Ερώτηση της βουλευτού Νόνης Δούνια για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Αίγινας.

Νόνη Δούνια. Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων. Δελτίο Τύπου.

Σημαντικό πρόβλημα ρευματοδότησης στην Αίγινα

Το σοβαρό πρόβλημα με τις υπερτάσεις και τις υποτάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Αίγινας, όπως το Σφεντούρι, την Πέρδικα, τον Μαραθώνα, τη Βρόχεια, την πόλη της Αίγινας, την Κυψέλη, τους Αγίους, το Βαθύ κ.α., επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στα σημαντικά λειτουργικά, αλλά και οικονομικά προβλήματα που προκαλεί η ακατάλληλη ρευματοδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής, μεσούσης, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου. Η κυρία Δούνια ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση αποκατάσταση της ρευματοδότησης του νησιού.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Θέμα:  Σημαντικό πρόβλημα ρευματοδότησης περιοχών της Αίγινας

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2019

Σοβαρό πρόβλημα με τις υπερτάσεις και τις υποτάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει σε πολλές περιοχές της Αίγινας, όπως το Σφεντούρι, την Πέρδικα, τον Μαραθώνα, τη Βρόχεια, την πόλη της Αίγινας, την Κυψέλη, τους Αγίους, το Βαθύ κ.α.  

Η ακατάλληλη αυτή ρευματοδότηση και, ιδίως, οι συνεχείς υπερτάσεις ρεύματος δημιουργούν σημαντικά λειτουργικά, αλλά και οικονομικά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής. Ιδιώτες και επιχειρηματίες καλούνται να επισκευάζουν συνεχώς ή να αντικαθιστούν ηλεκτρικές συσκευές, που καίγονται από την υψηλή τάση του ρεύματος. Μεγάλες επιπτώσεις έχει η κακή ρευματοδότηση και στις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως, τα ξενοδοχεία και οι χώροι εστίασης, αφού αυτές υπολειτουργούν καταμεσής της τουριστικής περιόδου.

Είναι απαραίτητη η καταγραφή των volt των τάσεων από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) στις εν λόγω περιοχές και η άμεση επίλυση του προβλήματος παροχής ενέργειας, ώστε να μην πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι περιουσίες των νησιωτών, αλλά και να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:                                                        
1. Είναι ενήμερο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα σημαντικά προβλήματα ρευματοδότησης (με συνεχείς υπερτάσεις και υποτάσεις) που υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Αίγινας, μεσούσης, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα ρευματοδότησης στην Αίγινα;

Η  ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png