Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

H κ. Μαριλένα Γιαννούλη, παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας.

marilena-giannouli-00.jpg

Την κ. Μαριλένα Γιαννούλη, με την ιδιότητά της ως υπεύθυνης εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Προγράμματος Εκδηλώσεων.


Η κ. Γιαννούλη παρουσίασε τις εκδηλώσεις του προγράμματος, που ξεκινούν από την περιφέρεια του νησιού και πιο συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου από την Κυψέλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, τις Κοινότητες Βαθέος και Μεσαγρού.

Μαριλένα Γιαννούλη: "Να ξεκινήσω από τις τοπικές Κοινότητες, γιατί αυτό το είδαμε, μία και αναφέρθηκες στην προηγούμενη ιδιότητά μου ως πρόεδρο του Fistiki Fest, αυτό το είδαμε και στο Fistiki Fest να γίνεται δηλαδή, προσπαθούμε σαν ΚΕΔΑ να αγκαλιάσουμε όλη την Αίγινα, γιατί Αίγινα, δεν είναι μόνο η πόλη. 

Προφανώς οι κεντρικές εκδηλώσεις γίνονται εδώ πέρα, γιατί είμαστε και το πολυπληθέστερο σημείο του νησιού, βρισκόμαστε στο πολυπληθέστερο σημείο του νησιού, αλλά Αίγινα σημαίνει και Βαθύ και Κυψέλη και Μεσαγρός και Πέρδικα, για να μην ξεχάσω καμία από τις κοινότητες. Οπότε φέτος και φροντίσαμε για το στολισμό των κοινοτήτων, μαζί με το Δήμο πάντα, αλλά και φροντίσαμε να συμβεί κάτι, καλέσαμε όλους τους αντιπροσώπους των κοινοτήτων στα γραφεία μας και φροντίσαμε να συμβεί κάτι, σύμφωνα με αυτό που εκείνοι είχαν στο μυαλό τους.

Δηλαδή, αυτό που θέλουν να καταλάβουμε είναι ότι δεν προσπαθήσαμε να επιβάλουμε εμείς. Αποφάσισαν οι άνθρωποι που κατοικούν σε ένα μέρος, τι μπορούν να κάνουν και τι να επιλέξουν και να έχουν τη βοήθειά μας, στο βαθμό που μπορούσαμε".

Κεντρικό σημείο όπου το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα θα εξελιχθεί είναι ο Πύργος του Μαρκέλλου, όπου θα πραγματοποιηθούν πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις, μουσικές συναυλίες, shows, παιχνίδια, κεράσματα, ακόμη και παραδοσιακοί χοροί.  

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό του Άι Βασίλη, στον Πύργο του Μαρκέλλου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Μαριλένα Γιαννούλη:  "Συνεχίζουμε στον Πύργο του Μαρκέλλου, που ουσιαστικά είναι μία ολοήμερη γιορτή, ξεκινάμε το μεσημέρι στις 12:00 με το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας που προσφέρει την παραδοσιακή και για αυτούς και για μας φασολάδα, με ελιές και τυράκι. Όλοι λοιπόν ευπρόσδεκτοι να γευτείτε τη φασολάδα των γυναικών του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, να πιούμε και ένα κρασάκι, ίσως μαζί, να μιλήσουμε, να γελάσουμε και να χαλαρώσουμε, γιατί μας περιμένουν οι καλικάντζαροι, που φτάνουν στις 6:00 δια θαλάσσης, χάριν στον Jean Jacques Tesson και την Ομάδα “Παιδικά Όνειρα”, του του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, που επικεφαλής έχει τον Αντώνη Γκλαβά.

Ο Jean Jacques με τον Αντώνη συνεννοήθηκαν και θα μας ετοιμάσουν το εξής, όσο μπορώ να το περιγράψω, από αυτά που έχω ακούσει και από αυτούς. Στις 6:00 φεύγουν οι καλικάντζαροι και φτάνουν δια θαλάσσης στην Παλιά Προβλήτα, εντωμεταξύ ένα σύνολο 18 τυμπανιστών, με τους γνωστούς σε εμάς στην Αίγινα Quilombo, που είχαμε τη χαρά να τους έχουμε ξανακούσει, - γι’ αυτό και τους επιλέξαμε, είναι εξαιρετικοί -  φεύγουν από τον Άγιο Νικόλα το Θαλασσινό, διασχίζουν την παραλία και πάνε στην Παλιά Προβλήτα, όπου υποδέχονται τους καλικάντζαρους.

Κάνουν μία βόλτα στα μαγαζιά, πειράζουνε, πετάνε διάφορα πράγματα, γιατί νομίζω είναι πολύ ζαβολιάρηδες οι καλικάντζαροι και έτσι τους θέλουμε κιόλας και όλοι μαζί, ξεκινάμε για τον Πύργο του Μαρκέλλου, όπου θα υπάρχει ένα δρώμενο από το Σύλλογο Αγίων Ασωμάτων και Κοντού, δεν θέλουμε να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, το αφήνουμε λιγάκι και αμέσως αυτό το δρώμενο θα μας οδηγήσει μαζί με τους καλικάντζαρους και τον Άγιο Βασίλη μας, γιατί όλες τις μέρες θα υπάρχει Άγιος Βασίλης και θα δίνει σε όλα τα παιδιά δώρο, αυτό είναι σίγουρο.

Με τον Άγιο Βασίλη μας θα μας φτάσουν θα μας στην αρχή, ουσιαστικά, του στολισμού της Αίγινας, του εορταστικού στολισμού της Αίγινας ή του εορταστικού στολισμού αυτού του χωριού του Άι Βασίλη που στήνουμε στο Μάρκελλο. Δηλαδή, ο δήμαρχος θα ανάψει τα φώτα και της πλατείας και του δέντρου και θα συνεχίσουμε με κάποιους χορούς. Θα υπάρχει κέρασμα, όπως πάντα, θα υπάρχει πάρα πολύ μουσική, όπως πάντα και νομίζουμε ότι θα δημιουργηθεί μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, που θα είναι και για μας το έναυσμα για να περάσουμε όμορφα αυτές τις μέρες!".

Μπορείτε να δείτε, αναλυτικά το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας εδώ.

Διοργάνωση: Δήμος Αίγινας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Κοινότητα Αίγινας Με την υποστήριξη: Α.Τ. Αίγινας, Λιμεναρχείου Αίγινας.
Χρυσοί Χορηγοί: S/M Κρητικός, Saronic Ferries, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., 3E, ΖΑΓΟΡΙ 
Χορηγοί: Βιογεωπονική Αίγινας, Γεωπονικός Οίκος Κρητικός, Ηλιοτρόπιο, Fiori di Casa, Τουλίπα .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png