Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τις εξαιρέσεις των κοινωφελών επιχειρήσεων που δεν καταργούνται. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας δεν είναι ανάμεσα σ' αυτές.

keda-aegina.jpg

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2023, συζητήθηκε το θέμα για την υποβολή αιτήσεως στην Υπουργό Εσωτερικών, για την εξαίρεση από την κατάργηση και τη διατήρηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, με βάση τη διάταξη ου άρθρου 52 παρ. 1 του Ν. 5056/2023 (Α’163)". 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, ωστόσο δεν στάθηκε αρκετή ώστε να βάλει την ΚΕΔΑ στη λίστα με την εξαίρεση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την αυτοδίκαιη κατάργηση/ λύση των άρθρων 27 και 29 του ν. 5056/2023 (Α’ 163).

Η είδηση για την μη εξαίρεση της ΚΕΔΑ και άρα την κατάργησή της, έγινε γνωστή διά στόματος του προέδρου της κ. Νίκου Πτερούδη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη 1 Δεκεμβρίου 2023. Μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 30 Νοεμβρίου είχε γίνει ΦΕΚ η σχετική απόφαση,  Αριθμ. 103036 για την "Εξαίρεση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (O.T.A.) α’ βαθμού, από την αυτοδίκαιη κατάργηση/λύση των άρθρων 27 και 29 του ν. 5056/2023 (Α’ 163)".

Άλλωστε, στις 29 Νοεμβρίου 2023, είχε εκδοθεί η απόφαση, που υπέγραφε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, όπου η λίστα περιλαμβάνει μόλις 8 νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και 8 κοινωφελείς επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι: "H δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους". Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στις 8 αυτές κοινωφελής επιχειρήσεις και άρα δεν εξαιρείται από την αυτοδίκαιη λύση του άρθρου 29 του ν. 5056/2023.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png