Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Αίγινας και του Αργοσαρωνικού, λίγες ώρες μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, στην Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως.

thodoris-dritsas-aegina-portal.jpg

Δήλωση στο ραδιόφωνο του Aegina Portal έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της Α' Πειραιά και Νήσων κ. Θοδωρής Δρίτσας , για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Αίγινας και του Αργοσαρωνικού, λίγες ώρες μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, στην Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα.




Η επίκαιρη ερώτηση έχει θέμα: "Απαράδεκτα και κρίσιμα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία του Δήμου Πειραιά, στην Αίγινα και στα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. Εξουθενωτικές υπερωρίες των εκπαιδευτικών" και μπορείτε να την διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Aegina Portal: Eίσαστε ο πρώτος πρώτος υπογράφων, από τους 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν μία επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Αίγινας, του Αργοσαρωνικού και του Πειραιά. Ένα πολύ κρίσιμο θέμα που και εμείς είχαμε αναδείξει ένα μήνα πριν. Ξέρετε, σκέφτομαι ότι το δικό μας ρεπορτάζ το είχαμε δημοσιεύσει στις 13 Οκτωβρίου. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε, έχει πάει 16 Νοεμβρίου και το πρόβλημα παραμένει.  Να υπενθυμίσω ότι οι δύο μέρες πριν η ΕΛΜΕ Πειραιά, επίσης ανέδειξε το θέμα με ένα Δελτίο Τύπου. Τι συμβαίνει;

Θοδωρής Δρίτσας: "Ακριβώς αυτό αναζητούμε και γι’ αυτό το θέμα πλέον έρχεται στη Βουλή και καλειται η αρμόδια υπουργός να δώσει σαφείς και απαντήσεις πραγματικά ικανοποιητικές, διότι είμαστε στον 3ο μήνα της σχολικής χρονιάς και δεν νοείται να συνεχίζονται να υπάρχουν, τόσα και τόσο σημαντικά κενά.

Γιατί όπως τα ξέρετε και εσείς και σας συγχαίρω γιατί αναδείξατε και εσείς αυτό το ζήτημα και η ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων της Αίγινας, επομένως και με αυτήν την ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα, με 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν και οι βουλευτές της Β’ Πειραιά, συνυπογράφουν, η κυρία Κασιμάτη, ο κύριος Ραγκούσης και ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, αλλά και προσυπογράφει και ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης, είναι πλέον αργά θα έλεγα, όχι για να απαντήσει η κυρία υπουργός, αλλά για να καλύψει άμεσα αυτά τα κρίσιμα κενά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σχολική χρονιά και τα παιδιά της Αίγινας και του Αγκιστρίου και των άλλων νησιών, να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού", είπε.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως είναι:

1) Ποιες θα είναι οι επιτακτικά επείγουσες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Αίγινας, του Αγκιστρίου και των άλλων νησιών;

2) Θα επιταχυνθούν με τρόπο αποτελεσματικό οι απαιτούμενες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία όπως πρέπει και ταυτόχρονα, να μην εξουθενώνονται οι εκπαιδευτικοί με τις υποχρεωτικές και πάνω από τις δυνατότητές τους υπερωρίες που επηρεάζει άμεσα το παιδαγωγικό τους έργο ;

3) Θα δημιουργηθούν και θα στελεχωθούν με κατάλληλο προσωπικό, όπου χρειάζεται, Τμήματα Ένταξης για πλήθος παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που έχουν μάλιστα και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις των Κέντρων Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ);

4) Θα μεριμνήσει το Υπουργείο για το κόστος μεταφοράς των εν λόγω μαθητών από και προς το σχολείο τους;

5) Υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική και μέριμνα και σχέδιο του Υπουργείου ώστε να μειωθεί το κόστος ζωής και διαβίωσης των εκπαιδευτικών που πρέπει να δουλέψουν σε σχολεία μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους;

Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας θα βρίσκεται το Σάββατο στην Αίγινα και θα παραστεί στην εκδήλωση στην Αίγινα με ομιλήτρια τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png