Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας.

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας.
Νέα μείωση της επιχορήγησης των Δήμων  από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους κατά 30 % ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Ενώ ως το τέλος του 2011, ειδικά για το Δήμο μας, η τακτική επιχορήγηση ήταν 190.000 ¤, με την πρώτη μείωση έπεσε στα 160.000 ¤, περίπου και με την επιχορήγηση Αυγούστου θα αποδοθούν 110.571,23 ¤ !

Η νέα αυτή μείωση οδηγεί με μαθηματικό τρόπο τους Δήμους σε αδυναμία λειτουργίας. Δεν θα είναι πλέον δυνατή όχι μόνο η αποπληρωμή οφειλών αλλά και η δυνατότητα πληρωμής των μισθών του προσωπικού και των άμεσων λειτουργικών αναγκών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σύρεται με αυτόν τον τρόπο στην ανυποληψία και στη διάλυση, ενώ δεκάδες οικογένειες εργαζομένων οδηγούνται σε όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Για τους λόγους αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα, καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακαλέσουν αυτήν την απόφαση. Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου θα συμμετάσχουμε στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png