Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο Βασίλης Ζαμπέλης παρουσιάζει τον αγώνα ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία "Ελλάνιος Δίας". Θα γίνει την Κυριακή 20 Νοέμβριου 2022 στην Αίγινα.

zabelis-radio-00.jpg

Την Κυριακή 20 Νοέμβριου 2022, θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα, ένας νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία "Ελλάνιος Δίας", που διοργανώνεται Ο.Α.Κ. Αίγινας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αίγινας και με την υποστήριξη της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" και του συλλόγου "Φίλοι Φιστίκι Φεστ". 


Ο αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛ.ΑΣ και από εθελοντές.  Οι αγώνες θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό τον Μαραθώνα Αίγινας. Θα διεξαχθούν συνολικά τέσσερις αγώνες το πρωί της Κυριακής. Ο αγώνας ‘’Ελλάνιος Δίας’’ 23 χλμ, ο αγώνας ‘’Αρχαίος Ελαιώνας’’ 8 χλμ μαζί και η πεζοπορία και οι παιδικοί αγώνες 1.000 και 500 μέτρων. Ο αγώνας των 23 χλμ έχει δύο χρονικά όρια.  Στο 8,6χλμ, στο 2ο σταθμό ανεφοδιασμού στις 2 ώρες και 30 λεπτά από την έναρξη του αγώνα και στο 16ο χλμ στις 4 ώρες από την έναρξη του αγώνα.

Ο αγώνας των 23 χλμ περιλαμβάνει πολλά τεχνικά μονοπάτια που αυξάνουν την δυσκολία του αγώνα παρά την μικρή του υψομετρική διαφορά ,750μ. Το 65% είναι μονοπάτια , 25% χωματόδρομοι και 10% άσφαλτος και υπάρχουν δύο σημεία αποκλεισμού στο 8,6χλμ στον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού στις 2,5 ώρες και στο 16ο χλμ στις 3,5 ώρες. Απευθύνεται κυρίως σε έμπειρους δρομείς. Εκκίνηση από την παραλία του Μαραθώνα με τρέξιμο στην άμμο τα πρώτα μέτρα που οδηγούν σε άσφαλτο.

Μετά από 300μ συνεχίζει σε ανηφορικό χωματόδρομο με αρκετά νεροφαγώματα που θυμίζει περισσότερο μονοπάτι. Αργότερα ο δρόμος ισιώνει και γίνεται βατός χωματόδρομος και βρισκόμαστε πλέον στον Αρχαίο Ελαιώνα με τις υπεραιωνόβιες ελιές όπου ο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας Hermes επέλεξε για τη φωτογράφιση της νέας του κολεξιόν το 2005. Στο 3ο χλμ φτάνουμε στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας με την παλιά πετρόκτιστη δεξαμενή και τις λαξευμένες στη μαυρόπετρα ποτίστρες και μετά από 200μ περίπου ανηφορίζουμε αρχικά σε χωματόδρομο και έπειτα σε μονοπάτι για να φτάσουμε στον παραδοσιακό οικισμό Παχειά Ράχη ή Παχιοράχη με τα πέτρινα σπίτια και τα πετρόκτιστα καλντερίμια. Την προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει μέχρι αυτή τη στιγμή συμμετοχή 100 αθλητές, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Καραΐσκος, η Ζωή Σταμούλη, ο Γιώργος Μανιώτης και η Μαλάι Μαρία.

Για τις άλλες διοργανώσεις ο Βασίλης Ζαμπέλης είπε ότι ο αγώνας Ιωάννης Καποδίστριας θα πραγματοποιηθεί 22 Ιανουαρίου 2023, ενώ έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες με την επωνυμία "Άγιος Διονύσιος",  που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας και ένας αγώνας Κ14 στις 15 Οκτωβρίου 2022, με σωματεία από όλη την Ελλάδα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png