Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.
Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στηρίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά τον θεσμό του Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας, μια κορυφαία διοργάνωση που προάγει ένα σπουδαίο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και αποτελεί παράδειγμα για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε μια εποχή που το έχει ανάγκη το νησί και η χώρα.

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει το Φεστιβάλ Φιστικιού με τις παρακάτω δράσεις:
 Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει στην παραλία της Αίγινας μουσική εκδήλωση με το κορυφαίο καλλιτεχνικό σχήμα του Χρήσου Νικολόπουλου, τη Γιώτα Νέγκα, το Μιχάλη Δημητριάδη και τη Ζωή Παπαδοπούλου.

 Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, συνδιοργανώνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνειο Αγώνα Αίγινας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος». Ο αγώνας είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, με κορυφαίες συμμετοχές Ελλήνων και ξένων αθλητών. Είναι επίσημα ενταγμένος στο αθλητικό καλεντάρι και έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων, καθώς αποτελεί ένα από τα επίσημα τεστ για τους δρομείς που θα λάβουν μέρος στον κλασσικό Μαραθώνιο των Αθηνών, που γίνεται το Νοέμβριο και συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με μεγάλη επιτυχία.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, δήλωσε τα εξής:

 «Ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας έναντι της Αίγινας, στηρίζουμε στην πράξη το Φεστιβάλ Φιστικιού που μέσα σε λίγα χρόνια, με το έργο και τις δράσεις του έδωσε προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νησιού. Με τη διοργάνωση της μεγάλης μουσικής εκδήλωσης με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τη συνδιοργάνωση του Ημιμαραθωνείου, θέλουμε να συμβάλλουμε σε μια νέα πορεία που έχει ανάγκη το νησί, ώστε η Αίγινα, η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, να πάρει τη θέση που της αξίζει στο σύγχρονο χάρτη των ελληνικών νησιών και των ανοιχτών οριζόντων».
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png