Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Αίγινα. Ο Κώστας Γκρινέζος εξηγεί γιατί πρέπει να συμμετέχουμε.


Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα στην παραλία, θα ξεκινήσει η δράση Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα. Είναι η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, που διοργανώνεται στην Αίγινα. Υπεύθυνος για την υλοποίησή της φέτος στην Αίγινα είναι ο Κώστας Γκρινέζος, που μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας και κάλεσε όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι: 6972787837.


Τι είπε ο Κώστας Γκρινέζος για την εθελοντική συμμετοχή του στη δράση του Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ και τι προσδοκά από αυτή την πρωτοβουλία:


"Λόγω των συγκυριών, των άσχημων συγκυριών, που είχαμε και έχουμε στην Αίγινα, με τις πολύ δύσκολες καταστάσεις με τα δυστυχήματα, που γίνονται και ειδικά με νεαρά παιδιά, ευαισθητοποιήθηκα και ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να δράσω, ήταν προσεγγίσω το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ, να γίνω εθελοντής του, έτσι ώστε να μπορέσω να οργανώσω μία δράση, αυτή την συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα για να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Πιστεύω είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε γιατί μόνο με ευαισθητοποίηση και με δράση μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, πρέπει στην κουλτούρα μας που δυστυχώς δεν υπάρχει, να μπει αυτό ακριβώς, ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Να έχουμε σωστή οδική συμπεριφορά, πάντα να φοράμε το κράνος μας. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό.

Εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, γιατί ποτέ στα παιδιά μας δεν μάθαμε τέτοια πράγματα. Θα πρέπει να πιεστούμε και να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το περάσουμε στην κουλτούρα τους ξεκινώντας από τα παιδιά.

Θέλω να πω ότι είμαι εδώ για να απευθύνω ένα κάλεσμα συμμετοχής σ’ αυτή τη δράση που λέγεται Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα. Αυτή η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις και αστικά κέντρα σε όλη την ελληνική επικράτεια, την συγκεκριμένη μέρα και ώρα παντού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η διάδοση σε όλη τη χώρα, ειδικά στους νέους ανθρώπους του μηνύματος ότι το αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Αυτή λοιπόν η δράση είναι από την αιγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς και διοργανώνεται από το 2007 και ταυτόχρονα τρέχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η δράση, όπως προείπαμε, γίνεται πιο επίκαιρη λόγω των πολλών δυστυχώς έχουμε εδώ στην Αίγινα με θύματα νέους ανθρώπους. Επίσης, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αυτή η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία και με το Αστυνομικό Τμήμα της Αίγινας, αλλά και με το Δήμο της Αίγινας.

Αυτή η εκδήλωση γίνεται το Σάββατο 16 Οκτώβρη στις 9:00, ξεκινάει στις 9:00, έξω από το χώρο της Εθνικής Τράπεζας. Και λογικά για την ευαισθητοποίηση αυτή των ανθρώπων που προαναφέραμε χρειάζονται εθελοντές. Γι’ αυτό λοιπόν είμαι και εδώ για να σας ανακοινώσω αυτή τη δράση και προσδοκώντας την συμμετοχή σας.

Πέρα από την ενημέρωση που θα υπάρχει με φυλλάδια, εάν ο καιρός βοηθήσει και με τη συνεργασία της αστυνομίας της τοπικής, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε παρέες οι οποίες θα έχουν βγει για την διασκέδαση τους και ένας από αυτούς ή μία να δεσμευτεί έτσι ώστε να πει ότι θα ήθελα να είμαι ο οδηγός της παρέας και η δέσμευση που θα έχει θα είναι να μην πιει αλκοόλ για αυτές τις 3-4 ώρες διασκέδασης.

Βγαίνοντας λοιπόν από το οποιοδήποτε μαγαζί διασκέδασης, εάν θελήσει εθελοντικά, πάντα εθελοντικά και χωρίς καμία πίεση, να του γίνει ένα αλκοτέστ το οποίο θα μας πει εάν τήρησε την υπόσχεσή του.

Το Σάββατο θα γίνει υπό την αιγίδα του συγκεκριμένου Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας του ΙΟΑΣ, αλλά ευελπιστώ από το κάλεσμα αυτό που θα γίνει να δημιουργηθεί μία ομάδα ανθρώπων εθελοντών, που θα ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε να περάσουμε και σε άλλα επίπεδα δράσεων, ξεκινώντας ίσως και από τα σχόλια με ενημέρωση σωστή για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι, όσο το δυνατόν στη βάση της κοινωνίας μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png