται τουρίστες.
 
"Όσο μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού θα υπάρξει και ανάλογη προσαρμογή, από χώρες που δεχόμαστε επισκέπτες, για παράδειγμα ας πούμε αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι η Αγγλία. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα τελειώσουν. Δεν είναι μόνο σχέση με θέματα κορονοϊού, νομίζω είναι γενικότερα και οικονομικά παιχνίδια, τα οποία βέβαια έχουν ένα αποτύπωμα για εμάς, δεν υπάρχουν επισκέπτες. Και το ίδιο μπορεί να συμβεί και πρέπει να δείξουμε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εμείς και η πολιτεία τις ανατολικές χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή μπορούνε να έρχονται και έρχονται οδικώς, να καλύψουμε τι όποιες αποστάσεις υπάρχουνε από το 2019.
 
Δεν θα φτάσουμε νομίζω εκεί, αλλά σίγουρα θα είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση από ότι ήμασταν το '20. Μπορώ να πω ότι θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήμασταν το '20 γιατί η αγορά της Αθήνας έχει συνειδητοποιήσει ότι η Αίγινα είναι ένας ιδανικός προορισμός και για Σαββατοκύριακα και για την διάρκεια ολόκληρου του καλοκαιριού.
 
Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό πρέπει να τηρούν ευλαβικά το πρωτόκολλα.
 
Οι συνάδελφοί μου οι ξενοδόχοι είναι ενήμεροι από πέρυσι, τηρούν ευλαβικά τα πρωτόκολλα και νομίζω ευλαβικά τα πρωτόκολλα πρέπει να τα τηρήσουν όλοι οι ασχολούμενοι, σε όλο το φάσμα του τουρισμού στο νησί, προκειμένου να διατηρήσουμε το νησί ασφαλές και να μην δημιουργήσουμε στη διάρκεια του καλοκαιριού πρόβλημα το οποίο θα γυρίσει μπούμερανγκ εις βάρος της επισκεψιμότητας.
 
Οι δε επισκέπτες μας, νομίζω είναι ένα νησί που αυτή τη στιγμή, όπως σας είπα και πρωτύτερα έχει πολλά πλεονεκτήματα, όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που τα είχε, αλλά δεν είχαν αξιοποιηθεί στο βαθμό που πρέπει μέχρι τώρα.

Το στοίχημα των ανθρώπων του τουρισμού.  
 
Όλος ο κόσμος που ασχολείται με τον τουρισμό έχει βάλει ένα στοίχημα φέτος, να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και για τον τουρισμό, αλλά και για το νησί μας περισσότερο, είπε ο κ. Καλαμάκης και προσέθεσε το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Αίγινα ως τουριστικό προορισμό, από άλλα μέρη της Ελλάδας: "Είναι πάρα πολύ σημαντικά βήματα γιατί μας δείχνουν τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε τα επόμενα χρόνια" είπε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png