Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας και η Ντόρα Μπακοπούλου, τιμήθηκαν με βραβείο από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.


Μία σημαντική διάκριση απέσπασε λίγες ημέρες πριν, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, "υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστας Ντόρας Μπακοπούλου ". Πρόκειται 
για την τελετή των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21,  εκδήλωση που έγινε στο θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, μαζί με την απονομή των Βραβείων "Κάρολος Κουν" 2020/21.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Ντόρα Μπακοπούλου.




Καθώς το 2020 δεν απονεμήθηκαν Βραβεία λόγω της πανδημίας, ο κόσμος του θεάτρου και της μουσικής τίμησε εφέτος το θεσμό που συμπληρώνει 26 χρόνια από τη γέννησή του, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα με πολύ συγκίνηση. Τα Βραβεία αποτελούν προϊόν συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, ενός από τα παλαιότερα και σημαντικότερα πνευματικά σωματεία της χώρας, που ιδρύθηκε το 1928, και έχει σκοπό την αμερόληπτη ανάδειξη και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και της επιστημονικής της τεκμηρίωσης.
 
Πιο συγκεκριμένα, στο βραβείο του Φεστιβάλ αναγράφεται, ότι αυτό απονέμεται: "Στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας για την 15ετή προσφορά μουσικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου κατά τη θερινή περίοδο, υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστας Ντόρας Μπακοπούλου"
 
Η τιμητική αυτή διάκριση στον πίνακα των βραβευθέντων, έγινε στην ενότητα "Βραβεία Κριτικών Μουσικής", όπου στην κατηγορία Βραβείο σε Πολιτισμικό Οργανισμό της Περιφέρειας το βραβείο έλαβε το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.
 
Η διευθύντρια του Φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου μίλησε σήμερα το βράδυ στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, γι’ αυτή την πολύ όμορφη και σημαντική στιγμή, τόσο για το Φεστιβάλ, όσο και για το πολυπληθές κοινό του.

A.P. Να υπενθυμίσω ότι πέρυσι τον Ιούλιο λάβατε το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πριν κλείσει ο χρόνος έρχεται μία δεύτερη, πάρα πολύ σημαντική βράβευση.

Ντόρα Μπακοπούλου: Ναι, ναι  πραγματικά. Είναι η Επιτροπή Των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, που με τίμησε με αυτό το βραβείο και πραγματικά και εγώ έχω εκπλαγεί, αλλά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ όμορφο που το σκέφτηκαν. Εγώ δεν είχα ιδέα, δεν ξέρω και κανέναν από εκεί. Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν συγχαρητήρια, ότι έχετε βραβευθεί για την ποιότητα που έχετε προσφέρει στην Ελλάδα και στην Αίγινα ειδικά. Είμαι πολύ συγκινημένη ακόμη, αυτό έγινε πριν από μία εβδομάδα, που έλαβα το βραβείο.

A.P. Είναι νομίζω μία εξαιρετική είδηση, σας τιμά ως προσωπικότητα και βέβαια τιμά και τους συνεργάτες σας και το θεσμό και το νησί βέβαια, που το έχει αγκαλιάσει εδώ και τόσα χρόνια. Πείτε μας δυο λόγια για το βραβείο αυτό, είναι μία πάρα πολύ σημαντική Ένωση, ο φορέας από τον οποίο το λάβατε.

Ντόρα Μπακοπούλου: Φέτος ήταν η πιο σοβαρή βράβευση και ήταν πολύ συγκινητικό, πραγματικά, έγινε μία τελετή στο θέατρο της "Μαρίας Κάλλας" Ολύμπια, στην οδό Ακαδημίας.

A.P. Φαντάζομαι ότι το συγκεκριμένο βραβείο θα δίνει μία ιδιαίτερη ώθηση στις προετοιμασίες του φετινού Φεστιβάλ.

Ντόρα Μπακοπούλου: Ακριβώς αυτό, αυτό ακριβώς. Εγώ πραγματικά ούτε το περίμενα, ούτε το επιδίωξα ποτέ, αλλά έτσι όπως ήρθε είναι πολύ ευχάριστο και δείχνει ότι και η πολιτεία παρακολουθεί τα δρώμενα, παρακολουθεί τις ανησυχίες μας και τις προσπάθειες που κάνουμε για να είμαστε χρήσιμοι σ’ αυτή την κοινωνία.

A.P. Υπάρχει κάτι για το φετινό Φεστιβάλ, κάποια μικρή είδηση για το πρόγραμμα του;

Ντόρα Μπακοπούλου: Υπάρχει αλλά ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί το τελικό και γι’ αυτό δεν θα ήθελα να πω πολλά, αλλά πολύ σύντομα θα το έχουμε. Έχω μία πολύ μεγάλη επιδίωξη για το τέλος, περιμένω να πάρω το οκ και θα σας το πω, πρώτη σ’ εσάς. Είναι εννέα συναυλίες.

A.P. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει κερδίσει την εκτίμηση, το σεβασμό, την αγάπη, την ψυχή και την καρδιά όλων όσων το έχουν παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια και βέβαια να σας πω ότι κι εμείς είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι και νιώθουμε πάρα πολύ ιδιαίτερα, αυτή την τιμή.
 
"Θα το συνεχίσουμε με δύναμη", δήλωσε με ενθουσιασμό για το Φεστιβάλ η Ντόρα Μπακοπούλου, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά σύντομα θα έρθει στην Αίγινα.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png