Mηνυτήρια αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για τη μεταφορά νερού στην Αίγινα.

Μία νέα, σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο ζήτημα στη διαφορά των ποσοτήτων του νερού που καταγράφτηκαν από την ΕΥΔΑΠ και εκείνων που παραλαμβάνονταν από το Δήμο Αίγινας. Πιο συγκεκριμένα σε σημερινό Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας αναφέρονται τα ακόλουθα: "Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά και υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για τη μεταφορά του νερού στην Αίγινα. Στην αναφορά του, καταθέτει το φάκελο της έρευνας που διενήργησε η Περιφέρεια Αττικής με όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ποσοτήτων που παραδίδονταν από την ΕΥΔΑΠ στους υδρομεταφορείς και των ποσοτήτων που παραλαμβάνονταν από τους αρμόδιους του Δήμου Αίγινας, κατά το χρονικό Ιανουάριος 2009 έως και τον Αύγουστο του 2012, ζητώντας την τιμωρία των τυχόν ενόχων, δεδομένου ότι η μεταφορά του νερού στην Αίγινα επιχορηγείται με χρήματα του ελληνικού λαού.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε:

"Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), επιχορηγεί κάθε χρόνο την μεταφορά νερού για την υδροδότηση της νήσου Αίγινας, προκειμένου να εξασφαλίζεται η επάρκεια και η ποιότητα του παρεχόμενου νερού. Αν δεν υπήρχε αυτή η επιχορήγηση, πολλές φορές η Αίγινα θα έμενε χωρίς πόσιμο νερό, με αποτέλεσμα την κρίσιμη τουριστική περίοδο να κινδυνεύουν χιλιάδες πολίτες, δεδομένου ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Την ευθύνη της διαδικασίας μεταφοράς έχει κατά Νόμο ο Δήμος Αίγινας, ο οποίος με διαγωνισμό αναθέτει σε εταιρείες υδρομεταφορών το μεταφορικό έργο. Η Περιφέρεια Αττικής επιχορηγεί τη μεταφορά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η επάρκεια και ποιότητα νερού στο νησί.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και της ανάγκης για χρηστή διοίκηση και διαφάνεια, η Περιφέρεια Αττικής διενήργησε έρευνα, από την οποία προέκυψαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ποσοτήτων που παραδίδονταν από την ΕΥΔΑΠ στους υδρομεταφορείς και των ποσοτήτων που παραλαμβάνονταν από τους αρμόδιους του Δήμου Αίγινας. Στην έρευνα παρέδωσαν στοιχεία ο Δήμος Αίγινας και η ΕΥΔΑΠ, αλλά όχι οι υδρομεταφορείς.
Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και εγώ προσωπικά, βρεθήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας μας στο πλευρό του λαού της Αίγινας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το νησί να έχει επάρκεια και ποιότητα νερού και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην διακοπεί η υδροδότηση, ιδιαίτερα τις πιο κρίσιμες στιγμές της τουριστικής περιόδου, όταν ουσιαστικά ετέθη μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας. Ανταποκρινόμενοι στο χρέος και την ευθύνη μας έναντι των πολιτών πράξαμε και πράττουμε το καθήκον μας και μετά το πέρας της έρευνας που διενεργήσαμε απευθυνόμαστε στη δικαιοσύνη, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η διαφάνεια και ο σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως, για όλα και για όλους και να λάμψει η αλήθεια».
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png