Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

"40 χρόνια στην τοπική δημοσιογραφία". Ο Μιχάλης Μουτσάτσος μιλάει για το νέο του βιβλίο και τη δημοσιογραφία στην Αίγινα εκείνης της περιόδου.

mixalis-moutsatos-00.jpg
"40 χρόνια στην τοπική δημοσιογραφία" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Μιχάλη Μουτσάτσου. Πρόκειται για μία συλλογή από άρθρα που είχε γράψει ο ίδιος σε τοπικές εφημερίδες της Αίγινας, από την μεταπολίτευση, μέχρι την εποχή των free press. Η θεματογραφία μοιάζει ακόμη και σήμερα επίκαιρη. 


Θέματα που παρατάσσονται στο βιβλίο ως δημοσιογραφικό υλικό δεκαετιών, ακόμη δεν έχουν τελεσφορήσει: χωροταξικό, Εϋνάρδειο, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, λιμάνι, Παλιαχώρα, βιολογικός, το δίκτυο ύδρευσης, η ανάπλαση της πλατείας του Μαρκέλλου, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άλλα. Το βιβλίο είναι ένας πολύτιμος οδηγός μνήμης και γνώσης! 

Παρουσιάζοντας το καινούργιο του βιβλίο του στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, ο Μιχάλης Μουτσάτσος μάς ταξίδεψε στην εποχή του, περιγράφοντας το κλίμα, τις αντιδράσεις, τα θέματα, τις προκλήσεις, τη  μεθοδολογία του και μιλώντας για τις αποκαλύψεις που έκανε στη δημοσιογραφική του πορεία, μας μετέφερε την βαρύτητα που έχει η έρευνα σε μια τέτοιου είδους διαδρομή. 

Τι θα έλεγε στην νέα γενιά των ανθρώπων, που θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική δημοσιογραφία; "Να είναι αντικειμενικοί, να μην ανήκουν κάπου, εκτός από γενικές, ας πούμε, πεποιθήσεις. Να την πω την λέξη τώρα, να μην είναι ακόλουθοι κάποιων αρχόντων τοπικών ή πολιτικών. Να προσπαθούν να ψάχνουν, να βρίσκουν και να μην διευκολύνονται με «το είπε αυτός και είναι εντάξει»".

Το βιβλίο "40 χρόνια στην τοπική δημοσιογραφία" μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png