Ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης για το εκλογικό αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών.

Δελτίο Τύπου.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καθαρή πρωτιά στα Νησιά. Οι πολίτες αναγνώρισαν το έργο μας και μας τίμησαν»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος των Περιφερειακών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πολίτες με την ετυμηγορία τους έδωσαν την εντολή της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στην παράταξη «Δύναμη Ζωής». Εύχομαι στην κυρία Δούρου, στον Τάκη Χατζηπέρο νέο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, στον Γιώργο Γαβρίλη νέο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, παλιούς φίλους και συναγωνιστές, καλή επιτυχία προς όφελος των πολιτών των Νησιών, του Πειραιά και της Αττικής.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Νησιώτες για την αγάπη και τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.
Η καθαρή πρωτιά μας στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, τόσο στον πρώτο γύρο με 30%, όσο και στον δεύτερο με 56% -με νίκες και στους οκτώ Δήμους με ποσοστά από 51% έως και 73%- δείχνει ότι οι πολίτες αναγνώρισαν το έργο μας και μας τίμησαν περισσότερο από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα.
Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής για την άψογη συνεργασία μας και τη σημαντική συνεισφορά τους σε ότι πετύχαμε.
Προσωπικά, αυτούς τους 40 μήνες της «κολοβής» θητείας, ήμουν παρών κάθε μέρα, παντού, και στην υπηρεσία όλων των πολιτών, πέρα από κομματικές προτιμήσεις και παλιές διαχωριστικές γραμμές.
Η πόρτα μου και η καρδιά μου ήταν πάντοτε ανοιχτή για όλους τους πολίτες, με μοναδικό γνώμονα την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στα μεγάλα και μικρά προβλήματα που απασχολούσαν τα Νησιά μας και τους Νησιώτες και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μου.
Κάναμε έργο παντού και προετοιμάσαμε ένα καλύτερο μέλλον σε δεκάδες άλυτα ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη Περιφερειακή Αρχή, την οποία έχω χρέος και ευθύνη να στηρίξω για την υλοποίηση αυτού του αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Πίστευα και πιστεύω, ότι στην πολιτική -όπως και στη ζωή- είμαστε προσωρινοί και «σκυταλοδρόμοι». Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη, εργαζόμαστε για τον πολίτη και αργά ή γρήγορα παραδίδουμε στον επόμενο, με την ευχή να πετύχει περισσότερα από εμάς, γιατί μόνο τότε πηγαίνει μπροστά η κοινωνία μας και οι μικρές μας πατρίδες.
Πίστευα και πιστεύω, ότι έχουμε ανάγκη την ενότητα και την κοινή δράση, μέσα από τις διαφορές μας και τη διαφορετικότητα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προσφέρουμε στο σύνολο και όχι στον εαυτό μας.

Πίστευα και πιστεύω, ότι με το Εμείς και όχι με το Εγώ, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να πορεύομαι.
Έδωσα για τα Νησιά μας, το πανέμορφο «μπαλκόνι του Πειραιά», μοναχικές και νικηφόρες μάχες εμπροσθοφυλακής, απέναντι σε ένα ανάλγητο κεντρικό κράτος, απέναντι σε κατεστημένες νοοτροπίες και προσωπικές στρατηγικές.
Ο Πειραιάς και τα Νησιά του μέλλοντός μας θα είναι πάντα η προτεραιότητά μου, στο πλευρό των ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών που αναζητούν λύσεις, μέσα από την κοινή δράση, τη σκληρή δουλειά και την ΑΛΗΘΕΙΑ».