Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η κ. Μάρω Ευαγγελίδου παρουσιάζει την περίληψη της τεχνικής έκθεσης της ΕΛΛΕΤ, για τα Οχυρά της Πέρδικας. Η πρόταση για την εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

IMG_20230117_122356-maro-evaggelidou.jpg

Την κ. Μάρω Ευαγγελίδου, Αρχιτέκτονα - Πολεοδόμο / Χωροτάκτη, πρόεδρο του Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), φιλοξένησε το ραδιόφωνο του Aegina Portal, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023. Η εκπομπή είχε ως θέμα τα Οχυρά της Πέρδικας, στο πλαίσιο της πρότασης της ΕΛΛΕΤ, για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη διαχείριση της περιοχής των Ναυτικών Οχηρών της Πέρδικας στην Αίγινα και πιο συγκεκριμένα την περίληψη της Τεχνικής Έκθεσης, που έχει συντάξει το Συμβούλιο Θεσμικού Πλαισίου της ΕΛΛΕΤ. 
 


Αυτή η έκθεση παρουσιάστηκε στην Επιτροπή για τα Οχυρά της Πέρδικας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 και θα σταλεί προς ενημέρωση, σε φορείς του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είχε συσταθεί με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου 2022. 

Σημειώνεται ότι η κ. Μάρω Ευαγγελίδου είναι μέλος της Επιτροπής για τα Οχυρά της Πέρδικας και η εκπομπή αυτή είναι η δεύτερη για το ίδιο θέμα. Η πρώτη είχε γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 2022, με φιλοξενούμενο τον αρχιτέκτονα κ. Βασίλη Γρηγοριάδη, επίσης μέλος της Επιτροπής και ειδικό σύμβουλο της Κοινής ομάδας εργασίας του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και Θεσμικού Πλαισίου ΕΛΛΕΤ.

Η κ. Ευαγγελίδου αρχικά παρουσιάζει την βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού https://www.ellet.gr/  παρουσιάζει, περιγράφει και αναλύει τα επιμέρους σημεία της Τεχνικής Έκθεσης, που καταλήγουν στην πρόταση της άμεσης εκπόνησης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ). Μέσα από την εκπομπή καταγράφονται τα βήματα τα οποία προτείνονται στο Δήμο Αίγινας, παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο και παρόμοιες περιπτώσεις. 

Η κοινή ομάδα εργασίας του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και Θεσμικού Πλαισίου ΕΛΛΕΤ, αποτελείται από σημαντικούς επιστήμονες με πολύ μεγάλη εμπειρία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Μάρω Ευαγγελίδου για το χρόνο που διέθεσε και την πολύτιμη ενημέρωση, που μας παρείχε, μέσω της τεχνικής έκθεσης, για το ζήτημα των Οχυρών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png