Σπύρος Σπυρίδων. "Θετική έκβαση των παρεμβάσεων μας στο σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου".

Σπύρος Σπυρίδων. Δελτίο Τύπου.
Στο νέο Αναπτυξιακό νόμο όπως τελικά διαμορφώθηκε, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα μας να επανέλθει η ευεργετική για την περιοχή διάταξη, διασφαλίζοντας επιδοτήσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου που φθάνουν το 40% της επένδυσης, όταν οι αντίστοιχες της ηπειρωτικής Αττικής προσδιορίζεται σε 25%.

Η επίμαχη διάταξη διαμορφώθηκε τελικά ως εξής:
"Στα επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται  στα νησιά και στις περιφερειακές ενότητες νήσων που ανήκουν διοικητικά στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας παρέχονται τα ανώτατα ποσοστά του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, κατά μέγεθος επιχείρησης".

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν συμβάλλει μόνο στην δημιουργία προϋποθέσεων  που θα προκαλέσουν επενδύσεις, αλλά κυρίως σηματοδοτεί τη σταδιακή υλοποίηση του πάγιου αιτήματος της νησιωτικής περιοχής του Αργοσαρωνικού και Κυθήρων, που απαιτεί να αναγνωριστούν οι διαφορετικές ανάγκες της από εκείνες του Λεκανοπέδιου, τόνισε ο κ. Σπυρίδων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png