Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η βουλευτής Νόνη Δούνια για την πρώτη της ερώτηση, τις προτεραιότητές της, τα θέματα της νησιωτικότητας και τη συνεργασία της με την αυτοδιοίκηση.


Με θέμα που αφορά την ηλεκτροδότηση της Αίγινας και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έκανε την πρώτη της επίκαιρη ερώτηση η πρόσφατα εκλεγμένη βουλευτής της περιφέρειάς μας κυρία Νόνη Δούνια. Η κυρία Δούνια μίλησε το απόγευμα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους κατέθεσε αυτή την ερώτηση, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Κωστή Χατζηδάκη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με την βουλευτή κ. Νόνη Δούνια.



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Aegina Portal η βουλευτής είπε ότι: "Είναι πολύ καιρό που μου έχει γίνει γνωστό αυτό, από φίλους στην Αίγινα, εδώ και ένα μήνα. Το συζητάνε πολύ τελευταία ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, με τις τάσεις του ρεύματος, τις υπερτάσεις, είτε τις χαμηλές. Η αλήθεια είναι ότι και εμείς στο νησί των Σπετσών, πολλές φορές έχουμε θέματα τάσης του ρεύματος. Προφανώς το πρόβλημα στην Αίγινα είναι πιο σοβαρό και πιο έντονο, από ότι έχω αντιληφθεί και έτσι πήρα τη πρωτοβουλία να κάνω αυτή την ερώτηση, ενδεχομένως να μπορέσει βρεθεί μία λύση". Η κυρία Δούνια είπε ότι από αυτή την ερώτηση προσδοκά να ξεκινήσει ένας διάλογος, ώστε το θέμα να λυθεί και να μην δημιουργούνται προβλήματα στους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, με φόντο και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης πέρυσι στην Ύδρα, που αποτελεί περιοχή ευθύνης της ως βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων, της υποβλήθηκε ερώτηση σχετικά με την ένταξη της Αίγινας στο σχέδιο διασύνδεσης με το σύστημα μεταφοράς, από τα Μέγαρα, μια απόφαση που έχει λάβει αρκετά χρόνια πριν το δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας, μετά την καταστροφική για την τοπική οικονομία περίοδο διακοπών της ΔΕΗ των Αύγουστο του 2010. Η κυρία Δούνια υποσχέθηκε ότι θα ενημερωθεί σχετικά και ότι θα δει που βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα.

Σε επόμενη ερώτηση, για τις προτεραιότητές της αυτήν την περίοδο ως βουλευτής, είπε ότι αυτές είναι να δημιουργήσει το γραφείο της ώστε να μπορεί να υποδέχεται τους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν το πρόβλημά τους, να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Πειραιά και των νησιών, βοηθώντας σε οπουδήποτε τομέα μπορεί: "Η αλήθεια είναι ότι μέσα από την επικοινωνία με τους ανθρώπους, αναγνωρίζεις και βλέπεις και τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο κάθε τόπος και έτσι με την σειρά μου τα αναλύω, τα εξετάζω και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι να το κάνω. Αυτές είναι οι προτεραιότητες και σίγουρα με ενδιαφέρει πάρα πολύ το κομμάτι του τουρισμού. Θεωρώ ότι τα νησιά του Σαρωνικού και τα Κύθηρα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον τουριστικός προορισμός, το ίδιο και ο Πειραιάς, οπότε θέλω να δουλέψω πάνω σε αυτό. Με ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα θέματα οδικής ασφάλειας", είπε η κυρία Δούνια.

Στην ερώτηση εάν έχει ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν τον νησιωτικό χώρο, παρέθεσε ως κύρια προβλήματα την διαχείριση των απορριμάτων, την υδροδότηση, το ρεύμα, το αποχετευτικό, χαρακτηρίζοντάς τα ως "σοβαρά θέματα", που απασχολούν την νησιωτική Ελλάδα γενικότερα και τον Αργοσαρωνικό. "Πέρα από αυτά υπάρχουν και τα θέματα που αφορά τα παιδιά, τους αθλητικούς χώρους, τις δραστηριότητες και τις επιλογές που μπορεί να έχει μία μητέρα με τα παιδιά της σε ένα νησί. Να μην νιώθει ότι υπολείπεται σε κάτι μία μαμά που έχει αποφασίσει να μεγαλώσει τα παιδιά της, μια οικογένεια, σε ένα χώρο, σε ένα νησί σαν την Αίγινα, σαν τις Σπέτσες, σαν την Ύδρα. Οπότε κι αυτό είναι ένα ζήτημα για μένα το οποίο θέλω πολύ να κοιτάξω", σημείωσε.

Τέλος, με την ευκαιρία της επικείμενης ορκωμοσίας των νέων αυτοδιοικητικών αρχών Α΄ και Β' βαθμού, η κυρία Δούνια ρωτήθηκε εάν γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να "συνεννοηθεί" με τους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Αντιπεριφέρειες και Δήμους) επ' ωφελεία των τοπικών κοινωνιών: "Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους του δήμου και της Περιφέρειας, γιατί συνολικά μπορεί να γίνει μία πολύ καλύτερη δουλειά σε όλους τους τομείς", απάντησε και συμπλήρωσε ότι θέλει να πιστεύει πως θα έχει με όλους μία καλή συνεργασία και μία καλή επικοινωνία: "Μόνο έτσι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας".

Η κύρια Νόνη Δούνια θα επισκεφθεί την Αίγινα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Για την ιστορία ενός μελλοντικού ρεπορτάζ (σημαντικού αφού αφορά στην ηλεκτροδότηση του νησιού) η τελευταία ερώτηση βουλευτή για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Αίγινας, είχε γίνει σχεδόν έναν χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2018 από τον βουλευτή της Αργολίδας κ. Γιάννη Μανιάτη στον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη. Δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξε κάποια απάντηση.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png