Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κ. Νίκος Πτερούδης για το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, την ΚΕΔΑ και την επόμενη μέρα, μετά την κατάργησή της.

1702466991265-pteroudis.jpg

Τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νίκο Πτερούδη φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, με αφορμή την έκδοση άδειας εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, για το κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας. Ο κ. Πτερούδης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το είδος των εργασιών που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας.



Σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων , το τμήμα Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία δόθηκε τελικά προ τετραμήνου. Ακολούθησε η έκδοση της άδειας για τις οικοδομικές εργασίες στις 28 Νοεμβρίου 2023.

Για την αναγκαιότητα των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, που για λόγους ασφαλείας παραμένει κλειστό για τις θεατρικές ομάδες του νησιού και για το κοινό, ο κ. Πτερούδης είπε ότι ο χώρος έχει πολλές επικινδυνότητες, δεν διαθέτει άδεια συναθροίσεως κοινού, υπάρχει κίνδυνος για ηλεκτροπληξία, ενώ μπαίνουν νερά από την σκεπή.

Εκτός από τη μελέτη για τις εργασίες που θα γίνουν και αφορούν κυρίως τα οικοδομικά των παρασκηνίων, τους εξωτερικούς χώρους και τη σκεπή, έχει συνταχθεί και μία ακόμη μελέτη, που αφορά τον φωτισμό της σκηνής. Τα καθίσματα που άλλαξαν επί της θητείας της κυρίας Καίτης Σαλπέα στην ΚΕΔΑ, έχουν συμπληρωθεί και θα παραμείνουν ως έχουν. 

Κατά συνέπεια και την τρέχουσα περίοδο, το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Μάλιστα για μία παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση, παραχωρήθηκε ο χώρος του κινηματογράφου "Τιτίνα". 

"Πιστεύω ότι όταν εγκατασταθεί η νέα δημοτική αρχή, το έργο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο. Αυτό έχει συζητηθεί", είπε ο κ. Νίκος Πτερούδης. Η εκτίμηση του σχετικά με τον χρόνο των εργασιών που απαιτούνται, είναι ότι αυτή δεν θα ξεπεράσει τους δύο μήνες. Η χρηματοδότηση θα γίνει από τον Δήμο Αίγινας.

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα, μετά την κατάργηση της ΚΕΔΑ και το σχήμα που θα ακολουθήσει ο Δήμος Αίγινας, για την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της, ο κ. Νίκος Πτερούδης απάντησε, ότι δυστυχώς από την κεντρική κυβέρνηση δεν έχει σχεδιαστεί τίποτα. "Είναι πολύ σημαντικό για μένα να πω ότι είναι καταστροφικό για την Αίγινα. Το ότι η ΚΕΔΑ διαλύεται, δεν θα υπάρχει από την 1η Ιανουαρίου, είναι καταστροφή για τα πολιτιστικά της Αίγινας. Τώρα, το πώς θα διοργανωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου, είναι υπό σκέψη από τον δήμαρχο, το κουβεντιάζουμε συνεχώς και πρέπει να βρούμε τρόπους".

Ο κ. Πτερούδης παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔΑ, την εθελοντική προσφορά ανθρώπων που γνωρίζουν τα ζητήματα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας παράλληλα μία σύντομη αναδρομή από την έναρξη της λειτουργίας της το 2009, μέχρι και την δίχρονη περίοδο της προεδρίας του, που ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2023. 

Στην ερώτηση, εάν έλαβε ποτέ μία αιτιολογημένη απάντηση, για την απόρριψη της εξαίρεσης της από την κατάργησή της από το Υπουργείο Εσωτερικών, απάντησε αρνητικά: "Καμία, καμία εξήγηση", είπε. Υπενθυμίζεται ότι για τη εξαίρεσή της υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Καταλήγοντας ο κ. Νίκος Πτερούδης είπε: "Η εξυγίανση που έγινε τη περίοδο 2015-2017, επέτρεψε στην ΚΕΔΑ να κάνει το άλμα που έκανε. Σήμερα δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό - και με τον δήμαρχο μιλάμε - πρέπει να βρούμε τον τρόπο να γίνει τμήμα πολιτιστικών του Δήμου Αίγινας". 

Τέλος, ο κ. Πτερούδης σχολίασε τη θητεία του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως αντιδημάρχου στην αρχή της δημοτικής περιόδου.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png