Νέα επιστολή Δημήτρη Καρύδη για την Πολεοδομία Πειραιά.

Ένα σοβαρό θέμα που αφορά τη μη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αίγινας και άλλων νησιωτικών δήμων από την πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου Πειραιά, θέτει με νεώτερη επιστολή του ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Δημήτρης Καρύδης. Είχε προηγηθεί η ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με αυτή μετά και την κατάργηση της Νομαρχίας Πειραιά και την ανάληψη από 1ης του έτους της κάλυψης των αναγκών εκείνων των δήμων που δεν διαθέτουν ακόμη πολεοδομική υπηρεσία όπως οι δήμοι Αίγινας, Αγκιστρίου, Σπετσών, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Κυθήρων και Αντικυθήρων, από τη διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά, η εξυπηρέτησή τους είναι ανύπαρκτη. Μάλιστα σε αυτή την επιστολή του ο κύριος Καρύδης καταλογίζει αδικαιολόγητη αδράνεια στο Δήμο Πειραιά σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: "Η συμπεριφορά αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στην ήδη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία των νησιών δεδομένου ότι έχει διακοπεί κάθε οικοδομική δραστηριότητα και οι εργαζόμενοι στον κλάδο βρίσκονται σε απόγνωση".

Αυτά καταγγέλλει μεταξύ άλλων ο βουλευτής κύριος Δημήτρης Καρύδης, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο (time stamp 17:35:14) θεωρεί απαράδεκτη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και μάλιστα σε ένα τόσο κακό οικονομικό περιβάλλον, μια κατάσταση που δεν επιτρέπει στους κατοίκους των μικρών δήμων όπως είναι η Αίγινα να πάρουν έστω αριθμό πρωτοκόλλου για την υπόθεση τους. Είχε προηγηθεί η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά κυρίου Βασίλη Μιχαλολιάκου που σημείωνε ανάμεσα σε άλλα: "Οφείλω πάντως να σημειώσω, ότι ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημ. Καρύδης, ξέχασε ελπίζω όχι σκοπίμως, πως ενώ η κυβέρνηση εκχώρησε στους Δήμους την ευθύνη για τη λειτουργία της πολεοδομίας, κράτησε ένα σημαντικό αριθμό πολιτικών μηχανικών και άλλων στελεχών στην περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό, πως από τα 64 άτομα που στελέχωναν την Πολεοδομία όταν την ευθύνη για τη λειτουργία της είχε η Νομαρχία Πειραιά, μόνο 32 μεταφέρθηκαν στο Δήμο. Ελπίζω η επόμενη ερώτηση του Βουλευτή να απευθύνεται σε εκείνους που με τις επιλογές τους, στέρησαν από την νέα Δημοτική Αρχή το δικαίωμα για επαρκή στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία της Πολεοδομίας".

Από το πολιτικό γραφείο του κυρίου Καρύδη δημοσιοποιήθηκε νέα επιστολή με την απάντηση του βουλευτή στις δηλώσεις Μηχαλολιάκου: "Η Ερώτηση  που κατέθεσα για την έλλειψη εξυπηρέτησης των νησιών μας λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας της Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά, αφορά τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Δήμο Πειραιά. Ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων της Πολεοδομίας της πρώην Νομαρχίας Πειραιά είναι 56 και όχι 64 γιατί ορισμένοι συνταξιοδοτήθηκαν.

Στο Δήμο Πειραιά από τους 56 υπαλλήλους διατίθενται 33 για να εξυπηρετήσουν μόνο ορισμένες  περιοχές όπως τα Κύθηρα, η Αίγινα, η  Ύδρα, οι Σπέτσες και η Τροιζήνα.  Είναι λογικό οι υπόλοιποι 23 υπάλληλοι  να στελεχώσουν νέες πολεοδομικές υπηρεσίες  Δήμων που δημιουργούνται για πρώτη φορά ή ενισχύονται όπως ο Πόρος, η Σαλαμίνα, η Νίκαια-Ρέντης, η Δραπετσώνα- Κερατσίνι, το Πέραμα και αρκετοί από αυτούς παραμένουν στις υπηρεσίες των Αντιπεριφερειών Νήσων και Πειραιά. Στο πλαίσιο  αυτό ο Δήμος Πειραιά είναι  ανάγκη να αναδιοργανώσει την υπηρεσία της Πολεοδομίας του, να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις  απαιτήσεις των  νησιωτών μας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα.  Έφτασαν  μάλιστα ως το σημείο, στα Κύθηρα, να προχωρήσουν σε κλείσιμο του Δημαρχείου. Εμείς άλλωστε αυτούς υπηρετούμε. Αν αποδεδειγμένα  χρειάζεται και άλλο προσωπικό η  νέα Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά, δηλώνω ότι είμαι στο πλευρό του. Κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν δηλώθηκε δημόσια από τον Δήμαρχο. Την αδιαφορία όμως από τη μη υλοποίηση ακόμα και απλών υπηρεσιακών ενεργειών τη νοιώθει κάθε συμπολίτης μας από τα νησιά και αυτό πρέπει να αλλάξει γρήγορα. Δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν". Αυτά αναφέρει η επιστολή του κυρίου Καρύδη.

Τέλος όσο αφορά την υπηρεσία πολεοδομίας που θα πρέπει να λειτουργήσει στο Δήμο Αίγινας στο πλαίσιο της εφαρμογής του Καλλικράτη, αυτή ορίζεται από τον νέο εσωτερικό κανονισμό που συντάσσει ο Δήμος, αλλά η έναρξη της λειτουργίας της προβλέπεται το 2013.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png