Δελτίο Τύπου από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κατσικάρη.

Με αφορμή την σημερινή επίσημη ανακοίνωσή του, ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον συνδυασμό «Αττική - Γιάννης Σγουρός - Μόνο με Έργο», ο Δημήτρης Κατσικάρης, απέστειλε στους Νησιώτες την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή :
«Αγαπητοί συμπολίτες των Νησιών μας,
Στρατεύομαι και πάλι, δίπλα στον Γιάννη Σγουρό, ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Γιάννη Σγουρό για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του.
Πορευθήκαμε μαζί, πάντα συνεννοούμασταν με τα μάτια και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί η αγάπη για τα Νησιά, μας ενώνει.
Όταν πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε μαζί αυτό το ωραίο και δημιουργικό ταξίδι στα Νησιά μας, στην Τροιζηνία και τα Μέθανα, σε μια νεοσύστατη Περιφερειακή Ενότητα, θέσαμε με τον Γιάννη Σγουρό, έναν και μόνο στόχο: «Με έργο να πάμε μπροστά».
Τηρήσαμε το λόγο μας και προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε  στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Έγινε σημαντικό έργο παντού. Και έχει προετοιμαστεί μεθοδικά και με σκληρή δουλειά -μέσα από την άμεση συνεργασία μας με όλους τους Δήμους και τους φορείς- ένα ακόμα πιο πλούσιο έργο.
Στα Νησιά μας, για πρώτη φορά, ξεκίνησε και συνεχίζεται μια μεγάλη προσπάθεια, με σχέδιο, συνέργειες και ουσιαστική συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχουν αυτές οι μικρές μας πατρίδες, που ονομάζω «Μπαλκόνι της Αττικής»…
Δώσαμε προτεραιότητα στις υποδομές. Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε πάνω από 100 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ που αλλάζουν την εικόνα της παραμελημένης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Κάναμε έργο με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα. Ανταποκριθήκαμε στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών που ζητούν ανάπτυξη, δουλειές και ένα νέο μέλλον για τις γενιές που έρχονται.
Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, για τη νέα μας θητεία έχουμε σχεδιάσει με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ακόμα σημαντικότερες παρεμβάσεις και αυτό το γνωρίζετε, γιατί με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό αυτά τα χρόνια δεν ήμασταν ούτε ένα βήμα μπροστά σας - ούτε ένα βήμα πίσω σας, αλλά βαδίσαμε δίπλα σας, προτάσσοντας το Εμείς και όχι το Εγώ.
Αυτή είναι η αλήθεια των έργων μας. Αυτό είναι το αποτύπωμά μας.
Με τον Γιάννη Σγουρό, τηρήσαμε το λόγο μας: Δουλέψαμε για τους πολίτες - δεν τους «δουλέψαμε»…
Οι πόρτες μας και οι καρδιές μας ήταν πάντοτε ανοιχτές για όλο τον κόσμο, πέρα από κόμματα, χρώματα και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Γι’ αυτό τώρα, μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον των Νησιών μας,  μπορούμε με τον Γιάννη Σγουρό να σας κοιτάζουμε κατάματα και σας ζητάμε να στηρίξετε αυτή την καθαρή  συμμαχία μας, γιατί τα Υπέροχα Νησιά μας θα πάνε μπροστά ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟ!»