Δημήτρης Καρύδης. Επιστολή σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αίγινα.

Για την επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και την Περιφέρεια Αττικής, μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου, ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νησων κύριος Δημήτρης Καρύδης. Η επιστολή αφορά στις καταστροφές που προκλήθηκαν στους κατοίκους της Αίγινας από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις.

ΠΡΟΣ: 1.Υπουργό Εσωτερικών
κ. Ιωάννη Ραγκούση   
2.Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
ΚΟΙΝ:   1.Υφυπουργό Εσωτερικών
κ. Γεώργιο Ντόλιο
2. Περιφερειάρχη Αττικής
κ. Ηλία Λιακόπουλο


"Τα έκτακτα  καιρικά φαινόμενα της 25ης Σεπτεμβρίου 2010 προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές και σε περιουσίες πολιτών της Αίγινας. 

Η πρωτοφανής κακοκαιρία προκάλεσε υπερχειλίσεις ρεμάτων, εκτεταμένες ζημιές στο οδικό  δίκτυο και φθορές στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού. Στο κτίριο περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) του νησιού επίσης δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Πενταμελές  κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  της Περιφέρειας Αττικής, κατέγραψε  το είδος και το μέγεθος των  ζημιών, οι οποίες ομολογουμένως είναι  πολλές και μεγάλες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Παράλληλα, προκλήθηκαν  σοβαρές ζημιές σε περιουσίες των  πολιτών, σε επαγγελματίες και αγρότες. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων από ισόγεια και υπόγεια κατοικιών, όπως και από καταστήματα.

Ο Νομάρχης Πειραιά  με σχετική επιστολή του, ζητά την κήρυξη περιοχών της  Αίγινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως πλημμυρόπληκτες έτσι ώστε πληγέντες  να αποζημιωθούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις τις κείμενης νομοθεσίας. Κλιμάκια μηχανικών  της Νομαρχίας Πειραιά, διενήργησαν  επί τόπου αυτοψία προκειμένου να αξιολογηθούν οι ζημιές.

Θα σας παρακαλούσα  να εξετάσετε θετικά τα θέματα αυτά  και να συνδράμετε οικονομικά τους πληγέντες, τόσο το Δήμο όσο και τους πολίτες για να ανταπεξέλθουν  στα προβλήματα που δημιούργησε  η κακοκαιρία και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της ζωής στο νησί".
 
Δημήτρης Καρύδης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png