Δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου στο Aegina Portal.

Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του Συνδυασμού "180 μοίρες - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο" κύριος Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο κύριος Κουμουτσάκος στο πλαίσιο των επαφών που είχε στο νησί, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο Aegina Portal:"Επισκέπτομαι σήμερα την Αίγινα, ένα πολύ σημαντικό νησί για την περιοχή του Αργοσαρωνικού, και λόγω του ότι κατοικείται από πολύ κόσμο, αλλά και γιατί στην ουσία αποτελεί συνέχεια του αστικού ιστού της πρωτεύουσας. Ένα νησί ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο όπως συνήθως συμβαίνει, αντιμετωπίζει τα δικά του σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα. Εάν κανείς θα μπορούσε να κάνει μία ιεράρχηση θα έλεγε ότι το πρώτο ζήτημα είναι το ζήτημα του νερού, το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού, το άλλο πρόβλημα είναι η διαχείριση των σκουπιδιών, δύο ζητήματα τα οποία δεν έχουν βρει ακόμη την ικανοποιητική τους λύση. Είναι ζητήματα τα οποία μένουν ανοιχτά, καρκινοβατούν στην ουσία.

Αλλά δεν είναι τα μόνα προβλήματα και οι μόνες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σημαντικό αυτό νησί. Νομίζω ότι πολύ βασικό είναι μαζί με τα ζητήματα των υποδομών, η Αίγινα να διατηρήσει την πολιτιστική της φυσιογνωμία, γιατί ουσιαστικά αυτή είναι που παράγει και δίνει πλούτο στο νησί: το πολιτιστικό προϊόν, ο χαρακτήρας και η ιστορίας της. Αυτό πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί, με την αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων όπως το Κυβερνείο, αλλά και την καλύτερη χρήση άλλων εμβληματικών κτιρίων όπως οι φυλακές Αιγίνης.

Βλέπουμε ότι μία ευρεία γκάμα προβλημάτων είναι αυτά με τα οποία πρέπει, μπορεί, και οφείλει να ασχοληθεί η Περιφέρεια Αττικής. Θα προσέθετα σε ότι ανέφερα και το ζήτημα του οδικού δικτύου, που οπωσδήποτε χρειάζεται αναβάθμιση. Τα προβλήματα λοιπόν είναι αρκετά, σοβαρά, αλλά σε περιόδους ισχνών οικονομικών μέσων είναι υποχρεωτικό και απαραίτητο να γίνονται οι σωστές ιεραρχήσεις και πιστεύω ότι τα δύο πρώτα προβλήματα που ανέφερα: το θέμα της υδροδότησης και το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων είναι στην κορφή της λίστας των προτεραιοτήτων". Διαβάστε περισσότερα...

Ο κύριος Κουμουτσάκος είπε ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση του υποθαλάσσιου αγωγού, σημείωσε ότι έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα στον τομέα των χερσαίων έργων, αλλά πρέπει να προχωρήσει και το έργο του υποθαλάσσιου, ενώ πρότεινε την αναζήτηση πρωτοπόρων ιδεών για τη διαχείριση των απορριμάτων. Χαρακτήρισε τον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής μία κοινότητα ανθρώπων γνώσης, θέλησης και ήθους, συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα κατατεθούν οι προτάσεις του συνδυασμού.

"Ζητάμε μία ειλικρινή σχέση με τους πολίτες και αυτή είναι η βάση της προσπάθειάς μας, φέρνουμε ένα καινούργιο πνεύμα και κυρίως έναν καινούργιο τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα και να δρούμε" προσέθεσε ο κύριος Κουμουτσάκος. Αναλυτικά ο δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου στο Aegina Portal στο video που συνοδεύει το άρθρο.