Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η κ. Σίλα Αλεξίου για το ζήτημα της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού, της ποιότητας του νερού και της υδροδότησης της Αίγινας.

IMG_20240221_122815.jpg
Την κ. Σίλα Αλεξίου, επικεφαλής της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Μπροστά για την Αίγινα», φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, σε μία συζήτηση για τα ζητήματα του υποθαλάσσιου αγωγού, της ποιότητας του νερού και της υδροδότησης της Αίγινας.


Aegina Portal: 
Θα ήθελα καταρχάς να μου σχολιάσετε το γεγονός των διαφορετικών θέσεων της Περιφέρειας και του Δήμου Αίγινας, αναφορικά με τα αίτια της ζημιάς. Η Περιφέρεια είπε από την αρχή, μέσω του κυρίου Χαρδαλιά, ότι πρόκειται για δολιοφθορά, ο δήμος της Αίγινας κράτησε μια στάση με την οποία περίμενε δει τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτή τη στάση νομίζω κρατήσατε κι εσείς, ήταν μια στάση αναμονής, σ' ένα έργο που υλοποιείται με τη  συνεργασία των δύο φορέων. Για να είμαι ακριβής, έχουν και οι δύο αρμοδιότητες.

Σίλα Αλεξίου: Και οι δύο έχουν και θα έπρεπε η συνεργασία να είναι πιο στενή, γιατί και εγώ αυτό διαπιστώνω, ότι υπάρχει μία διάσταση απόψεων, θέσεων, δεν ξέρω τι ακριβώς. Ο κύριος Χαρδαλιάς, η αλήθεια είναι, ότι βιάστηκε να συμπεράνει ότι επρόκειτο περί δολιοφθοράς. Η έρευνα μέχρι τότε, η αυτοψία, είχε γίνει από τον ίδιο τον κατασκευαστή, ο οποίος έβγαινε στα κανάλια μάς έδειχνε κάποια πλάνα και τα ερμήνευε ως δολιοφθορά. Οι πιο ειδικοί που τα είδαν από την αρχή, είπαν ότι δεν φαίνεται για δολιοφθορά, δεν φαίνεται να έχει εκραγεί εκεί κάποιος μηχανισμός, γιατί η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο ο κύριος Χαρδαλιάς είχε υποβάλει τη μηνυτήρια αναφορά και μάλιστα κινητοποιήθηκαν τότε και όλα τα κανάλια, όταν δήλωσε ότι πρόκειται περί δολιοφθοράς, γιατί όσο να ‘ναι είναι λίγο πιο πιασάρικο θέμα όπως λέμε στη γλώσσα τη δημοσιογραφική.

Aegina Portal:  Και σοβαρό.

Σίλα Αλεξίου:  Και σοβαρό, βεβαίως, διότι δεν ξέρεις από που προέρχεται.

Aegina Portal:  Ήταν η ίδια περίοδος που υπήρχε το ζήτημα της δολιοφθοράς στον αγωγό του ρεύματος όποτε ναι, ήταν πιασάρικο.

Σίλα Αλεξίου:  Τελικά όμως διαπιστώθηκε, από ό,τι φαίνεται και από το Λιμεναρχείο Πειραιά, δεν είναι δολιοφθορά, καθυστερεί όμως η αποκατάσταση.

Aegina Portal:  Μήπως τελικά, αυτή η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε με τις δηλώσεις Χαρδαλιά - πήγε στον τόπο, εκεί κοντά στη Σαλαμίνα έκανε εκεί δηλώσεις- μήπως αυτό έφερε καθυστέρηση στην επισκευή του αγωγού. Και εσείς έχετε και μεγάλη εμπειρία στο θέμα του δικαστικού ρεπορτάζ, γνωρίζετε πολύ καλύτερα τις διαδικασίες από εμάς, ενδέχεται κάτι τέτοιο; ποια είναι η εκτίμησή σας;

Σίλα Αλεξίου:  Κοιτάξτε, αν ο αρμόδιος εισαγγελέας διενεργεί την έρευνα, έχει πάρει καταθέσεις και έχει πειστεί ότι πρόκειται περί τεχνικής βλάβης, δεν νομίζω ότι εμποδίζει το πόρισμά του. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι όλες οι διαδικασίες οι δικαστικές, όπως ξέρουμε όλοι πολύ καλά, καθυστερούν πολύ. Είναι χρονοβόρες, πρέπει να καθαρογραφτεί το πόρισμα. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο. Δηλαδή αν περιμένουμε να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες, χάνουμε πάρα πολύ χρόνο.

Aegina Portal:  Αυτός ο χρόνος ορίστηκε αρχικά από το δήμο της Αίγινας γύρω στο μήνα, από τον κύριο Χαρδαλιά, νομίζω, γύρω στο τρίμηνο. Εσάς η εκτίμησή σας ποια είναι; γιατί τώρα βάζετε και το ζήτημα των διαδικασιών που αφορά τις ελληνικές αρχές, άρα μπορεί να είναι μεγαλύτερο του μηνός;

Σίλα Αλεξίου:  O μήνας ήδη συμπληρώθηκε, γιατί ο δήμαρχος είχε πει από την αρχή - αρχή - που ακόμη δεν ξέραμε περί τίνος επρόκειτο, απλώς ξέραμε ότι είχε σταματήσει η υδροδότηση της Αίγινας - είχε πει ένα μήνα. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το επανέλαβε. Mάλιστα όταν ρωτήθηκε αν εννοεί ένα μήνα από τώρα, είπε “όχι, από την αρχή”. Απέμεναν όταν μας το είπε περίπου 10 μέρες. Πίστευε, όπως είπε, ότι σ' αυτές τις 10 μέρες θα αποκατασταθεί η βλάβη, έστω προσωρινά, για να συνεχίσει να έρχεται το νερό και μετά να γίνουν  οι εργασίες, έτσι πιο εμπεριστατωμένα και αρτιότερα. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Aegina Portal:  Μία παρένθεση, γνωρίζετε για ποιο λόγο είπε ο κύριος δήμαρχος, ότι θα υπάρξει μια, αρχικά, προσωρινή επισκευή του αγωγού και για ποιο λόγο δεν θα είναι από την αρχή, έχετε μιλήσει γι’ αυτό;

Σίλα Αλεξίου:  Δεν το ξέρω γιατί ο κύριος δήμαρχος λέει ότι μιλάει με τον κατασκευαστή, με τον κύριο Κωνσταντινίδη. Προφανώς από ‘κει είναι οι πληροφορίες του, εγώ δεν είμαι τεχνικός και δεν θέλω να υπεισέρχομαι έτσι με λεπτομέρειες, σε τέτοια θέματα, είναι παρακινδυνευμένο.

Aegina Portal:  Κάπου μέσα στην σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Αίγινας με την Περιφέρεια, λέει ότι ο ανάδοχος έχει την υποχρέωση άμεσης αποκατάσταση βλαβών. Άμεση σημαίνει ότι πάω τώρα και το φτιάχνω. Βλέπουμε όμως ότι αυτό το “άμεση” δεν ορίζεται με κάποιο τρόπο, ειδικά στην περίπτωση που κάποια άλλη αρχή όπως μια δικαστική αρχή, εισαγγελική αρχή, θα πρέπει να βγάλει ένα πόρισμα και θα πρέπει να σταματήσει μία διαδικασία. Αυτό το “άμεση”  δημιουργεί και σε εσάς ένα ερώτημα όσο αφορά την ουσία του, δηλαδή τι σημαίνει “άμεση”, γιατί έχουν δεσμευτεί τα δύο μέρη.

Σίλα Αλεξίου:  Εγώ θα το ερμήνευα ως εξής. Από τη στιγμή που διαπιστώνονται τα αίτια, γιατί δεν μπορείς να αλλοιώσεις το χώρο του εγκλήματος (ας πούμε) από τη στιγμή που διαπιστώνονται θα έπρεπε αμέσως να ξεκινήσει η αποκατάσταση και τα υπόλοιπα να τα βρουν στην πορεία. Δηλαδή, ποιος θα πληρώσει, γιατί είναι το θέμα όλο, ποιος θα αποκαταστήσει οικονομικά της ζημιά.

Aegina Portal:  Έχετε εικόνα της βλάβης, όταν λέω εικόνα εννοώ φωτογραφία, βιντεολιπτικό υλικό. Έχετε δει πως είναι; 

Σίλα Αλεξίου: Όχι δεν έχω. Έχω δει αυτά που έδειχνε ο κύριος Κωνσταντινίδης και από ότι ακούω πρόκειται για μια βλάβη σε ένωση. Αυτό βέβαια μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο.


Aegina Portal:  Ο κύριος Κωνσταντινίδης που το έδειχνε;

Σίλα Αλεξίου:  Στα κανάλια, στην αρχή, θα το είδατε, γιατί βγήκε σε πολλά κανάλια ο ίδιος και εξηγούσε δείχνοντας εικόνα που είχε από το βυθό, από το σημείο, όπου ήταν και ένα βαθούλωμα και έλεγε ότι εκεί έχει εκραγεί ο μηχανισμός. Δεν φαινόταν για βαθούλωμα από έκρηξη αυτό.

Aegina Portal:  Αυτό το υλικό όμως, θα έπρεπε να έχει δοθεί από το κύριο δήμαρχο, φαντάζομαι, στο δημοτικό συμβούλιο να έχει μία άποψη και σε εμάς στα μέσα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Σίλα Αλεξίου:  Όχι. Αυτή την ώρα λοιπόν, μας απασχολούν δύο πράγματα, νομίζω έτσι για να συνοψίσουμε, ο χρόνος αποκατάστασης, αλλά και η ποιότητα το νερού.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης η κ. Αλεξίου, η οποία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από το δικαστικό ρεπορτάζ, ρωτήθηκε γιατί θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, να δοθεί το πόρισμα και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα έργα της αποκατάστασης.


Aegina Portal:  Δεν είναι παράλογο να μην ξεκινά η αποκατάσταση, αφού έχουν γίνει δύο αυτοψίες ήδη.

Σίλα Αλεξίου:  Τυπικά δεν είναι παράλογο, γιατί όταν διενεργείται μία έρευνα δικαστική ή εισαγγελική, υποτίθεται ότι περιμένουμε το επίσημο πόρισμα. Αυτή την ώρα όμως το πρόβλημα δεν επιδέχεται τέτοιου είδους τυπικότητες, από τη στιγμή που υπάρχει επίσημο πόρισμα από το Λιμεναρχείο που διαπίστωσε τη ζημιά, το πρόβλημα. Λοιπόν εκεί, θα έπρεπε να ξεκινήσει αποκατάσταση, αυτό που είπα και πριν και τα υπόλοιπα θα τα βρίσκανε στην πορεία. Νομίζω ότι για να γίνει αυτό, την στιγμή που υπάρχει κίνδυνος, σοβαρός κίνδυνος στην υγεία μας, την υγεία των κατοίκων όλων, των ζώων, της Αίγινας και οικονομική επιβάρυνση βεβαίως μεγάλη, θα έπρεπε, με κάποιο τρόπο, να πιεστούν οι αρμόδιοι από το δήμαρχο, γιατί η Αίγινα υφίσταται το πρόβλημα, δεν υφίσταται η Περιφέρεια. Ο δήμαρχος θα πρέπει να πιέσει οπουδήποτε για να λυθεί το ταχύτερο δυνατόν. Δηλαδή εγώ αν ήμουνα στη θέση του  θα έφτανα μέχρι τον πρωθυπουργό.

Aegina Portal:  Είναι απούσα και η κεντρική διοίκηση, είναι αλήθεια, σε αυτή την ιστορία. Δηλαδή δεν είδαμε και κάποια παρέμβαση από κάποιο βουλευτή

Σίλα Αλεξίου:  Όχι

Aegina Portal:Ή από κάποιο ανώτερο στέλεχος της κεντρικής διοίκησης…

Σίλα Αλεξίου:  Κανένας

Aegina Portal:  … να κάνει μία παρέμβαση για ένα έργο, που κακά τα ψέματα είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι και εμβληματικό.


Σίλα Αλεξίου:  Ναι, είναι ένα πρωτοποριακό έργο, ακριβό που ένωσε τώρα την Αίγινα με την Αττική και την υδροδοτεί.

Σε μία επόμενη ερώτηση η κ. Σίλα Αλεξίου ρωτήθηκε για την έλλειψη μελέτης εκτίμησης κινδύνου, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε πει ότι ο κύριος Ζορμπάς είναι υπόλογος για τα προβλήματα στην υδροδότηση.

Aegina Portal:  Με φόντο αυτή τη δήλωση, ρωτήθηκε ποια είναι τα σημεία εκείνα εξαιτίας της έλλειψης των οποίων προκύπτει αυτή η καθυστέρηση.

Σίλα Αλεξίου:  Η μελέτη νομίζω θα είχε διευκολύνει τα πράγματα και εφόσον επρόκειτο για μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου, όφειλε ο δήμαρχος να τα εφαρμόσει. Δεν την είχε βέβαια ψηφίσει η δική του παράταξη, με εξαίρεση νομίζω τον κύριο Πτερούδη, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα για ένα θέμα πολύ σοβαρό για την Αίγινα αν είχε ενεργοποιηθεί, ίσως και τώρα ήταν όλα πιο εύκολα, η εκτίμηση του κινδύνου και η διαχείριση του κινδύνου.

Aegina Portal:  Όσον αφορά την αποκατάσταση του αγωγού ή όσο αφορά την υδροδότηση της Αίγινας  από άλλες πηγές, με άλλο τρόπο;

Σίλα Αλεξίου:  Κι αυτό βέβαια, γιατί κι αυτό θα έπρεπε να το προβλέπουμε. Πρόκειται για έναν αγωγό που έχει πάρα πολλές ενώσεις, αυτό το ξέρουμε, έχει κάθε 12 μέτρα από ότι ακούω, σας ξαναλέω δεν είμαι τεχνικός, γι’ αυτό πάντα κρατάω επιφυλάξεις σ' αυτά τα θέματα, γιατί είναι πολύ εξειδικευμένα, μην κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλοι όλα. Αλλά έχει πάρα πολλές ενώσεις, έχει κάθε 12 μέτρα ένωση. Αυτό μας αφήνει να ανησυχούμε, γιατί τώρα κάτι τέτοιο συνέβη προφανώς, αυτό μπορεί να ξανασυμβεί και στο μέλλον και στο άμεσο μέλλον. Δεν θα έπρεπε να έχουν ληφθεί κάποια μέτρα; και για την υδροδότηση που είπατε, αλλά και για την πρόληψη των ζημιών αυτών. ;Eνας επανέλεγχος, ένας τακτικός έλεγχος μάλλον.

Aegina Portal:  “Την ευθύνη για τη φύλαξη του έργου μετά τη διοικητική παραλαβή για τη χρήση και μέχρι την οριστική παραλαβή έχει και ο Κύριος του έργου”, δηλαδή έχει ο δήμος της
Αίγινας. Ο δήμος δεν φαίνεται να έχει κάνει κάποιες κινήσεις, να έχει πάρει κάποιες αποφάσεις σχετικά με την φύλαξη του έργου, δηλαδή την αποτροπή της πρώτης περίπτωσης, που θα μπορούσε να είναι μια δολιοφθορά. Θέλετε να μου το σχολιάσετε αυτό;

Σίλα Αλεξίου:  Nαι και σκεφτείτε από του χρόνου που θα παραληφθεί ολοκληρωτικά το έργο από την Αίγινα,  τι θα γίνει. (σ.σ. η αναφορά στο χρόνο παράδοσης έγινε εκ παραδρομής, η παράδοση του έργου έχει οριστεί για το 2027)

Aegina Portal:  Να πάμε σε ένα άλλο ζήτημα το οποίο το έχετε σηκώσει πάρα πολύ ψηλά, θεωρώ δικαιολογημένα, δηλαδή η υγεία των πολιτών είναι ό,τι πιο σημαντικό και αδιαπραγμάτευτο. Είναι η ποιότητα του νερού, μιλήσατε γι’ αυτό έντονα, κάνετε ερωτήσεις. Τελικά, μετά τις αναλύσεις στείλατε μία επιστολή στον κύριο Χαρδαλιά...

Σίλα Αλεξίου:  Ζητώντας τη διενέργεια αναλύσεων από τη Περιφέρεια, από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δεν έχω πάρει απάντηση.

Aegina Portal:  Αυτό πότε το στείλατε; δηλαδή και εκεί υπάρχει μία καθυστέρηση. 

Σίλα Αλεξίου:  Είπαν ότι έχει προωθηθεί προς επεξεργασία. Το έστειλα την Παρασκευή, την προηγούμενη. Τώρα δηλαδή πόσες μέρες είναι, αλλά ίσως και κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες.

Aegina Portal:  Έστω να λάβετε μια απάντηση, δεν την λάβατε κι αυτή.

Σίλα Αλεξίου:  Γι’ αυτό είπα και στο δήμαρχο, ότι πρέπει και εκείνος να πιέσει, γιατί έχει μεγαλύτερη ισχύ από μένα βέβαια, δήμαρχος είναι, δήμαρχος της Αίγινας, που ζει τώρα αυτό το πρόβλημα, το τόσο σοβαρό.

Aegina Portal:  Με τον κύριο Χαρδαλιά έχετε μιλήσει γι' αυτό ζήτημα;

Σίλα Αλεξίου:  Όχι.

Aegina Portal:  Τον έχετε πάρει τηλέφωνο; Έχετε προσπαθήσει να επικοινωνήσετε μαζί του;

Σίλα Αλεξίου:  Όχι δεν προσπάθησα, να πω την αλήθεια, έστειλα μόνο αυτή την επιστολή

Aegina Portal:  Από την οποία τι προσδοκάτε;

Σίλα Αλεξίου:  Να διενεργηθούν αυτές οι αναλύσεις και για τα βαρέα μέταλλα και για όλα, γιατί εκεί είναι το επικίνδυνο, να ξέρουμε, να ξέρουμε τι κάνουμε, να ξέρουμε την πραγματικότητα. Χθες στη Δημοτική Επιτροπή που το συζητήσαμε το θέμα, το έβαλα εγώ και στον κύριο Ζορμπά, μου είπε ότι διενεργήθηκαν αναλύσεις καινούργιες στην Αίγινα.

Aegina Portal:  Το είπε ο κ. Μούρτζης.

Σίλα Αλεξίου:  Ναι ο κύριος αντιδήμαρχος ύδρευσης και ότι θα τα παίρναμε (σ.σ. τα στοιχεία των αναλύσεων). Μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε πάρει. Τις ώρες ακριβώς που το συζητούσαμε, μου είπαν ότι είναι έτοιμες και θα δοθούν στη δημοσιότητα, δεν δόθηκαν, δεν ξέρω γιατί.

Aegina Portal:   Δεν αποκλείεται να γίνει αργότερα. Με τον κύριο Βουτσινά έχετε μιλήσει, τον Αντιπεριφερειάρχη.

Σίλα Αλεξίου:   Με τον κύριο Βουτσινά έχω μιλήσει, είχε έρθει και στην Αίγινα συνοδεύοντας τα νερά. Νομίζω ότι δεν έχει ο ίδιος αρμοδιότητα, την έχει πάρει εξ’ ολοκλήρου ο Περιφερειάρχης, έτσι έχω καταλάβει.

Aegina Portal:  Στο πρώτο Δελτίο Τύπου, νομίζω, που είχατε στείλει έγραφε: “Αν συνέβαινε το Πάσχα ή το καλοκαίρι αναλογίζεται ο κ. Δήμαρχος τις συνέπειες για τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας;”. Χτυπάμε ξύλο, αλλά ποιος λέει ότι δεν θα γίνει ξανά το Πάσχα; Τι έχετε να προτείνετε γι’ αυτό;

Aegina Portal:   Κανείς δεν μας το λέει, γιατί σας είπα και αυτές οι πολλές ενώσεις, που εχουν γίνει στον αγωγό στα 14 km δηλαδή, κάθε 12 μέτρα ένωση. Ε, δεν ενέχει κινδύνους ανά πάσα στιγμή; Δεν ξέρουμε ποτέ τι θα συμβεί, γι’ αυτό θέλει μία μελέτη διαχείρισης, γιατί μπορεί να κριθεί κάτι άλλο, κάτι, μια ενίσχυση.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το ζήτημα τις διάθεσης εκθέσεων - εγγράφων, από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν γνώση για τι συμβαίνει και τι διαδικασίες ακολουθήθηκαν, ώστε να μπορούν και να έχουν μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα γίνεται, ώστε να λάβουν αποφάσεις και να κάνουν προτάσεις, γι’ αυτό καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Το θέμα είναι αν θα τις πάρω, απαντά η κ. Αλεξίου και συνεχίζει: να τις ζητήσω, αλλά πολλές φορές μας λένε ότι δεν υπάρχουν εδώ στην Αίγινα, ότι δεν υπάρχουν στην Τεχνική Υπηρεσία. Ακόμη και η Τεχνική Προσφορά,  που το είχατε βάλει και εσείς το θέμα, την έχω ζητήσει και από την Περιφέρεια. Και από εκεί δεν το πήρα. Ούτε που πήρα απάντηση. Το έχω ζητήσει και από εκεί.

Σε άλλο σημείο η κ. Αλεξίου είπε για το ίδιο θέμα ότι: Πρέπει να κατοχυρωθούμε και ο δήμος να κατοχυρωθεί με όλα αυτά τα έγγραφα και να λάβει τα μέτρα του, διότι πολύ γρήγορα θα πρέπει να αναλάβει όλες τις ευθύνες. Τι θα γίνει τότε;

Τέλος, η κ Αλεξίου ρωτήθηκε εάν έχει εντοπίσει παραλείψεις στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού, συνολικά.

Aegina Portal:   Ίσως το ότι δεν έχει προβλεφθεί εναλλακτική λύση, σε περίπτωση όπως τώρα, ζημιάς ή διακοπής της υδροδότησης της Αίγινας για οποιοδήποτε λόγο. Θα έπρεπε να υπάρχει κάτι, να έχει προβλεφθεί ή τουλάχιστον ας γίνει τώρα, ποτέ δεν είναι αργά, γιατί είπαμε ότι οι βλάβες δεν μας προειδοποιούν, μπορεί να  συμβεί αύριο, μεθαύριο. Αυτή η εμπειρία η τωρινή θα πρέπει να μας διδάξει, πολλά γιατί έχει μεγάλη διάρκεια και πολλές επιπτώσεις όπως είπαμε.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, η κ. Σίλα Αλεξίου είπε:

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σ' αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει διαμάχη στο Δήμο μεταξύ των παρατάξεων. Δηλαδή πρέπει να είμαστε όλοι ένα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Να προσπαθήσουμε για την αποκατάσταση, για την καλή ποιότητα του νερού, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Εγώ είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω όπως μπορώ. Δεν το βλέπω καθόλου αντιπολιτευτικά, καθόλου, γιατί είναι ένα θέμα σοβαρό, που μας αφορά όλους, αφορά όλους τους κατοίκους της Αίγινας τους επαγγελματίες και νομίζω ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να πιέσουμε δηλαδή, γιατί αυτή την ώρα μόνο αυτό μας μένει να πιέσουμε για τις λύσεις.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png