Περιφέρεια Αττικής: Ενημέρωση για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης αδειών αλίευσης μεγάλων πελαγικών ψαριών.

Περιφέρεια  Αττικής. Δελτίο Τύπου.
H Διεύθυνση  Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής  ενημερώνει ότι εκδόθηκε η αριθμ. πρωτ. 5088/78186/25.06.2013 Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη «Ρύθμιση της αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών», η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ:ΒΛ41Β-8ΛΥ και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1680Β΄/09.07.2013.
 
Με την απόφαση αυτή καθορίζονται εκ νέου οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών αλίευσης μεγάλων πελαγικών ψαριών, η διαδικασία χορήγησης των αδειών αυτών, τα κριτήρια αξιολόγησης μέσω βαθμολογίας των αιτήσεων για χορήγηση αδειών αλίευσης κόκκινου τόνου, οι περιορισμοί στην άσκηση της αλιείας των εν λόγω ειδών και οι υποχρεώσεις και τυχόν κυρώσεις των δικαιούχων.
 
Τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια  Περιφερειακή Υπηρεσία Αλιείας, από την οποία αφού ελεγχθούν πρέπει να διαβιβασθούν στη Διεύθυνση Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεδομένου ότι στη Διεύθυνση αυτή, τα αιτήματα πρέπει, σύμφωνα με το προαναφερθέν ΦΕΚ, να έχουν διαβιβασθεί μέχρι τις 31.08.2013, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται, εφόσον καλύπτουν τις προϋποθέσεις, να προσέλθουν στα αρμόδια Τμήματα της Περιφέρειας το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση έως τις 30.08.2013, προσκομίζοντας είτε ως πρωτότυπα είτε ως ακριβή φωτοαντίγραφα, εις διπλούν και επικυρωμένα από αρμόδια αρχή, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Αίτηση,

2) Άδεια σκάφους,

3) Πιστοποιητικό Καταμέτρησης,

4) Έγγραφο Εθνικότητας ή  Άδεια Εκτέλεσης Πλόων,

6) Ταυτότητα

7) Υπεύθυνη Δήλωση και

7) Ημερολόγιο Αλιείας (για κατόχους άδειας μεγάλων πελαγικών προηγούμενων ετών).


Οι αιτήσεις που  αφορούν ερυθρό τόνο θα πρέπει να συνοδεύονται επιπρόσθετα από τα παρακάτω δικαιολογητικά :

- Υπεύθυνη Δήλωση του πλοιοκτήτη ότι δεν συνταξιοδοτείται,

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

- Επικυρωμένο αντίγραφο ατομικής άδειας αλιείας πλοιοκτήτη σε ισχύ και βεβαίωση αρμόδιας Λιμενικής Αρχής για το χρόνο πρώτης έκδοσης της άδειας (σε περίπτωση που αυτό δεν φαίνεται από την άδεια),

- Φορολογική δήλωση του τρέχοντος οικονομικού έτους, έντυπο Ε1 και Ε3 ή Ε5 εάν έχει υποβληθεί,

- Υπεύθυνη δήλωση για όσους πλοιοκτήτες είναι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριας περιοχής,

- Βεβαίωση Δήμου για όσους πλοιοκτήτες είναι μόνιμοι κάτοικοι νήσου με πληθυσμό λιγότερο των 1.000 κατοίκων και

- Άδεια καταχώρησης κτηνιατρικής σε εφαρμογή του Π.Δ79/2007,

ενώ ειδικά για αλιεία ζωντανού τόνου  με σκοπό την πάχυνση, απαιτείται και Υπεύθυνη Δήλωση του πλοιοκτήτη (με αναλυτική περιγραφή) για την εξασφάλιση του απαιτούμενου αλιευτικού εξοπλισμού (δίχτυ ανοίγματος ματιού 50mm) και εξοπλισμό βιντεοσκόπησης (ειδικό στερεοσκοπικό σύστημα), που διαθέτει το σκάφος ή δεσμεύεται να προμηθευτεί και να χρησιμοποιήσει.


Για οποιαδήποτε  διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα Τμήματα Αλιείας της Διεύθυνσης Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής:

Τμήμα Αλιείας
 

Δήμοι που εξυπηρετούνται ανά Τμήμα  Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής:

Π.Ε Κεντρικού & Νότιου Τομέα Αθηνών

τηλ.: 213-1617427-9
    

Αθηνών, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αγ. Δημητρίου, Γλυφάδας, Ελληνικού & Αργυρούπολης, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης & Υμηττού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας & Χαλκηδόνας, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Μοσχάτου & Ταύρου, Π.Φαλήρου

Π.Ε Πειραιά

τηλ.: 213-1602662
    

Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος.

Π.Ε Ανατολικής Αττικής

& Βορείου  Τομέα  Αθηνών.

τηλ.: 213-2005188
    

Ωρωπού, Μαραθώνος, Ραφήνας-Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Λυκόβρυσης & Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Παπάγου & Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης & Ψυχικού

Π.Ε Νήσων

τηλ.: 213-1602662
    

Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας, Κυθήρων, Αγκιστρίου, Σπετσών, Σαλαμίνας.

Π.Ε Δυτικής Αττικής

& Δυτικού  Τομέα Αθηνών

τηλ.: 210-5561707


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png