Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Από την φρίκη του πολέμου της Ουκρανίας στην Αγία Μαρίνα. Ο Μανώλης Λεούσης μιλά για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Αίγινα.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ενημερώσει το Σώμα για ένα ζήτημα το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαιτεί την άμεση κινητοποίηση και την συνδρομή όσων μπορούν να βοηθήσουν. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μανώλη Λεούση.




Σύμφωνα με εκείνη την ενημέρωση 30 Ουκρανοί πρόσφυγες, εκτοπισμένοι από τον πόλεμο που γίνεται στην χώρα τους, έχουν βρει καταφύγιο στην Αγία Μαρίνα. Εκεί διαμένουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία πληρώνονται από ΜΚΟ. Επίσης, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση οι πρόσφυγες, που αποτελούνται από δύο άνδρες και 28 γυναικόπαιδα, θα παρέμεναν στην Αγία Μαρίνα για έναν μήνα, όμως ο χρόνος αυτός παρατάθηκε σε έναν χρόνο.

Για το ζήτημα θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ από το Aegina Portal σύντομα, όμως αυτό που ήδη έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι ενήλικες χρειάζονται εργασία, ενώ σημαντικό είναι και το ζήτημα της καθημερινής τους σίτισης. Το θέμα χρίζει άμεσης προσοχής, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται 20 παιδιά.

Ο Μανώλης Λεούσης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

"Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχα πει για ένα θέμα σχετικά με τους πρόσφυγες, που έχουν έρθει από την Ουκρανία, είναι γύρω στα 30 άτομα. Ο αριθμός τώρα εντάξει, πρέπει να είναι γύρω στα 20 παιδάκια δεν τα ξέρω ακριβώς καλά, είναι οκτώ γυναίκες και δύο άντρες.

Έχει γίνει μία κλήση για να βοηθηθούν από το Σύλλογο του 2ου  Δημοτικού Σχολείου, την κυρία Φανή και την κυρία Σταυρούλα (σ.σ. εθελοντή εκτός συλλόγου), ώστε να έχουν κάποια τρόφιμα, κάποια ρούχα για τα παιδιά και κάποια σχολικά είδη.

Από μας έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, ώστε να βρουν εργασία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαμένουν στην Αγία Μαρίνα πληρώνονται από μία ΜΚΟ.

Ξέραμε ότι θα είναι για ένα μήνα, μετά μάθαμε ότι θα είναι, ίσως, για δύο μήνες. τώρα μαθαίνουμε ότι θα είναι για ένα χρόνο. Οι κυρίες αυτές και οι κύριοι που είναι στην Αγία Μαρίνα ενδιαφέρονται για εργασία. Καθωσπρέπει άνθρωποι, που μετά τον πόλεμο, έφυγαν κι αυτοί ξεσηκώθηκαν και ήρθαν στη χώρα μας και στο νησί μας.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μιλάνε Αγγλικά. Ίσως σε μία ή δύο κυρίες μιλάνε Αγγλικά. Οι άλλοι δεν μιλάνε Αγγλικά. Εγώ επικοινώνησα με συναδέλφους από εστιατόρια και από κάποια ξενοδοχεία και τους είπα. Ήδη μία ή δύο κυρίες απασχολούνται και ένας κύριος με κήπους και τέτοια. Τώρα θα χρειαστούν ίσως περισσότερη βοήθεια από όλους μας, ότι έχει σχέση με τρόφιμα, όχι μακράς διάρκειας και εργασία, όποιος μπορεί να πάρει κάποιον στο μαγαζί του, στο ξενοδοχείο του για εργασία θα είναι θα είναι πολύ ευχάριστο".

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης ζήτησε από όποιον μπορεί να προσφέρει εργασία στους συνανθρώπους μας, να τον καλέσει στο τηλέφωνο: 6977453462.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png