Άμεση λύση ζητούν τα πολλαπλά προβλήματα στην Αγία Μαρίνα. Συνάντηση της Δημοτικής Κοινότητας με επαγγελματίες της περιοχής.

Συνάντηση για την καταγραφή των προβλημάτων και την ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο εστιατόριο "Κυριακάκης", με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας και τη συμμετοχή πολλών επαγγελματιών της περιοχής. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κύριος Νεκτάριος Γκαρής, είπε ότι πρόκειται για μία πρώτη συνάντηση, που έχει σκοπό να καταγραφούν τα προβλήματα, ενώ θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις και παρουσίαση αυτών των προβλημάτων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημόσια συγκοινωνία και η απουσία δρομολογίων του ΚΤΕΛ κατά την προηγούμενη περίοδο, τα διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την αποκομιδή των απορριμάτων, μία μελέτη του ΕΟΤ για την αναβάθμιση κεντρικού σημείου της περιοχής και ο δημοτικός φωτισμός αποτέλεσαν σημεία της συζήτησης. Η δυσαρέσκεια των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής ήταν έντονη και διαφαίνεται η πρόθεση να υπάρξουν άμεσες ενέργειες.

Αργότερα προσήλθε και συμμετείχε στη συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο οποίος είπε ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν πολλές εργασίες στην Αγία Μαρίνα για τον καθαρισμό της πλαζ, ενώ έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο η Αγία Μαρίνα να πάρει "γαλάζια σημαία". Επαγγελματίες της περιοχής τόνισαν με έμφαση ότι λύσεις προτείνονται, αλλά δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα. Ο κύριος Πετρίτης τοποθετήθηκε ακόμη στο θέμα των παράνομων καταλυμάτων, τα "άψογα" όπως τα χαρακτήρισε αποτελέσματα από τη δειγματοληψία για την πλαζ της Αγίας Μαρίνας και ζήτησε από τους επαγγελματίες της περιοχής να συμβάλουν στην αισθητική αναμόρφωση.

Από τους επαγγελματίες τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις δημόσιες τουαλέτες, την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων, ενώ εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την αποκομιδή των απορριμάτων. Σημείωσαν επίσης ότι χωρίς τη λύση των ουσιαστικών προβλημάτων της περιοχής, η όποια προσπάθεια για τη "γαλάζια σημαία" δεν θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα. Τέλος σε ερώτηση επαγγελματία για ποιο λόγο δεν καταργείται το ΚΤΕΛ, ο κύριος Πετρίτης είπε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει πρώτα έτοιμη λύση για την "επόμενη ημέρα". Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της "επόμενη μέρας" τίθεται τα δύο τελευταία χρόνια, ως μέρος της προοπτικής για τη βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας, χωρίς ουσιαστικά να έχουν δοθεί λύσεις.

Τα παραπάνω θέματα σύμφωνα με τη δέσμευση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας θα έρθουν προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Τη συζήτηση παρακολούθησε και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Δημήτρης Ιωαννίδης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png