Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη για τη συγκέντρωση χριστουγεννιάτικων δώρων, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, τις αιτήσεις στις κοινωνικές δομές και τη συναυλία στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

IMG_20231215_124959-mairi-koukouli.jpg

Το ραδιόφωνο του Aegina Portal φιλοξένησε σήμερα την αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Κουκούλη, καθώς το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, συμμετέχουν στη δράση του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, μία πανελλαδική πρωτοβουλία, στην οποία φέτος λαμβάνουν μέρος 60 δήμοι της χώρας και αφορά στη συγκέντρωση χριστουγεννιάτικων δώρων. 


Η δράση θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, δίπλα στην ιχθυαγορά, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

“Η ιδέα είναι όλοι μαζί να καταφέρουμε να μαζέψουμε, όσο περισσότερα δώρα γίνεται, για παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, γιατί και οι τρεις βαθμίδες έχουν ανάγκη και γιατί έχουμε απ’ όλες ηλικίες παιδιά στις ωφελούμενες οικογένειες, που είναι ήδη και εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο”, είπε η κ. Μαίρη Κουκούλη και πρόσθεσε:. “Μ’ αυτή τη δράση λοιπόν και μ' αυτή την προσπάθεια, προσπαθούμε να δώσουμε και εμείς με ακόμη έναν τρόπο, χαρά στους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη και πόσο, μάλλον, στα παιδιά”.

Σε ένα άλλο πεδίο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αίγινας, η κυρία Κουκούλη υπενθύμισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο και προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους, υποψήφιους ωφελούμενους, να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 20/12/2023, ημέρες Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 09:30 π.μ.-14:00 μ.μ.

Μετά από σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι και οι παλιοί ωφελούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση.

Για πρόσθετη ενημέρωση ή σχετικές πληροφορίες:

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Βασιλέως Γεωργίου 1, Τ.Κ. 180 10, τηλ: 22970-26982,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινωνικό Φαρμακείο : Χρήστου Λαδά 1, Τ.Κ. 180 10, τηλ: 22970-28467,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο πλαίσιο συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή, χθες, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, είπε ότι: “Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Παντοπωλείο εξυπηρετεί ήδη 300 ωφελούμενους και το Κοινωνικό Φαρμακείο γύρω στους 400 αυτή την περίοδο. Δυστυχώς, το λέω με λύπη, διότι ζούμε όλοι τις οικονομικές καταστάσεις τις σημερινές, αντί να μειώνονται ο αριθμός, δυστυχώς αυξάνεται.

Σε άλλο σημείο εξήγησε ότι οι δομές λειτουργούν με χορηγίες, δηλαδή δεν έχουν κάποιο ποσόν που διαχειρίζονται. Λειτουργούν με χορηγίες είτε από ιδιώτες, είτε από φαρμακευτικές εταιρίες, ή από διάφορους φορείς που βοηθούν.

"Είναι όλα με μορφή χορηγίας και από τις δράσεις που κάνει ο δήμος και ιδιώτες, συγκεντρώνονται αγαθά ή φάρμακα που τα πηγαίνουν οι ίδιοι εκεί", είπε η κ. Κουκούλη και συνέχισε: “Αποφασίσαμε ο δήμος να προϋπολογίσει το επόμενο έτος ένα ποσόν, ώστε να μπορεί και εκείνος να αγοράσει προϊόντα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δεν λέμε για το Κοινωνικό Φαρμακείο, επειδή είναι ακριβώς φάρμακα και δεν γίνεται, δεν υπάρχει δυνατότητα. Έτσι λοιπόν, ζητήσαμε και απ' τις εργαζόμενες και μας έφεραν μια λίστα, βάσει της εμπειρίας τους ,τι χρειάζονται παραπάνω για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε, όσο μπορούμε περισσότερο τις οικογένειες αυτές”.

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μέλος της οποίας είναι και η ίδια, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης πρότεινε ο δήμος της Αίγινας να διοργανώσει ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η πρόταση αν και έτυχε θετικής αποδοχής, δεν μπορεί να υλοποιηθεί φέτος λόγω έλλειψης του χρόνου, που απαιτείται για τις διαδικασίες. Η κ. Μαίρη Κουκούλη έκρινε θετικά την πρόταση και είπε ότι θα υλοποιηθεί του χρόνου.

Τέλος, έκανε αναφορά σε μία συναυλία που θα γίνει την περίοδο των γιορτών στην αίθουσα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png